به گزارش خبرگزاری برنا از استان البرز، آیتالله سید محمد مهدی حسینی همدانی ظهر امروز در خطبههای نماز عبادی سیاسی جمعه پنجم اسفندماه در مصلای بزرگ امام خمینی رحمهالله علیه کرج بابیان اینکه خدا را شاکریم که توفیق درک ماه شعبان المعظم را به همه ما داد، بیان داشت: شعبان ماهی است که در آن انسان فرصت فراوانی برای آمادهسازی و پاکسازی خودش بهخصوص با استغفار پیدا میکند لذا این ماه، تمرین است تا با سنخیتی که در خودمان به وجود میآوریم ماه رمضان المبارک را خوب درک کنیم.
از تربیت خودمان در ماه شعبان غافل نباشیم
وی در ادامه با تأکید بر اینکه از تربیت خودمان در این ماه غافل نباشیم، اظهار داشت: این ماه، ماه خودسازی و مقدمه است برای اینکه انسان خودش را پاک کند تا ماه رمضان را درک کند.
تربیت در نگاه اسلام
امامجمعه کرج در بخش دیگری با اشاره به هشتم اسفندماه روز امور تربیتی و تربیت اسلامی، عنوان کرد: این مهم را باید جدی بگیریم و غفلت نکنیم چراکه ازنظر اسلام تربیت یعنی به فعلیت رساندن قوا و استعدادهایی که داریم و همچنین برقراری تعادل بین قوا و حرکت به سمت کمال مطلوب که همان قرب خدای تعالی است که اصل تربیت معنایش این است.
در نظام اسلامی، تربیت مقدم بر آموزش است
آیتالله حسینی همدانی با تأکید بر اینکه فرقی بین نظام تعلیم و تربیت اسلامی با نظام آموزشی سکولاریستی وجود دارد و آن این است که در نظام اسلامی، تربیت مقدم بر آموزش است، گفت: اگر نظام تعلیم و تربیت کار خودش را بهدرستی انجام بدهد نتیجه آن را ما در جامعه میتوانیم ببینیم که یک بخش آن، دانشآموز در تراز انقلاب اسلامی است که هم ازنظر اسلامی در یک سطح بالایی قرار دارد، هم ازنظر علمی در سطح بالا قرار دارد، ازنظر اخلاق و تعهد و تعاملات اجتماعی از نصاب لازم برخوردار است و این شخصیت را در کنار محتوای آموزشی معلم میسازد.
معلمها مهمترین و اثرگذارترین رکن نظام تعلیمی و تربیتی کشور هستند
وی در ادامه تصریح کرد: درست است که یک متن آموزشی باید داشته باشیم اما آن متن آموزشی چگونه به خورده این دانشآموز داده شود و چگونه استفاده کند کار معلم است؛ لذا معلمها مهمترین و اثرگذارترین رکن نظام تعلیمی و تربیتی کشور هستند که نتیجه کار آنها هم دانش آموزان هستند.
دانش آموزان در همان تراز معلمشان قرار خواهند گرفت
نماینده ولیفقیه در استان البرز در ادامه عنوان کرد: اگر معلم نصاب لازم را داشت، اهل مبارزه با جهل بود و خوی استکبارستیزی و استقلال و استقامت در مبانی اسلامی داشت، روحیه و تفکر انقلابی داشت، ارزشهای والای انسانی مثل ایثار، مواسات و امثال اینها برایش اهمیت داشت، قطعاً دانش آموزان هم در همان تراز قرار خواهند گرفت.
نظام آموزشی باید فرهنگ کشور را منتقل کند
آیتالله حسینی همدانی با تأکید بر اینکه نظام آموزشی باید فرهنگ کشور را منتقل کند، یادآور شد: دهههای اول انقلاب همه درگیر مبارزه با دشمن بودیم، در مبارزه با نظام ستمشاهی دانش آموزان بهخصوص بخش زیادی از بدنه را تشکیل میدادند و بعد هم انقلاب پیروز شد و بعد از پیروزی انقلاب هم دانش آموزان درگیر هشت سال دفاع مقدس شدند و با مفاهیم ایثار، شهادت، حقطلبی، مبارزه رودررو با دشمن و امثال اینها آشنا شدند.
وی در ادامه تأکید کرد: نظام تعلیم و تربیت ما در آن سالها مفاهیم مقدس تعلیم و تهذیب را عملاً از فضای پرنور جوانمردی و مقاومت رزمندگان اسلام دریافت میکرد؛ و دانش آموزان در آن برهه الگوی عملی داشتند و خیلیها تربیت شدند که دیدید و خواندهاید.
نقش معلم بهمراتب پررنگتر و حساستر از گذشته است
رئیس شورای فرهنگ عمومی استان البرز در ادامه بابیان اینکه امروز مدت طولانی است که دشمن تمرکز خودش را به روش جنگ نرم درزمینهٔ سست کردن بنیانهای خانواده و ایجاد شبهه در مسائل اعتقادی و مذهبی و ارزشهای نظام اسلامی برده و جوانها و نظام تعلیم و تربیت را هم دچار چالش کرده است، گفت: اینجا برای خنثیسازی، نقش معلم بهمراتب پررنگتر و حساستر از گذشته است.
اگر منزل، مسجد و مدرسه در کنار هم باشند شاهد مسائل بسیار نورانی خواهیم بود
آیتالله حسینی همدانی بابیان اینکه لازم است بین مدرسه و مسجد بهعنوان یکی از پایگاههای مهم تعلیم و تربیت و یکی از ارکان مهم تربیتی کار شود و پیوند قویتری برقرار شود، گفت: اگر اضلاع تعلیم و تربیت در کنار هم قرار بگیرند اتفاق مبارکی خواهد افتاد؛ یعنی منزل، مسجد و مدرسه این سه اگر در کنار هم باشند ما شاهد مسائل بسیار بسیار نورانی در سطح جامعه خواهیم بود.
وی در بخش دیگری با اشاره به سوم شعبان روز ولادت حسین علیهالسلام و روز پاسدار، گفت: این روز را به همه شما اهل ایمان و همه پاسداران حریم دین و انقلاب و کشور بهخصوص عزیزانمان در سپاه پاسداران انقلاب اسلامی که امروز مهمان تعدادی از عزیزانمان در نماز جمعه شهر کرج هم هستیم به همه این عزیزان تبریک عرض میکنم. روزشان را به آنها مبارک باد میگویم و به همه شما که فعالیت میکنید در عرصههای پاسداری از دین و انقلاب و ارزشهایی که وجود دارد خدا قوت میگویم.
نامگذاری روز سوم شعبان به نام روز پاسدار نامگذاری بامسمایی است
خطیب نماز جمعه کرج با تأکید بر اینکه نامگذاری روز سوم شعبان به نام روز پاسدار نامگذاری بامسمایی است، گفت: امام حسین علیهالسلام پاسدار دین و پاسدار انقلاب است، پاسدار انقلاب پیغمبر بود و ارزشهای الهی را حمایت کرد و از آنها دفاع کرد که امروز فرزندان عزیز پاسدار ما هم همان روش را دنبال میکنند.
سپاه فراتر و گستردهتر از یک نهاد انقلابی عمل کرده است
آیتالله حسینی همدانی در ادامه تصریح کرد: البته در هرزمانی با توجه به مقتضیات زمان اقدام لازم رادارند و برای همین عرض کردم که سپاه فراتر و گستردهتر از یک نهاد انقلابی تا امروز عمل کرده است؛ چون همه نهادهایی که بعد از انقلاب به وجود آمدند هرکدام متوجه یک کاری هستند. جهاد کشاورزی، بنیاد مستضعفان، کمیته امداد، اینها وقتی به وجود آمدند متمرکز روی کارهای مشخصی هستند؛ اما سپاه پاسداران اینگونه نبود؛ فراتر از همه نهادهای انقلابی عمل کرده و نقش بسیار سازنده و پررنگی در عرصههای مختلف نظام اسلامی داشته است.
سپاه پاسداران امید مظلومان و همه مردم به استضعاف کشیده شده جهان به دست مستکبرین است
وی در ادامه بابیان اینکه البته دشمنان جدی و قسمخورده هم دارد که همین نشانه قدرت و صلابت این نیروی خدمتگزار به دین و مردم است، خاطرنشان ساخت: امروز سپاه پاسداران امید مظلومان و همه مردم به استضعاف کشیده شده جهان به دست مستکبرین است. این نیروی متدین و مقتدر خواب را از چشمان استکبار گرفته و به فضل الهی با رهبریهای فرمانده کل قوا همانطور که تا امروز هیمنه قدرتهای پوشالی را شکستهاند، با حمایتهای مردم مؤمن و قدرشناس کشورمان تا نابودی کامل استکبار و نظام سلطه این راه را ادامه خواهند داد.
نماینده رهبر معظم انقلاب اسلامی در استان البرز در ادامه افزود: حضرت آقا هم در پیام روز گذشتهشان اینگونه فرمودند که «از سپاه انتظار میرود به جذب و پرورش و آموزش جوانان مستعد در تراز انقلاب اسلامی و رساندن سپاه به تواناییهای کامل برای حراست از انقلاب و تقویت بنیههای معنوی و انقلابی و نظامی سپاه اهتمام خود را مضاعف کند».
امام حسین حق جهاد در راه خدا به تمام ادا کرده است
آیتالله حسینی همدانی در بخش دیگری بابیان اینکه همه ائمه علیهمالسلام وظیفهدارند که دستورات خدا را محقق کنند و در این مسیر هم کوتاهی ندارند و تمام عمرشان را در این مسیر طی و بدون خستگی فعالیت میکنند، گفت: در آیه ۷۸ سوره حج فرمود «وَجَاهِدُوا فِی اللَّهِ حَقَّ جِهَادِهِ» که راجع به ائمه است و شبیه این عبارت در زیارت جامعه کبیره آمده که «وَجاهَدْتُمْ فِی اللّهِ حَقَّ جِهادِهِ» یعنی همه توان خودتان را در راه خدا آنگونه که شایسته است به کار گرفتهاید؛ و بعد در زیارت امام حسین علیهالسلام میخوانیم که «أَشْهَدُ أَنَّکَ جَاهَدْتَ فِی اللَّهِ حَقَّ جِهادِهِ» همان صفتی که برای همه ائمه است اینجا به امام حسین عرض میکنیم که حق جهاد را در راه خدا به تمام ادا کردهای.
امام حسین علیهالسلام جهادش را با «جهاد تبیین» آغاز کرد
وی در ادامه بابیان اینکه جهاد حضرت قطعاً فقط یک جنگ در روز عاشورا که نبود؛ توسعه داشت، گفت: امام حسین علیهالسلام یک سال قبل از مردن معاویه یعنی در سال ۵۹ قمری جهادش را آن هم در سرزمین منا شروع کرد و روش حضرت هم جهاد تبیین بود لذا حضرت در حج آن سال دستور داد که در منا همهکسانی که از اصحاب رسول خدا هستند و معروف به صلاح و سداد و عبادت و بندگی هستند جمع شوند و بیش از ۷۰۰ نفر از تابعان و نزدیک به ۲۰۰ نفر از اصحاب رسول خدا در خیمه امام حسین جمع شدند.
رئیس ستاد امربهمعروف و نهی از منکر استان البرز در ادامه تصریح کرد: حضرت در این اجتماع شروع به بیان خطبه و تبیین کردند؛ جریانات بعد از شهادت امیرالمؤمنین علیهالسلام و علت سلطه معاویه و مسائل مختلف اجتماعی را روشن کردند؛ و بعد به خطرهای آینده و تهدیدهایی که دشمن برای نظام اسلامی دارد اشاره کردند؛ و اینکه اگر مسلمانان قیام نکنند و خواص وظیفه خودشان را انجام ندهند اسلام از بین خواهد رفت.
آیتالله حسینی همدانی در ادامه بابیان اینکه خوب است دوستان خطبه منای حضرت را با دقت بخوانند، گفت: به محورهای کلام امام توجه کنید؛ که چگونه از فضائل امیرالمؤمنین و اهلبیت با استفاده از آیات و روایات نبوی دفاع کردند و به مسئله امربهمعروف و نهیازمنکر تأکید کردند؛ و یکی از فرازها و محورهای مهم خطبه حضرت یادآوری وظیفه علما و لزوم قیام آنها در مقابل ستمگران و مفاسد بود که این نکته خیلی مهم است.
امروز همان کلمات را که امام حسین فرمود ما از دهان و بیان نائب الامام میشنویم
وی در ادامه افزود: بعد حضرت تأکید میکنند که سکوت عالمان در مقابل زورگویان و همینطور سهلانگاری آنها در انجام وظیفهای که دارند چه تبعات خطرناکی را به دنبال دارد. امروز این خطبه امام حسین علیهالسلام زنده و گویا است؛ همان کلمات را که امام حسین فرمود ما از دهان و بیان نائب الامام میشنویم.
امامجمعه کرج در ادامه به بیانات رهبر معظم انقلاب اسلامی در دیدار با اعضای مجلس خبرگان پرداخت و گفت: دیروز قطعاً دنبال کردید سخنرانی ایشان را که با اعضای خبرگان داشتند و دعوت به جهاد تبیین کردند که همین بیان امام حسین علیهالسلام بود که ما درباره امام حسین علیهالسلام شهادت میدهیم که حق جهاد را بهجا آوردی؛ آقا فرمودند: «علما فارغ از داشتن و نداشتن مسئولیتهای دولتی برای حفظ این سرمایه عظیم وظایف سنگینی دارند که مهمترین آن جهاد تبیین است. ضمن اینکه تقوا و صداقت و پاک دستی و پرهیز از موارد شبههناک و انگیزه خدایی و دعوت کردن با عمل، نهفقط به زبان (خیلی کارها را باید انجام داد) مردم را دلگرم و خاطرجمع میکند».
لجنههای فکری و فرهنگی محلات را راهاندازی و راجع به موضوعات مورد ابتلا روشنگری کنید
آیتالله حسینی همدانی در ادامه بابیان اینکه وظیفه سنگین است؛ معلمان، اساتید، خطبا، سخنرانان بهخصوص امامان مساجد این سنگر مهم و اساسی را جدی بگیرند، گفت: اگر خودشان هم نمیتواند و فرصت یا حالندارند و به هر دلیلی از دیگران کمک بگیرند. همانطور که آقا فرمودند وارد میدان عمل شوید؛ لجنههای فکری و فرهنگی محلات را راهاندازی و راجع به موضوعات مورد ابتلا روشنگری کنید.
هر کس بهاندازه خودش کوتاهی نکند
وی در ادامه افزود: بنده با فرصت کمی که دارم غیر از سر زدن و دیدار با اقشار مختلف. بعد از نماز جمعه، روزهای چهارشنبه و بعد از درس اخلاق برای عموم و روزهای سهشنبه برای عزیزان روحانی و دانشجو وقت را اختصاص دادهام؛ دوستان دیگر هم هر کس بهاندازه خودش کوتاهی نکند.
باید ماهیت دشمنان را خوب بشناسیم و به مخاطب بشناسانیم
نماینده ولیفقیه در استان البرز با تأکید بر اینکه روش را هم از خود امام علیهالسلام یاد بگیریم، گفت: حضرت در همین خطبه چهار هدف را تبیین کردند؛ یعنی اول هدفگذاری انجام دادند و ماهیت ضد اسلامی بنیامیه را برای مردم شرح کردند لذا ما اگر در مقابل خود و برعلیه اسلام و انقلاب دشمنانی داریم، باید ماهیت آنان را خوب بشناسیم و به مخاطب بشناسانیم.
امام حسین علیهالسلام قبل از اینکه اقدام به جهاد نظامی کند اقدام به جهاد تبیین کرده بود
آیتالله حسینی همدانی در ادامه افزود: امام علیهالسلام بابیان خودشان روحیه انقلابی و ضد استکباری مردم را زنده کردند و به مردم فهماندند اگر کسی قدرت داشت و با نیرنگ و زور و پول، قدرت را به دست گرفته بود نشانه حقانیت او نیست؛ و در مرحله چهارم حضرت راه و رسم مبارزه با بنیامیه را نشان مردم دادند لذا کار امام، کار بسیار حساس و دقیقی بود، همایشی ترتیب داده بود که این تعداد از شخصیتهای دینی و سیاسی از زن و مرد را در یکجا جمع کرده بود و قبل از اینکه اقدام به جهاد نظامی کند، اقدام به جهاد تبیین کرده بود؛ و این درس است.
امام حسین را فقط به جنگ روز عاشورا نباید شناخت
وی در ادامه به بازخوانی بیانات رهبر معظم انقلاب اسلامی در این رابطه پرداخت و گفت: حضرت آقا دربیانی فرمودند: «امام حسین را فقط به جنگ روز عاشورا نباید شناخت؛ آن یک بخش از جهاد امام حسین است. به تبیین او، امربهمعروف او، نهیازمنکر او، توضیح مسائل گوناگون در منا و عرفات، خطاب به علما و نخبگان باید شناخت».
امام سجاد علیهالسلام، اسلام را دوباره بازسازی کرد
رئیس شورای فرهنگ عمومی استان البرز در ادامه اذعان داشت: بعد از امام حسین و واقعه کربلا، امام سجاد علیهالسلام مسئولیت اداره مسلمین را به عهده گرفت و به تعبیر حسن الامین و جعفر مرتضی (این دوعالم بزرگوار) امام سجاد علیهالسلام، اسلام را دوباره بازسازی کرد،
ولادت امام سجاد علیهالسلام و روز صحیفه سجادیه است.
صحیفه سجادیه کتاب انسانسازی است
آیتالله حسینی همدانی با تأکید بر اینکه از صحیفه سجادیه غافل نباشید که کتاب انسانسازی است، گفت: در آن یک دوره معارف بلند انسانی، الهی و مسائل تاریخی و مسائل عقیدتی حتی تشکیلات جامعه اسلامی و حکومت اسلامی بیانشده است؛ یعنی اگر کسی حوصله کند میتواند نظامنامه حکمرانی اسلامی را از صحیفه سجادیه به دست بیاورد که در صحیفه سجادیه در قالب دعاها مطوی است. صحیفه سجادیه مهجور است. باید آن را مطالعه کرد، شرح کرد و راجع به آن دقیق بود. کلمات بلندی را بعضی از علمای اهل سنت راجع به صحیفه سجادیه دارند. آن عالم سنی الازهر میگوید که از بدبختی ما مسلمین است که به این کتاب توجه نداریم.
باید متوجه حیلههای دشمنان برای از بین بردن روحیه امیدواری باشید
وی در بخش دیگری با اشاره به مسائل اقتصادی که این روزها جامعه به آن گرفتار است، گفت: برای همه روشن است که وضعیت چگونه است و سختی معیشت و گرفتاریهایی که وجود دارد را همه توجه داریم؛ اما باید متوجه حیلههای دشمنان برای از بین بردن روحیه امیدواری باشید.
مردم ما بهشدت و باقدرت در همین مسئله اقتصادی پوزه دشمن را به خاک مالیدند
خطیب نماز جمعه کرج بابیان اینکه همه نقشهها و فشار حداکثری که دارند برای این است که گمان میکنند میتوانند به این وسیله تابآوری مردم را بشکنند و البته تا الآن نتوانستند، بیان داشت: مردم ما بهشدت و باقدرت در همین مسئله اقتصادی پوزه دشمن را به خاک مالیدند. خیلی زحمت کشیدند و بهزحمت و سختی افتادند. تحمل شدید این قصهها سخت است و همه با این موارد یکجور مواجه هستیم.
برخی از مسئولان قبلی که همین مشکلات را به وجود آوردند امروز مدعی شدند
آیتالله حسینی همدانی در ادامه تصریح کرد: اینکه قسمتی از ساختارهای اقتصادی ما ریشهای خراب است و باید اصلاح بشود را کسی انکار نمیکند؛ و اینکه برخی از مسئولان قبلی که همین مشکلات را به وجود آوردند امروز مدعی شدند و در مسیر شبکههای بیگانه قدم برمیدارند خیلی روشن است؛ و خیلی وقیحانه باز از سازش با غرب سخن میگویند.
مشکل معیشتی را همه باوجودمان درک میکنیم و کسی منکر نیست / چرا بهجای کمک کردن عدهای از رسانههای داخلی، آتش دشمن را تهیه میکنند و تیتر میزنند
وی در ادامه بابیان اینکه مشکل معیشتی را همه باوجودمان درک میکنیم و کسی منکر نیست اما سؤال اینجاست که چرا بهجای کمک کردن عدهای از رسانههای داخلی چه چاپی و چه مجازی، آتش دشمن را تهیه میکنند و تیتر میزنند، گفت: آیا تشکیل بازار مجازی و اتاق معاملات فردایی و قیمت دلار جاهای مختلف را برای خراب کردن بازار ارز و ناامید کردن مردم و تشویش اذهان، کمک به اقتصاد و معیشت مردم است؟ خب به خودتان بیایید! ببینید همانها که تا دیروز در تنور اغتشاشات میدمیدند، چرا امروز این بازار را ملتهب نگه میدارند؟ این غیر از دشمنی و جنگ اقتصادی است که فرصت را مناسب دیدهاند تا از ضعفهای موجود به نفع خود استفاده کنند؟
باید همه تلاش کنیم ضعفها و کمبودها را برطرف کنیم
نماینده رهبر معظم انقلاب اسلامی در استان البرز بابیان اینکه باید همه تلاش کنیم ضعفها و کمبودها را برطرف کنیم، گفت: به نظر یکی از راههای فوری همین حرفی است که اخیراً عزیزانمان میزنند که بانک مرکزی کنترل همهجانبه بر بازار ارز و طلا داشته باشد. همانکه از آن تعبیر به حکمرانی ارزی میکنند.
مسئولان گزارشی از چگونگی عملیاتی کردن شعار سال به مردم استان دهند
آیتالله حسینی همدانی در بخش دیگری با اشاره به نکته استانی، تصریح کرد: آرام به آخر سال نزدیک میشویم؛ از جهت استانی عرض میکنم خوب است مسئولان محترم گزارشی از چگونگی عملیاتی کردن شعار سال که توسط امام المسلمین بیانشده در بخش دانشبنیانها و تولید و اشتغال و غیره به مردم خوب استان بدهند؛ که در یک سال گذشته نسبت به فرمان امام المسلمین چه کردید؟! گزارش متقنی را بدهید که برای آینده مفید است.
جشنهای شعبانیه را جدی بگیرید / جشنها مردمی برگزار شود
وی در بخش دیگری بابیان اینکه جشنهای شعبانیه را جدی بگیرید، گفت: این جشنها بسیار مؤثر است در روحیه و نشاط جامعه و نشاط خودمان و امیدآفرین است. به دوستان هم توصیه کردیم که تا آنجا که ممکن است باید این جشنها مردمی برگزار شود. هرکدام از شما بعضی وقتها با یک پرچم بر سر در منزلتان میتوانید کوچه را شاداب و بانشاط کنید.
بعضی وقتها به اسم جشن سوءاستفاده میکنند و تخلفات انجام میدهند
رئیس ستاد امربهمعروف و نهی از منکر استان البرز در ادامه بابیان اینکه باید مواظب باشید در این جشنها مبتلا به بعضی از خلافها و گناهان نشوید، گفت: بعضی وقتها به اسم جشن سوءاستفاده میکنند و تخلفات انجام میدهند. مواظب باشیم که آلوده به تخلفات نشویم. بر محتوای جشنها بهخصوص مسائل مر
انتهای پیام
نتیجه بر اساس رای موافق و رای مخالف