شناسهٔ خبر: 59056687 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: پارسینه | لینک خبر

طرز تهیه کلوچه خرمایی خانگی

در این مطلب با طرز تهیه کلوچه خرمایی خانگی همراه ما باشید.

صاحب‌خبر -

کلوچه خرمایی از جمله شیرینی‌های بسیار لذیذ و خوشمزه است که خوردن آن به عنوان میان وعده در کنار چای ایرانی، بسیار می‌چسبد. در این مقاله طرز تهیه کلوچه خرمایی خانگی را یاد بگیرید تا هر زمان که دوست داشتید، خودتان بتوانید این شیرینی خوشمزه را تهیه کرده و از تجربه طعم بی‌نظیر آن در کنار خانواده، لذت ببرید.

مواد لازم برای تهیه خمیر کلوچه


شیر ۱ پیمانه
تخم مرغ ۲ عدد
شکر ۱/۲ پیمانه (۱۰۰ گرم)
روغن مایع ۵۰ گرم
کره ۵۰ گرم
آب ولرم ۱/۴ پیمانه
خمیر مایه ۲ قاشق چای‌خوری (۷ گرم)
پودر هل ۱ قاشق چای‌خوری
نمک ۱/۲ قاشق چای‌خوری
آرد ۲ پیمانه

مواد میانی کلوچه خرمایی


خرما
۱ پیمانه
پودر گردو
۱/۲ پیمانه
پودر دارچین ۲ قاشق چای‌خوری
پودر هل ۲ قاشق چای‌خوری

مواد لازم برای تهیه رومال


زرده تخم مرغ ۲ عدد
زعفران
به میزان لازم
کنجد به میزان لازم

طرز تهیه کلوچه خرمایی

در طرز تهیه کلوچه خرمایی خانگی خمیرمایه، یک قاشق غذاخوری شکر و آب ولرم را باهم مخلوط کنید و ۱۰ دقیقه زمان بدهید تا خمیر مایه به عمل بیاید.
از قبل کره را ذوب کرده و اجازه دهید خنک شود؛ سپس کره، روغن مایع، شکر و تخم مرغ را داخل ظرف ریخته و با هم مخلوط کنید.
خمیرمایه به عمل آمده را به مواد مایع اضافه کنید.
آرد، نمک و پودر هل را سه بار الک کنید.
۳/۴ آرد را به مواد مایع اضافه کنید تا به خمیر تبدیل شود؛ بقیه آرد را هم کم کم اضافه کرده و مخلوط کنید تا جایی که خمیر به دست نچسبد.
روی سطح صاف، کمی آرد بپاشید، خمیر را حدود ۱۰ دقیقه ورز دهید تا جایی که دیگر به دستتان نچسبد.
یک ظرف یا کاسه را چرب کرده، خمیر را درون آن قرار دهید، روی آن را بپوشانید و حدود ۲ ساعت در محیط گرم نگهداری کنید تا حجم خمیر ۲ برابر شود.


برای آماده کردن مواد میانی، هسته‌ خرماها را خارج کرده و پوست خرما را جدا کنید. برای جدا کردن پوست خرما می‌توانید خرماها را حدود ۱۰ دقیقه داخل آب گرم بگذارید و بعد پوست خرما را به راحتی جدا کنید.
مغز گردوها را به صورت ریز خرد کرده و خرما، پودر هل و پودر دارچین را به خوبی با آن مخلوط کنید.
وقتی که خمیر کاملا عمل آمد، مجددا آن را کمی ورز دهید تا پف خمیر بخوابد.
خمیر را به تکه‌های کوچک تقسیم کنید. سپس این تکه‌های خمیر را پهن کرده و از مواد خرمایی که آماده کردید، داخل خمیر بگذارید و آن را جمع کنید.
خمیری که داخل آن را با مواد خرمایی پر کردید، به صورت گرد درآورده و مجددا آن را کمی صاف کنید.
سینی فر را چرب کرده یا از کاغذ روغنی استفاده کنید.
کلوچه‌ها را درون سینی فر با کمی فاصله بچینید، روی آن را بپوشانید و مجدد ۲۰ دقیقه به آن استراحت دهید.
زرده تخم مرغ و زعفران را مخلوط کرده و با فرچه روی کلوچه‌ها بمالید و کمی کنجد روی آن بپاشید.
فر را با درجه ۱۸۰ درجه سانتی گراد، از قبل روشن کنید تا گرم شود.
حدود ۲۰ الی ۲۵ دقیقه زمان دهید تا کلوچه‌ها پخته شوند.
در انتها نیز حدود ۴ دقیقه، قسمت بالایی فر را روشن کنید تا روی کلوچه‌ها نیز طلایی شود.

چند نکته مهم در تهیه کلوچه خرمایی

برای اینکه خمیر پف خوبی داشته باشه، حتما از خمیرمایه تازه استفاده کنید.
برای نرم‌تر شدن خرماها، خرما را با نصف لیوان آب جوش روی حرارت بگذارید و وقتی آب کاملا تبخیر شد، از روی حرارت بردارید و باقی مواد را به آن اضافه کنید.
مقدار آرد بسته به بافت خمیر ممکن است بیشتر یا کمتر باشد؛ آرد را کم کم تا جایی اضافه کنید که خمیر به دست نچسبد.

نظر شما