ذبیحالله خدائیان؛ رئیس سازمان بازرسی کل کشور در گفتوگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم از تایید وقوع سوءاستفاده در فولاد مبارکه خبر داد و اظهار کرد: پیش از این، سازمان بازرسی در این خصوص ورود کرده و پروندهای تشکیل شده بود که پیشتر در مرجع قضایی بود و اکنون در پرونده اخیر، ادغام شده است.
رئیس سازمان بازرسی کل کشور خاطرنشان کرد: همانطور که پیشتر اشاره شد، میزان سوءاستفادهای که در حدود 92 هزار میلیارد اعلام شد، صحت نداشته است و در اینکه میزان سوءاستفاده 92 هزار میلیارد است، یا کمتر یا بیشتر است، نیاز به انجام کارشناسی است.
وی با تاکید بر اینکه در وقوع سوءاستفاده در"فولاد مبارکه" شکی نیست، تصریح کرد: ریاست محترم قوه قضاییه شعبه ویژهای را برای رسیدگی به این پرونده اختصاص دادند و دادستان تهران ماموریت پیدا کرد که این موضوع را خارج از نوبت بررسی و رسیدگی کند و در حال حاضر در حال انجام کارشناسی هستند.
خدائیان متذکر شد: قطعا در آینده نزدیک، دادسرای عمومی و انقلاب تهران میزان سوءاستفاده در این پرونده را اعلام خواهند کرد.
ماجرای پرونده "فولاد مبارکه" چیست؟
مدتی قبل بود که حجتالاسلام والمسلمین "محمد مصدق" معاون اول قوه قضاییه در یک نشست خبری در پاسخ به سؤالی درباره پرونده موسوم به فولاد مبارکه گفته بود: "آدم غیرمسئولی مصاحبه میکند و میگوید در فلان شرکت 92 هزار میلیارد اختلاس شده است. جامعه حق دارد که بررسی کند این 92 میلیارد کجاست؟ ما بررسی کردیم و دیدیم این چیزی که گفته شده نبوده است."
اما ماجرای پرونده "فولاد مبارکه" از آنجایی برای افکار عمومی اهمیت مضاعف پیدا کرد که در برخی از محافل رقم آن تا 92 هزار میلیارد ذکر شد و همین امر سبب شد تا جامعه خواستار شفافسازی درباره این پرونده شود.
هفتم شهریور ماه رئیس قوه قضاییه با اشاره به واصل شدن گزارش تحقیق و تفحص مجلس درباره فولاد مبارکه به دستگاه قضایی، مجدداً خطاب به دادستان تهران تاکید کرد که شعبه ویژهای را برای رسیدگی به این موضوع اختصاص دهد و همه جوانب قضیه مذکور با نهایت دقت، مورد بررسی قرار گیرد تا به آنچه حق و انصاف است، عمل شود.
حجتالاسلام والمسلمین محسنی اژهای در همین رابطه گفت: درباره خیلی از این گزارشاتی که واصل میشود به خصوص در مواردی که خود اعضای تحقیق و تفحص تصریح دارند هنوز جمعبندی نهایی را انجام نداده و هنوز همه دفاعیات را استماع نکردهاند، بعضاً اخبار و مسائل خامی در سطح جامعه منتشر میشود که خود متولیان تحقیق و تفحص، این اخبار را قبول ندارند؛ کما اینکه در مورد اخیر مرتبط با "فولاد مبارکه" نیز برخی نمایندگان مجلس توضیحاتی را ارائه کردند لذا ضرورت دارد گزارش تحقیق و تفحص اخیر مجلس هر چه سریعتر و در نهایت دقت و انصاف و رعایت ضوابط قانونی مورد پیگیری و بررسی قرار گیرد و آن مقدار که مطابق با حق و حقیقت است به صورت مستدل و متقن به مردم اعلام شود و آن مقداری دیگر نیز که برخلاف واقع است و ذهنیت هایی را ایجاد کرده، برای مردم تبیین شود.
25 بهمن ماه نیز مسعود ستایشی، سخنگوی دستگاه قضا نیز در خصوص پرونده فولاد مبارکه گفته بود: "نباید به حساب بودن و افتتاح پرونده بگوییم ثابت شده است و باید عناوین پس از اثبات و در مرحله تحقیقات و دادرسی بیان شود و صاحب تریبونها هم از اظهارات غیر دقیق خودداری کنند؛ اختلاس یا هر چه که اعلام کردند ممکن است در رسیدگی عنوانش تغییر کند. پرونده مذکور مفتوح و در حال رسیدگی است و نتایج آن اعلام می شود."
نظر شما