شناسهٔ خبر: 59144343 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

روایتی از مذاکرات آمریکا و رژیم صهیونیستی درباره برنامه هسته‌ای ایران

عصبانیت اسرائیل از عدم حمایت آمریکا از صدور قطعنامه ضد ایرانی در شورای حکام

نیویورک-ایرنا- یک رسانه آمریکایی درباره مذاکرات آمریکا و رژیم صهیونیستی درخصوص ایران به ویژه برنامه هسته ای تهران با بیان اینکه واشنگتن -تل‌آویو از "دیدگاه بسیار نزدیک‌تری" به ایران نگاه می‌کنند،درعین حال به عصبانیت این رژیم از دولت بایدن در عدم همراهی برای صدور قطعنامه ضدایرانی در شورای حکام آژانس اشاره کرد.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایرنا، تارنمای آکسیوس روز چهارشنبه به وقت محلی به نقل از یک مقام ارشد صهیونیستی نوشت، مذاکرات آمریکا و اسرائیل در مورد ایران در این هفته مثبت بود و نشان داد که دو کشور از دیدگاه بسیار نزدیک‌تر به این موضوع نگاه می‌کنند.

این رسانه آمریکایی - صهیونیستی در این مطلب به روایت خبرنگارش از تل آویو نوشت  که مذاکرات در کاخ سفید که از زمان روی کار آمدن کابینه جدید اسرائیل اولین بار در نوع خود بود که  در میان نگرانی های فزاینده در مورد پیشرفت بی سابقه برنامه هسته ای ایران انجام شد.

هیات رژیم صهیونیستی به رهبری ران درمر وزیر امور استراتژیک و تزاچی هانگبی مشاور امنیت ملی، مقامات ارشد وزارت خارجه، وزارت جنگ و جامعه اطلاعاتی اسرائیل در این جلسه شرکت کردند.

کاخ سفید اعلام کرد که تیم آمریکا به رهبری جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی و هیات اسرائیلی "با نگرانی قابل توجهی پیشرفت ها در برنامه هسته ای ایران را بررسی کردند."

کاخ سفید اضافه کرد که  تیم های دو کشور در مورد تقویت مشارکت امنیتی بین رژیم صهیونیستی و آمریکا گفتگو کردند و متعهد شدند که هماهنگی برای جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح هسته ای و "بازدارندگی بیشتر در مقابل فعالیت های منطقه ای بدخواهانه ایران" را تقویت کنند.

این مقامات همچنین در مورد رزمایش های نظامی اخیر اسرائیل و آمریکا گفتگو کردند.

آکسیوس با تکرار لفاظی های رژیم صهیونیستی مدعی شد که مقامات این رژیم  گفته‌اند این رزمایش ها  بر تمرین  حمله نظامی احتمالی متمرکز بودند.

این رسانه به نقل از یک مقام ارشد رژیم صهیونیستی که در این گفت‌وگوها حضور داشت، نوشت: رایزنی‌ها درباره ایران بسیار خوب بودند. رایزنی‌ها در سطح بالایی از گشودگی قرار داشتند.

یک مقام دیگر اسرائیلی نیز گفت که این رایزنی‌ها نشان‌دهنده این بود که تل آویو و واشنگتن بیشتر از گذشته در خصوص ایران هم‌ جهت هستند.

این مقام صهیونیستی مدعی شد: توافق هسته‌ای در دستور کار نیست و ایرانی‌ها در حال کمک  به روسیه در اوکراین هستند. وارد دنیایی جدید و فضایی متفاوت شده‌ایم و از دیدگاه نزدیکتری به موضوع نگاه می‌کنیم.

این مقام صهونیستی با جدی خواندن گفتگوها افزود: رایزنی‌های جدی در خصوص ایران صورت گرفت و صرفا دیداری تشریفاتی نبود.

مقامات صهیونیست گفته اند که این رژیم از اینکه آمریکا  از پیشنهاد فرانسه، آلمان و انگلیسی برای صدور قطعنامه انتقادی علیه ایران در جلسه شورای حکام آژانس بین المللی انرژی اتمی در اوایل هفته جاری حمایت نکرد، ناامید و ناراضی است.

 ند پرایس سخنگوی وزارت خارجه آمریکا بار دیگر بر دیپلماسی در قبال برنامه هسته ای ایران تاکید کرد و گفت: انتظار داریم ایران به تعهدات خود در بیانیه مشترک با آژانس بین المللی انرژی اتمی عمل کند.

به گزارش ایرنا، ند پرایس سخنگوی وزارت خارجه آمریکا که اکه در پایان ماه جاری میلادی از سمت خود استعفا می دهد، روز سه شنبه به وقت محلی در جمع خبرنگاران در واشنگتن درباره توافق ایران و آژانس بین المللی انرژی اتمی گفت که ما از نزدیک با همتایان اروپایی خود از جمله انگلیس فرانسه و آلمان در خصوص برنامه هسته ای ایران همکاری می کنیم.

وی تصریح کرد که ما همچنین از تلاش های آژانس بین المللی اتمی برای حل تمام مسایل پادمانی و اعمال تدابیر راستی‌آزمایی و نظارتی موثر در تاسیسات هسته‌ای ایران حمایت می کنیم.

به گزارش ایرنا، پیش از این رابرت مالی (راب ملی) نماینده ویژه آمریکا در امور ایران اعلام کرده بود،ایالات متحده قبل از تصمیم گیری درباره اقدامات و گامهای بعدی درباره ایران منتظر نتایج سفر رافائل گروسی مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی به ایران خواهد ماند.

 نماینده ویژه دولت بایدن روز پنجشنبه به وقت محلی در نشستی در نشستی با حضور کارشناسان اندیشکده‌های آمریکایی که توسط لابی صهیونیستی جی-استریت برگزار شده بود، پیش از سفر گروسی به تهران گفت: مدیر کل آژانس بین المللی انرژی اتمی قرار است به ایران برود. او هنوز گزارش خودش را در خصوص پایبندی یا عدم پایبندی ایران به ان.پی.تی منتشر نکرده است. باید منتظر آن بمانیم تا بعد ببینیم چه اقداماتی مناسب هستند.

مذاکره کننده ارشد آمریکا در گفتگوهای غیرمستقیم با ایران افزود: با سه کشور اروپایی (تروئیکای اروپا)  و کشورهای دیگر در جهان که نگران برنامه هسته‌ای ایران هستند، در تماس نزدیک هستیم و در این خصوص تصمیم خواهیم گرفت.

آژانس بین المللی انرژی اتمی  و سازمان انرژی اتمی ایران در پی سفر رافائل گروسی به تهران در بیانیه مشترکی اعلام کردند: در خصوص مسائل پادمانی باقی‌مانده مربوط به سه مکان، ایران آمادگی خود را برای ادامه همکاری و ارائه اطلاعات و دسترسی بیشتر به منظور رسیدگی به مسائل پادمانی باقی‌مانده اعلام کرد.

در این بیانیه مشترک آمده است: ایران به صورت داوطلبانه به آژانس اجازه می‌دهد تا چنانچه مقتضی باشد فعالیت‌های راستی آزمایی و نظارت بیشتر را اجرا کند. روش اجرای آن طی یک نشست فنی که به زودی در تهران برگزار می‌شود، میان دو طرف مورد توافق قرار خواهد گرفت.

حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران نیز اظهار داشت که پنجره برای توافق در مذاکرات رفع تحریم‌ها (وین) همچنان باز است اما این پنجره برای همیشه باز نخواهد بود.

به گزارش ایرنا، وزیرخارجه جمهوری اسلامی ایران در گفتگو با سی ان ان اضافه کرد: با استفاده از واسطه ها، به صراحت به آمریکایی ها اعلام کرده ایم که همچنان در مسیر توافق قرار داریم. اما اگر مجلس ایران قانون جدیدی تصویب بکند ما باید از قانون پارلمان حمایت کنیم.لذا پنجره برای توافق همچنان باز است اما این پنجره برای همیشه باز نخواهد ماند.

امیر عبداللهیان افزود: طرف آمریکایی از طریق کانال‌های دیپلماتیک، پیام‌های مثبتی (در ارتباط با مذاکرات) ارسال کرده است اما در موضع‌گیری‌های رسانه‌ای، اظهاراتی زا مطرح می‌کنند که کاملا متفاوت است.

جلسات مربوط به ایران در شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی عصر روز چهارشنبه ۱۷ اسفندماه بدون صدور قطعنامه علیه ایران پایان یافت.

به کزارش ایرنا، در این دوره به رغم تلاش برخی کشورهای غربی برای جنجال‌آفرینی علیه برنامه صلح‌آمیز هسته ای ایران، نه تنها قطعنامه‌ای صادر نشد که در واقع دستاورد سفر رافائل گروسی مدیرکل‌آژانس به تهران و رضایتمندی او از توافق بدست آمده با ایران در خصوص حل‌وفصل ادعاهای سیاسی پادمانی، بهانه را از دست طرف‌های مقابل برای اهرم‌سازی از این نشست علیه ایران سلب کرد.

غرب با محوریت سه کشور انگلیس، فرانسه و آلمان امیدوار بود که با مانور درباره گزارش تحریک آمیز و ادعایی نشریه آمریکایی بلومبرگ، مبنی بر کشف ذرات نزدیک به سطح مورد نیاز برای تولید سلاح اتمی در ایران، قطعنامه جدیدی را در این نشست علیه تهران صادر کند. اما در آستانه برگزاری اجلاس، اختلافاتی در اردوگاه طرف‌های غربی گزارش و قرار شد که تصمیم‌گیری نهایی در این زمینه پس از سفر مدیرکل آژانس به ایران صورت گیرد.