میکاییل بهادری در گفت وگو با ایرنا افزود: کل هزینه اجرای طرح تونل انتقال آب به دریاچه ارومیه ۳۵ هزار میلیارد ریال بود که از این میزان با توجه ویژه دولت سیزدهم و شخص رییس جمهور، ۱۰ هزار میلیارد ریال به صورت ویژه و تخصیص ۱۰۰ درصدی به اجرای طرح داده شد.
وی اضافه کرد: عملیات اجرایی اجزای مختلف طرح تونل انتقال آب به سمت دریاچه ارومیه از حدود سال ۱۳۹۴ به صورت ویژه در دستور کار قرار گرفت و در این مدت علاوه بر سد، تونل و کانال مربوط به آن هم احداث شد.
معاون اجرایی شرکت آب نیرو وابسته به وزارت نیرو مجری طرح انتقال آب به دریاچه ارومیه دامه داد: در این مدت علاوه بر احداث سد، تونل ۳۶ کیلومتری با استفاده از ۲ دستگاه تیبیام در ۲ بخش مختلف حفاری شد علاوه بر آن، ۱۱ کیلومتر کانال نیز برای انتقال آب به سمت رودخانه گدار و در نهایت دریاچه ارومیه احداث شده است.
بهادری اظهار کرد: برای اجرای کامل این طرح در زمان اوج فعالیت، سه هزار و ۵۰۰ نفر در این پروژه (گاهی به صورت سه شیفت کاری) مشغول به کار بودند که نشان از وسعت فعالیت و اهمیت این طرح است.
وی با اشاره به اینکه در هشت ماه گذشته با برنامه ریزی مناسب، کار قابل توجهی برای اتمام تونل صورت گرفته است، یادآور شد: در حال حاضر با توجه به تست آزمایشی انجام شده، آماده انتقال آب به سمت دریاچه ارومیه هستیم.
به گزارش ایرنا، روز جمعه پنجم اسفند و با حضور آیت الله رئیسی؛ رییس جمهور کشورمان، طرح انتقال آب به سمت دریاچه ارومیه از سد کانی سیب به صورت رسمی افتتاح خواهد شد.
در فاز نخست این طرح که فردا افتتاح میشود ۳۰۰ میلیون مترمکعب آب از دریاچه سد کانی سیب در پیرانشهر پس از عبور از ۳۶ کلومتر تونل، ۱۱ کیلومتر کانل و ۲۸ کیلومتر رودخانه گدار به دریاچه ارومیه میریزد.
در قالب این طرح، آب پس از خروج از سد کانی سیب وارد تونل ۳۶ کیلومتری شده و پس از آن با ورود به کانال ۱۱ کیلومتری به رودخانه گدار ریخته و پس از طی مسیر ۲۸ کیلومتری وارد پهنه دریاچه ارومیه خواهد شد.