صادق ضیاییان در گفتگو با ایسنا درباره شرایط جوی کشور اظهار کرد: دوشنبه (۱۵ اسفند) بهتدریج با ورود سامانه بارشی به غرب کشور در مناطقی از شمال غرب، غرب و شمال خوزستان ابرناکی و بارش باران، گاهی وزش باد و رعد و برق پیشبینی میشود. در ارتفاعات بارش بهصورت برف است و در جنوب آذربایجان غربی و غرب استانهای کردستان و کرمانشاه بارش شدت خواهد داشت.
وی ادامه داد: سهشنبه (۱۶ اسفند) گستره فعالیت سامانه بارشی کل استانهای واقع در نوار غربی کشور، دامنههای جنوبی البرز و برخی نقاط اصفهان را دربر خواهد گرفت و سبب بارش و کاهش دما بهویژه در شمال غرب کشور میشود همچنین با شمالی شدن جرایانات روی دریای خزر بارش و کاهش دما در سواحل شمالی و خراسان شمالی نیز رخ میدهد و دریای خزر مواج است. در کرمانشاه، لرستان، نیمهغربی چهارمحال و بختیاری و شمال تهران، البرز و قزوین بارش شدت خواهد داشت.
رئیس مرکز ملی پیشبینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا افزود: چهارشنبه (۱۷ اسفند) بهتدریج فعالیت سامانه در سواحل دریای خزر، اردبیل، شمال آذربایجان غربی و آذربایجان شرقی، کاهش و در دامنههای جنوبی البرز و نوار غربی بهویژه در جنوب غرب و غرب کشور افزایش مییابد. در این روز در نقاطی از اصفهان، یزد و خراسان رضوی نیز افزایش ابر، وزش باد شدید موقتی و رگبار پراکنده رخ میدهد.
به گفته وی بارشها در غرب کردستان و کرمانشاه، ایلام، لرستان، شمال شرق خوزستان و نیمهغربی چهار محال و بختیاری بارش شدت خواهد داشت و در ارتفاعات بارش برف و در دامنههای زاگرس مرکزی رگبار و رعد و برق با احتمال تگرگ انتظار میرود.
ضیاییان در ادامه گفت: پنجشنبه (۱۸ اسفند) علاوه بر کل نوار غربی و دامنههای جنوبی البرز در غرب سواحل دریای خزر نیز بارش رخ میدهد. در جنوب آذربایجان غربی، کردستان، زنجان، کرمانشاه، شرق لرستان، شمال تهران، تهران، البرز، قزوین و در استان گیلان بارش شدت خواهد داشت و در برخی نقاط مرکز، شرق و شمال شرق نیز افزایش ابر و رگبار پراکنده همراه با وزش باد شدید موقتی پیشبینی میشود. غرب دریای خزر نیز مواج خواهد بود.
وی ادامه داد: جمعه (۱۹ اسفند) از مقدار بارندگی در شمال غرب و استانهای مرزی واقع در غرب و جنوب غرب کشور کاسته میشود و بارش پراکنده همراه با کاهش نسبی دما در این مناطق مورد انتظار است. طی این روز در دامنههای جنوبی البرز واقع در استانهای قزوین، البرز، تهران و سمنان در دامنههای زاگرس مرکزی واقع در استانهای مرکزی، قم، شرق لرستان و خوزستان، چهار محال و بختیاری، کهگیلویه وبویر احمد، شمال فارس، مناطقی از یزد، اصفهان، شمال کرمان و منطقه خراسان همچنین در شرق سواحل دریای خزر بارش پیشبینی میشود.
رئیس مرکز ملی پیشبینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا درباره وضعیت جوی تهران طی دو روز آینده نیز اظهار کرد: آسمان تهران فردا (۱۶ اسفند) نیمهابری تا ابری در بعضی ساعتها رگبار و رعد و برق، گاهی وزش باد شدید با احتمال تگرگ و در شب کاهش محسوس دما با حداقل دمای ۸ و حداکثر دمای ۱۹ درجه سانتیگراد و روز چهارشنبه (۱۷ اسفند) نیمهابری، در بعضی ساعتها رگبار باران و وزش باد با احتمال رعد و برق با حداقل دمای ۱۰ و حداکثر دمای ۱۸ درجه سانتیگراد پیشبینی میشود.
ضیائیان در پایان گفت: طی امروز و فردا (۱۵ و ۱۶ اسفند) بندرعباس با دمای ۲۹ درجه سانتیگراد گرمترین و شهر کرد با دمای ۱- درجه سانتیگراد سردترین مرکز استان کشور است.
بارشها فردا در تهران و ۷ استان دیگر تشدید میشود
سازمان هواشناسی با اعلام فعالیت سامانه بارشی به کشور از امروز (دوشنبه) از تشدید فعالیت این سامانه و افزایش بارشها طی روزهای سه شنبه و چهارشنبه در تهران و۷ استان دیگر خبر داد.
به گزارش ایرنا و بر اساس آخرین نقشههای پیش یابی هواشناسی از امروز (دوشنبه) تا آخر هفته بارش باران، رعدوبرق و وزش باد شدید موقتی برخی استانهای کشور را فرا میگیرد.
بارشهای این سامانه در برخی نقاط «دامنه، ارتفاعات و مناطق با اقلیم سرد» به صورت برف پیش بینی میشود، همچنین احتمال وقوع رخداد مه نیز وجود دارد.
منطقه اثر فعالیت سامانه برای دوشنبه در استانهای «آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، زنجان، کردستان، کرمانشاه و ایلام» و سه شنبه استانهای «اردبیل، گیلان، مازندران، گلستان، زنجان، قزوین، البرز، تهران، قم، مرکزی، همدان، لرستان، ایلام، خراسان شمالی، شمال خراسان رضوی، شمال و غرب سمنان، خوزستان، چهارمحال و بختیاری، نیمه غربی اصفهان و شمال کهگیلویه و بویراحمد» است.
برای روز چهارشنبه سامانه در استانهای «زنجان، کردستان، همدان، مرکزی، کرمانشاه، ایلام، البرز، قزوین، تهران، قم، چهارمحال و بختیاری، کهگیلویه و بویراحمد، لرستان، خوزستان، غرب و شمال سمنان، نیمه شمالی فارس، اصفهان، غرب یزد، شمال خراسان جنوبی، خراسان رضوی، خراسان شمالی و گلستان» و پنجشنبه «آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، اردبیل، گیلان، مازندران، گلستان، زنجان، کردستان، کرمانشاه، لرستان، همدان، مرکزی، قم، اصفهان، تهران، قزوین، البرز، چهارمحال و بختیاری، کهگیلویه و بویراحمد، ایلام، خوزستان، سمنان، یزد، نیمه شمالی فارس، خراسان رضوی، خراسان شمالی، خراسان جنوبی و شمال کرمان» فعال است.
فعالیت سامانه اثرات مخاطره آمیزی همچون «کاهش دید، احتمال اختلال در ناوگان حمل و نقل جادهای، ریلی و هوایی، احتمال آبگرفتگی معابر، احتمال جاری شدن روانآب، احتمال طغیان رودخانهها، در نواحی کوهستانی کولاک برف، احتمال خسارت به صنعت کشاورزی و احتمال اختلال در انتقال منابع انرژی از جمله گاز و برق» در پی دارد.
توصیه میشود در زمان فعالیت سامانه از سفرهای غیرضروری اجتناب شود، اما در غیر این صورت، از به همراه داشتن تجهیزات لازم و سوخت کافی اطمینان حاصل شود.
همچین توصیه میشود «محدودیت در فعالیتهای کشاورزی، احتیاط در فعالیتهای کوهنوردی و جابجایی عشایر، آمادگی دستگاههای اجرایی و امدادی، لایروبی کانالها و آبروها، مدیریت در انتقال و مصرف منابع انرژی و در نواحی سردسیر آمادگی برای برف روبی توسط دستگاههای مربوطه» اعمال شود.
صدور هشدار نارنجی برای دو روز آینده در ۷ استان
هواشناسی هم چنین با صدور هشدار نارنجی از تشدید فعالیت سامانه بارشی در روز سهشنبه تا پایان روز چهارشنبه خبر داد.
بر این اساس فردا (سهشنبه) در لرستان، کرمانشاه، شمال شرق خوزستان، شمال غرب چهارمحال و بختیاری، تهران، البرز، و رور (چهارشنبه) در زنجان، کردستان، کرمانشاه، شمال ایلام، لرستان، شرق و شمال شرق خوزستان، شمال غرب چهارمحال و بختیاری بارشها با شدت بیشتری تداوم دارد.
مخاطره این سامانه کاهش دید، اختلال در ناوگان حملو نقل جادهای، ریلی و هوایی، آبگرفتگی معابر، جاری شدن روانآب، طغیان رودخانهها و در نواحی کوهستانی کولاک عنوان شده است.