در حالی که نرخ تورم در بهمنماه به ۵۳ درصد رسیده است، قیمت دلار به ۶۱ هزار تومان، سکه ۳۷ میلیون و طلا به ۳ میلیون رسیده است(هم اکنون قیمت ها کمی کاهش یافتهاند)، ابراهیم رئیسی مدعی است که علت این کاهش شدید ارزش پول ملی "دستهای بیگانه است."
سید ابراهیم رئیسی پیش از ظهر امروز دوشنبه در دیدار نمایندگان ولی فقیه و ائمه جمعه مراکز استانها، ضمن تکرار حملات خود به دولت روحانی، تحقق گفتمان انقلاب یعنی اجرای ارزشها و برقراری عدالت اسلامی را پیام و خواست مردم در این دوره از انتخابات ریاست جمهوری دانست و اظهار داشت: دولت مردمی در ابتدای کار خود با ۲ مسئله مواجه بود، یکی انتظار دلدادگان به انقلاب اسلامی برای تحقق آرمانهای انقلاب و دیگری شرایط خاصی که کشور داشت. کاهش مجموع نرخ رشد کشور به حدود ۰،۴ درصد، کاهش شدید فروش نفت و بازگشت درآمدهای آن، کسری بودجه ۴۸۰ هزار میلیارد تومانی، داغدار شدن روزانه حدود ۷۰۰ خانواده به دلیل شیوع کرونا و امثال آن از جمله مصادیق مشکلات پیش روی دولت مردمی در آغاز فعالیت بود که دولت سیزدهم با عزم به حل این مشکلات شروع به کار کرد.
در حالی که هنوز نرخ رشد اقتصادی در دولت رئیسی نسبت به آخرین دوره کاری دولت روحانی پایینتر است، رئیس جمهور با اشاره به رسیدن نرخ رشد اقتصادی در شش ماهه دوم سال ۱۴۰۰ به رقمی نزدیک به ۵ درصد خاطرنشان کرد: دولت مردمی توانست در این مدت نرخ تورم را از ۵۹.۳ درصدبه زیر ۴۰ درصد برساند(این ادعای رئیسی بارها تکذیب شده بود ولی رئیسی همچنان به این آمارسازی ها اصرار دارد. نرخ تورم در آخرین دوره کاری دولت روحانی ۴۵ درصد اعلام شده بود.)، اما اجرای طرح عادلانه کردن پرداخت یارانهها و حذف ارز ترجیحی که تکلیف قانونی بودجه ۱۴۰۱ بود، باعث افزایش دوباره نرخ تورم شد. دولت با تداوم سیاست کنترل مصارف و هزینهها که از شهریور ۱۴۰۰ آغاز کرده بود، توانست هزینهها و منابع درآمدی خود را تراز کرده و در نتیجه افزایش نقدینگی را نیز تا حدود زیادی کنترل کند و امسال اولین سالی است که تا ماه پایانی سال به احتمال قوی کسری بودجه نداریم.
در حالی که تورم در بهمن ماه به ۵۳ درصد رسیده است، رئیسی با بیان این ادعا که دولت با جلوگیری از کسری بودجه و کنترل افزایش نقدینگی، عوامل اصلی ایجاد تورم را مهار کرده است، گفت: دولت مردمی در مدت کوتاهی توانست فروش نفت را به سطح پیش از تحریمها رسانده، روابط و تجارت خارجی را احیا کند و در عرصه داخلی نیز برای رفع ناترازیها در زیرساختهای آب، برق و گاز قدمهای جدی بردارد. با وجود انبوه مشکلات و کاستیها در تامین منابع که به دولت مردمی به ارث رسیده بود و نیز هزینههایی که از محل رفع ناترازیها در زیرساختهای کشور به دولت تحمیل شد، قیمت ارز تا آبان ماه افزایش بسیار اندکی داشت، اما حالا سوال اینجاست که با این وجود، جهش یکباره قیمت چگونه بوجود آمد؟! این اتفاق علل مختلفی میتواند داشته باشد که مهترین آن حاصل نقشآفرینی دستهای بیگانه است. دشمن وقتی دید سدهایی که مقابل پیشرفت ملت ایران ایجاد کرده بود در حال شکستن هستند، ابتدا بلوا و اغتشاش خیابانی به راه انداخت و وقتی با آگاهی و بصیرت مردمی در این فتنه نیز ناکام ماند، تلاش کرد با افزایش بیاعتمادی و ایجاد نارضایتی و کشاندن آن به سفره مردم اهداف خود را دنبال کند.
رئیسی بدون اشاره به تنشها در حوزه سیاست خارجی و تاثیر آن بر اقتصاد کشور و معیشت مردم، با اشاره به افزایش قیمت ارز حتی در روزهای تعطیل که هیچ کسب و کار و تجارتی جریان ندارد، افزود: معلوم میشود که جهشهای ناگهانی قیمت ارتباطی به مولفههای بازار و تجارت ندارد و صرفا نتیجه انتظار تورمی و تلاش برای ایجاد تلاطم و التهاب در عرصه اقتصاد است که از خارج کشور ایجاد میشود و متاسفانه برخی نیز در داخل در آتش آن میدمند. البته دولت وظیفه خود میداند که در مقابل این التهابآفرینی ایستاده و تلاطمها را کنترل و آرامش و ثبات را بر بازار حاکم کند.
رئیسی که بارها دستور شناسایی و برخورد با عوامل کاهش ارزش پول ملی را داه بود، رئیس کل بانک مرکزی را هم برکنار و بارهای سیاست های مختلفی در این حوزه اعمال کرده است، حالا دوباره از آغاز طراحی و اجرای راهکارهای موثر برای مدیریت بازار ارز و کنترل و تثبیت آن خبر داده و افزود: دولت با تمام توان برای تداوم رشد اقتصادی کشور تلاش خواهد کرد.
در این جلسه تعدادی از نمایندگان، ولی فقیه و ائمه جمعه مراکز استانها دیدگاههای خود را درباره برخی مسائل اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی کشور و همچنین منطقه محل ماموریت خود بیان کردند.
نظر شما