صاحبخبر - تهران / خبرگزاری صدا و سیما / اقتصادی 1394/03/31
سران کشورهای عضو منطقه یورو قرار است فردا دوشنبه نشست فوق العاده ای درباره بحران یونان برگزار کنند و به احتمال زیاد در آن درباره ورشکستگی این کشور و پیامدهای آن رایزنی خواهند کرد.
یونان با صندوق بین المللی پول، بانک مرکزی اروپا و کمیسیون اروپا درباره چگونگی بازپرداخت بدهی هایش به این گروه سه جانبه، انجام اصلاحات ساختاری
و اجرای تدابیر ریاضتی و بودجه ای در حال مذاکره است.اعضای این گروه با بخشودگی بخشی از بدهی های این کشور یا تمدید مهلت بازپرداخت اقساط بدهی ها یونان مخالف هستند و تاکید می کنند دولت یونان برای سر سامان دادن به اوضاع اقتصادی و مالی خود باید همچنان اجرای طرح های ریاضت اقتصادی را ادامه دهد،امری که دولت آلکسیس سیپراس با آن مخالفت است. دولت چپگرای یونان استدلال می کند اجرای طرح های ریاضت اقتصادی بیشتر، رشد اقتصادی کشور را از بین می برد.
به گزارش خبرگزاری فرانسه از بروکسل، برخی از مسئولان اروپایی می گویند اگر یونان حاضر نشود پیشنهادهای جدیدی درباره انجام اصلاحات ساختاری در اقتصادش ارائه کند وزیران دارایی کشورهای عضو منطقه یورو بدون شک در نشست فردای خود موضوع ورشکست شدن یونان را مطرح و حتی درباره خروج این کشور از منطقه یورو نیز رایزنی خواهند کرد.
فردا قرار است در ساعت 13 به وقت گرینویچ نشست فوق العاده سران کشورهای عضو منطقه یورو در بروکسل برگزار شود و به مدت چهار ساعت به بحث و رایزنی درباره بحران یونان خواهد پرداخت . اما از قرار معلوم نباید انتظار نتیجه معجزه آسایی از این نشست را داشت. دونالد توسک رئیس شورای اروپا از همین حالا هشدار داده است که اگر دولت یونان پیشنهاد خوبی که طلبکارانش ارائه کرده اند نپذیرد نباید انتظار راه حل معجزه آسایی از این نشست داشته باشد. توسک هشدار داد اگر دولت یونان با همه پیشنهادهای طلبکارانش مخالفت کند این کشور را به ورطه ورشکستگی خواهند کشاند.
شورای حکام بانک مرکزی اروپا نیز قرار است فردا دوباره درباره وضع بانک های یونان نشست تشکیل دهد که به علت خروج گسترده پول از آنها در آستانه ورشکستگی قرار گرفته اند. مردم یونان ازترس اینکه کشورشان به زودی ورشکسته خواهد شد به طور گسترده درحال خارج کردن پول های خود از بانک ها هستند. چون اگر بانک ها ورشکسته شوند دیگر هیچ تضمینی برای دریافت پول های خود ندارند.
یونان قرار است تا 30 ژوئن امسال یک میلیارد و 600میلیون یورو به صندوق بین المللی پول پرداخت کند و اگر آتن نتواند تا این تاریخ با طلبکاران خود در خصوص برنامه اجرای اصلاحات ساختاری در اقتصادش در ازای دریافت مقداری دیگر وام به توافق برسد این کشور عملا نمی تواند بدهی های خود را به این صندوق که یکی از طلبکاران اصلی اش به حساب می آید پرداخت کند.
در همین راستا کشورهای عضو منطقه یورو و صندوق بین المللی پول بارها و بارها اعلام کرده اند که یونان باید امتیازات بیشتری بدهد و هرچه سریع تر اصلاحات اقتصادی که به نظرش بهتر می آید برای کاهش هزینه نظام بازنشستگی اش ارائه کند . دونالد توسک در پیوند باهمین موضوع گفته است یونان اکنون دو راه بیشتر پیش رو ندارد یا باید پیشنهاد خوبی که طلبکارانش ارائه کرده اند بپذیرد یا باید راه ورشکستگی را در پیش گیرد.
در هر دو مورد ، این آتن است که باید تصمیم گیری کند.
آنگلا مرکل صدر اعظم آلمان نیز هشدار داده است همه چیز اکنون به تصمیم مسئولان یونان بستگی دارد. به عبارت دیگر اگر عنصر جدید برای تصمیم گیری جدیدی در باره یونان به دست نیاید نشست فردا عملا فقط نقش مشورتی خواهد داشت.
153/ 162
∎