بین الملل تابناک: سیصد و پنجاه و نهمین روز از حمله روسیه به اوکراین با دستور ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور این کشور میگذرد؛ تهاجمی که رویدادهای بسیاری به دنبال داشته و منجر به تحریم گسترده روسیه از سوی بلوک غرب شده است و دورنمای مشخصی برای پایان آن نیز وجود ندارد.
روزنامه ریپابلیکا دوشنبه نوشت، ممکن است در سفر آتی جورجیا ملونی، نخست وزیر ایتالیا به اوکراین، توافقی برای ارسال حداکثر پنج جنگنده منعقد شود.
این روزنامه افزود، ممکن است جتهای قدیمی ایامایکس و جتهای تورنادو در اختیار اوکراین قرار داده شود.
روزنامه ریپابلیکا تصریح کرد که مدل ایامایکس قرار است تا پایان سالجاری میلادی از نیروی هوایی این کشور کنار گذاشته شود. به نظر میرسد ارسال تورنادو یا یوروفایتر کمتر مدنظر باشد.
این روزنامه افزود، رم نمیخواهد اولین کشوری باشد که هواپیماهای ساخت غرب را در اختیار کییف قرار میدهد.
کشورهای دیگر اروپایی اعلام کردهاند برای ارسال جتهای جنگنده به اوکراین چندان عجلهای ندارند.
جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی کاخ سفید روز دوشنبه گفت آمریکا پیش از سفر «جو بایدن»، رئیسجمهور آمریکا به اوکراین، روسیه را از این سفر مطلع کرده بود.
جیک سالیوان گفت: «ما به روسها اطلاع دادیم که رئیسجمهور بایدن به کییف خواهد رفت.» او اضافه کرد این پیام «ساعاتی قبل» از حرکت بایدن ارسال شده و هدف از آن جلوگیری از درگیری بوده است.
پیش از این، «دیمیتری مدودف» معاون شورای امنیت ملی روسیه نیز با تأیید این خبر گفته بود که بایدن بعد از دریافت تضمینٰهای امنیتی از روسیه وارد کییف شده است.
سرویس اطلاعات خارجی روسیه امروز دوشنبه گزارش داده کشورهای عضو ناتو از دسامبر ۲۰۲۱ طیف گستردهای از سلاحهای سنگین را برای استفاده در جنگ تحویل اوکراین دادهاند.
مطابق این گزارش ۴۴۰ دستگاه تانک و ۱۵۱۰ خودروی نفربر از جمله تجهیزات نظامی ارسال شده به اوکراین بودهاند.
طبق گفته مقامهای روسیه، اوکراین ۱۷۱۰ فروند سیستم ضدهوایی و ۶۵۵ سامانه توپخانهای و همچنین ۹۸۰۰ راکت برای راکتانداز تحویل اوکراین داده است.
آژانس اطلاعات خارجی روسیه در عین حال تأکید کرده بخش زیادی از تجهیزات عرضهشده از سوی غرب توسط نیروهای روسیه نابود شدهاند.
این در حالی است که «جوزپ بورل»، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا گفته ارسال سلاح از چین به روسیه خط قرمز بروکسل خواهد بود.
ولودیمیر زلنسکی رئیسجمهور اوکراین دوشنبه (۲۰ فوریه) در مصاحبهای درباره حمایت چین از روسیه در جنگ هشدار داد و گفت انجام این کار منجر به جنگ جهانی میشود.
زلنسکی به روزنامه آلمانی دی ولت گفت: برای ما مهم است که چین در این جنگ از فدراسیون روسیه حمایت نکند. در واقع، دوست دارم در طرف ما باشد. گرچه در حال حاضر فکر نمیکنم این امکان وجود داشته باشد.
وی افزود: اما فرصتی برای چین میبینم که ارزیابی عملی از آنچه اینجا در حال وقوع است، انجام دهد. زیرا اگر چین با روسیه متحد شود، جنگ جهانی خواهد شد و معتقدم چین به این موضوع آگاه است.
جیمز کلورلی وزیر امور خارجه انگلیس روز دوشنبه با انتشار پیامی در توئیتر مدعی شد: «امروز ۹ سال از ضمیمه غیرقانونی (شبه جزیره) کریمه به روسیه و شروع ظلم و ستم بر مردم این منطقه می گذرد. به زودی هم سالگرد تهاجم تمام عیار روسیه به اوکراین خواهد بود.»
وی با بیان این ادعا که تاریخ اقدامات روسیه را فراموش نخواهد کرد مدعی شد: «پوتین می تواند هر زمان که بخواهد با خروج نیروهایش این جنگ را متوقف کند.»
آژانس خبری تاس امروز (دوشنبه) گزارش کرد، روسیه ۶۸۰ مقام اوکراینی از جمله ۱۱۸ تن از نیروهای مسلح و وزارت دفاع این کشور را به خاطر نقض قوانین مربوط به جنگ شامل استفاده از سلاح علیه غیرنظامیان به جنایات جنگی متهم کرده است.
بر اساس این گزارش از قول رئیس بازرس عمومی روسیه و با اشاره به قانون ۳۵۶ جرایم این کشور، مقامهای اوکراینی همچنین به استفاده از ابزار و روشهای جنگی ممنوعه متهم شدهاند.
"الکساندر باسترکین"، رئیس کمیته تحقیقات روسیه گفت: در حال حاضر تحقیقات در ارتباط با ۶۸۰ اوکراینی در جریان است. در میان اینها، ۱۱۸ نفر شامل فرماندهان و روسای نیروهای مسلح و وزارت دفاع اوکراین نیز دیده میشوند.
این مقام مسئول که مستقیما به ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه گزارش میدهد، در ادامه گفت: اتهامات وارده علیه این افراد شامل استفاده از سلاح علیه جمعیت غیرنظامی میشود. ۱۳۸ تن از این افراد نیز به صورت غیابی متهم شدهاند.
در مقابل و بر اساس اعلام دفتر دادستانی اوکراین، مقامهای این کشور بیش از ۷۰ هزار مورد "جنایت جنگی ارتکابی از سوی روسها" را در جنگ اوکراین ثبت کردهاند.
اوکراین همچنین یکسری پروندههای کیفری علیه نیروهای روسی گشوده که شامل اعلام جرم علیه رئیس گروه واگنر میشود.
هم روسها و هم اوکراینیها هدف قرار دادن غیرنظامیان را در این جنگ رد میکنند.
سرویس اطلاعات خارجی روسیه (SVR) امروز (دوشنبه) اعلام کرد، کشورهای عضو ناتو از دسامبر ۲۰۲۱، ۱۱۷۰ سسیتم دفاع هوایی، ۴۴۰ تانک، ۱۵۱۰ خودروهای جنگی پیادهنظام و ۶۵۵ سیستم توپخانه به اوکراین ارسال کردهاند.
به گزارش خبرگزاری اسپوتنیک، این سرویس اطلاعات روسی در بیانیهای عنوان داشت: علاوه بر مقادیر نامبرده شده، کییف همچنین ۹۸۰۰ موشک، ۶۰۹ هزار ضد تانک و یک میلیون و ۲۰۶ هزار گلوله از کشورهای عضو ناتو دریافت کرده است.
این بیانیه افزود: بسیاری از این تجهیزاتی که توسط کشورهای غربی به اوکراین ارسال شده، توسط نیروهای روسی تخریب و منهدم شدهاند.
این درحالیست که به تازگی ولودیمیر زلنسکی، رئیسجمهوری اوکراین به همراه همتای فرانسوی خود درخصوص "افزایش کمکهای نظامی به اوکراین" به صورت تلفنی گفتوگو و رایزنی کردند.
از زمان آغاز حمله روسیه به اوکراین (۲۴ فوریه ۲۰۲۲)، غرب کمکهای مالی و تجهیزات نظامی گستردهای را به اوکراین ارسال کرده است. در این میان، آمریکا با ارسال بیش از ۱۰۰ میلیارد دلار کمک از بزرگترین حامیان کییف محسوب میشود. روسیه هم بارها از غرب خواسته است تا "پمپاژ" تسلیحات به اوکراین را متوقف کند و اعلام کرده که ادامه چنین روندی درگیریها و خصومتها را میان روسیه و اوکراین طولانیتر میکند.
رئیس جمهوری لهستان معتقد است که اگر لوکاشنکو به نیروهای مسلح خود دستور اعزام به جنگ اوکراین را صادر کند به منزله "پایانی بر رژیم او" خواهد بود.
آندژی دودا، رئیس جمهوری لهستان در گفتوگویی با کانال ۱+۱ گفت: هیچ شکی نیست که الکساندر لوکاشنکو، رئیس جمهوری بلاروس تلاش دارد تا ولادیمیر پوتین، همتای روسی خود را از اعزام ارتش بلاروس به اوکراین بازدارد، چون در وهله نخست این به معنای مرگ بسیاری از بلاروسیهایی است که هیچ تجربهای در نبرد ندارند و به دلیل تجهیز نامناسب با اوکراینیهایی مواجه میشوند که برای چندین سال است در حال نبرد هستند و مصمم به دفاع از سرزمین خود.
وی ادامه داد: دوم اینکه بلاروسیها نمیخواهند بجنگند و برای همین شاید مجبورشان کنند تا علیه همسایگان خود وارد نبرد شوند.
رئیس جهمهوری لهستان افزود: لوکاشنکو به خوبی میداند که این به معنای پایان دولت خودش است چون به عقیده من تمامی بلاروس علیه او خواهند شد. اوضاع ممکن است حتی به طور کامل برای او غیرقابل مدیریت شود.
رئیس جمهوری لهستان در ادامه این را هم گفت که کشورش در عرصه سیاسی دولت بلاروس را به رسمیت نمیشناسد و ادامه داد: بر این باوریم که انتخابات ۲۰۲۰ در بلاروس نادرست بود.
در ۱۶ فوریه سال جاری میلادی لوکاشنکو گفته بود ارتش کشورش تنها در صورتی به نیروهای مسلح روسی ملحق میشوند که بلاروس هدف حمله قرار گیرد.
ارتش اوکراین نیز گفته که نیروهای روسی در قلمروی بلاروس برای انجام یک حمله زمینی موفق کافی نیستند.
در این میان، اطلاعات دفاعی اوکراین نیز بر این باور است که سربازان بلاروسی مجبور میشوند تا به دستورات لوکاشنکو عمل کنند و شاید درگیر جنگ اوکراین شوند.
«جوزپ بورل» مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در آستانه نشست شورای وزرای خارجه اتحادیه اروپا در «بروکسل» از چین درخواست کرد که از عرضه تسلیحات به روسیه خودداری کند.
بنا بر گزارش خبرگزاری روسی «ریانووستی»، بورل در جمع خبرنگاران به دیدار با وزیر خارجه چین در حاشیه کنفرانس امنیتی مونیخ اشاره کرد و گفت: «من گفتوگوی طولانی با «وانگ یی» (وزیر خارجه چین) داشتم و نگرانی شدید خود را درباره ارائه تسلیحات چین به روسیه ابراز کردم و از او خواستم که از چنین اقدامی خودداری کند. به او اطلاع دادم که این خط قرمزی در روابط ما خواهد بود».
مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در ادامه افزود که وزیر خارجه چین به وی اطمینان داده است که چین «هیچ برنامهای برای عرضه تسلیحات به روسیه ندارد» اما «ما (اتحادیه اروپا) همچنان در این خصوص هوشیار هستیم».
در ادامه تلاشهای دولت چین برای میانجیگری در جنگ اوکراین و عملیات نظامی ویژه روسیه در منطقه دونباس، یک دیپلمات ارشد چینی به مسکو سفر کرد.
روزنامه روسی «کامرسانت» امروز (دوشنبه) گزارش داد که «وانگ یی» مدیر کمیسیون مرکزی امور خارجی حزب حاکم چین بعد از حضور در کنفرانس امنیتی مونیخ، وارد مسکو شد.
بر این اساس، وانگ که پیش از این سمت وزارت خارجه چین را برعهده داشت، احتمالا برای گفتوگو درباره طرح صلح احتمالی در اوکراین و تقویت نقش پکن در یافتن راهکاری برای پایان دادن به این جنگ به مسکو رفته است.
به نوشته خبرگزاری «رویترز»، او طی سخنرانی در کنفرانس امنیتی مونیخ، ضمن مقصر دانستن آمریکا در نقض استانداردهای بینالمللی با رفتاری هیجانی و عصبی، خواستار گفتوگو و تفکر خونسردانه کشورهای اروپایی برای پایان جنگ اوکراین شده بود.
«دیمیتری پسکوف» سخنگوی کاخ کرملین نیز امروز گفت که احتمال دارد «ولادیمیر پوتین» رئیس جمهور روسیه با مدیر کمیسیون مرکزی امور خارجی حزب حاکم چین دیدار و رایزنی داشته باشد.
سفر مخفیانه و ناگهانی بایدن به اوکراین
جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا در سفری اعلام نشده وارد کی یف شد.
به گزارش سی ان ان، بایدن ساعت ۸ صبح به وقت محلی، وارد کییف شد و هنگام ورود گفت: خوب است که به کییف برگشتم.
بریجت برینک، سفیر آمریکا در اوکراین از وی استقبال کرد. کاروان خودروی بایدن درست پس از ساعت ۸:۳۰ صبح به وقت محلی به کاخ ماریینسکی رسید. او در ورودی مورد استقبال زلنسکی و همسرش اولنا زلنسکا قرار گرفت.
زلنسکی در حالی که با بایدن دست داد، گفت: «از اینکه آمدید متشکرم.» بایدن در پاسخ گفت: از همه مهمتر، بچه ها چطور هستند؟ دیدن شما شگفت انگیز است.
در پاسخ به سوالی درباره اهمیت حضور در کییف، بایدن خاطرنشان کرد که این هشتمین سفر او به این شهر است. بایدن گفت: «هر بار مهمتر میشود. وی افزود که هدف از سفر خود این بود که به زلنسکی بگوید، ایالات متحده اینجاست تا بماند.
بایدن گفت: ما نمیرویم.
بیشتر بخوانید
رئیسجمهور آمریکا همراه با زلنسکی از یک دیوار یادبود کشته شدگان ارتش اوکراین در کی یف بازدید کرد؛ این نخستین سفر او به این کشور از زمان آغاز حمله روسیه در حدود یک سال پیش است.
جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا و ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین به کلیسای جامع سنت مایکل در کییف رفتند.
خبرنگار سیانان گفت که زلنسکی و هسمرش خارج از کلیسای سنت مایکل شهر آمدند و از پشت وارد ساختمان شدند و حدود پنج دقیقه بعد درست قبل از اینکه آژیرهای هوایی کشیده شوند، آنجا را ترک کردند. سپس دو رهبر با هم از کلیسا خارج شدند و به دنبال دو سرباز که تاج گلهایی را به دیوار کشتهشدگان تقدیم میکردند، یاد کسانی را که در جنگ جان خود را از دست دادهاند، گرامی داشتند. دو رهبر برای ادای احترام برای یک لحظه در آنجا ماندند.
پورتال خبری همچنین اولین فیلم بایدن را در میدان میخائیلیفسکا نشان داد؛ جایی که او با صدای آژیرهای حمله هوایی که روز دوشنبه در سراسر کشور به صدا درآمد، راه میرود.
سفر بایدن به کییف کاملا محرمانه انجام شد که بازتابی از نگرانیهای امنیتی شدید بازدید از یک منطقه جنگی فعال است. هواپیمای ریاستجمهوری آمریکا در ساعت ۴:۱۵ بامداد یکشنبه به وقت محلی، پایگاه مشترک اندروز را تحت پوشش تاریکی ترک کرد. خبرنگاران حاضر در هواپیما اجازه نداشتند، وسایل خود را با خود حمل کنند. برنامه عمومی بایدن بازتاب این سفر نبود و مقامات کاخ سفید هفته گذشته بارها اعلام کردند که سفر به اوکراین در برنامه نیست.
عصر شنبه، قبل از خروج، بایدن با همسرش در واشنگتن برای صرف شام بیرون رفت. او تا قبل از اینکه صبح دوشنبه به کییف رسید، دیگر در انظار عمومی دیده نشد. اوکراین یک منطقه جنگی فعال است که ارتش ایالات متحده، هیچ کنترلی در آن ندارد و این باعث می شود که دیدار روز دوشنبه با سفرهای قبلی ریاست جمهوری به عراق یا افغانستان متفاوت باشد. مقامات کاخ سفید، بارها امکان سفر در اوایل سال را رد کرده بودند. بایدن با همراهان نسبتاً کوچکی از جمله جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی، جن اومالی دیلون معاون رئیس دفتر و دستیار شخصی آنی توماسینی سفر می کند.
رئیس جمهور زلنسکی یک سال پیش برای نخستین بار از بایدن برای بازدید از کییف دعوت کرد. هفته گذشته، زلنسکی گفت که دعوت او از بایدن برای دیدار از اوکراین همچنان پابرجاست، بایدن به عنوان معاون رئیس جمهور شش بار از اوکراین بازدید کرد. آخرین سفر او به کییف در ژانویه ۲۰۱۷، چند روز قبل از ترک پستش بود.
رئیس جمهور آمریکا گفت، برای دیدار با همتای اوکراینی خود، ولودیمیر زلنسکی، و تاکید دوباره بر تعهد به حاکمیت و تمامیت ارضی اوکراین وارد کییف شده است.
بایدن در کاخ ریاست جمهوری کی یف با زلنسکی و همچنین بانوی اول اولنا زلنسکا دیدار کرد.
بایدن گفت: «در حالی که جهان برای سالگرد تهاجم وحشیانه روسیه به اوکراین آماده می شود، من امروز در کییف هستم تا با رئیس جمهور زلنسکی دیدار کنم و بر تعهد تزلزل ناپذیر و بی چون و چرای خود به دموکراسی، حاکمیت و تمامیت ارضی اوکراین تاکید کنم.»
بایدن در کییف از ارائه پشتیبانی نظامی جدید از جمله مهمات توپخانه، سیستم های ضد تانک و رادارهای نظارت هوایی به اوکراین خبر داد و گفت که اوکراین بسته کمک نظامی جدید ۵۰۰ میلیون دلاری را که در روز سه شنبه اعلام می شود، دریافت خواهد کرد. او گفت که موشکهای هیمارس بیشتری به اوکراین داده خواهد شد.
بایدن در سخنانی از استقامت، مقاومت اوکراین در حالی که جنگ وارد دومین سال خود می شود، صحبت کرد.
ولودیمیر زلنسکی، رئیسجمهور اوکراین نیز تایید کرد که جو بایدن، رئیسجمهور آمریکا وارد کییف شده است. زلنسکی در تلگرام نوشت: جوزف بایدن، به کییف خوش آمدید! سفر شما نشانه بسیار مهمی از حمایت از همه اوکراینیهاست.
زلنسکی گفت که او و بایدن درباره سلاحهای دوربرد و تسلیحاتی که ممکن است همچنان به اوکراین عرضه شود، صحبت کردند.
بایدن همچنین گفت، در روزهای آینده، آمریکا تحریم های جدیدی را علیه افراد، شرکت های مرتبط با جنگ روسیه اعلام میکند.
رئیسجمهور آمریکا گفت: زمانی که پوتین تقریبا یک سال پیش حمله خود را آغاز کرد، فکر میکرد اوکراین ضعیف است و غرب تقسیم شده است. او فکر می کرد که می تواند از ما پیشی بگیرد؛ اما او در اشتباه بود.
بایدن اهدای تجهیزات نظامی دیگر ایالات متحده را تایید کرد و گفت که اواخر این هفته، دولت او تحریم های بیشتری را علیه نخبگان و شرکتهایی که در تلاش برای فرار یا پر کردن ماشین جنگی روسیه هستند، اعلام خواهد کرد.
رئیسجمهور آمریکا گفت: «من فکر میکردم مهم است که هیچ شکی در مورد حمایت آمریکا از اوکراین در جنگ وجود نداشته باشد.» مردم اوکراین به گونه ای گم برداشته اند که افراد کمی در گذشته چنین کرده اند.» بایدن تاکید کرد که حمایت گسترده و دو حزبی در واشنگتن از آرمان اوکراین وجود دارد، حتی با وجود اینکه برخی جمهوری خواهان از ارائه کمک بیشتر خودداری می کنند. او گفت: با وجود همه اختلاف نظرهایی که در کنگره خود در مورد برخی مسائل داریم، توافق قابل توجهی در مورد حمایت از اوکراین وجود دارد. این فقط در مورد آزادی در اوکراین نیست، بلکه در مورد آزادی دموکراسی در کل است.
زلنسکی در کنفرانس خبری مشترک با بایدن این دیدار را بسیار مهم و مفید خواند و خواستار تقویت تحریمها علیه روسیه شد و گفت که حمایت آمریکا را فراموش نخواهیم کرد. سال ۲۰۲۳ سال پیروزی بر روسیه خواهد بود.
او گفت مذاکرات با همتای آمریکاییاش، جو بایدن، «بسیار مثمرثمر» بوده است.
رهبر اوکراین سفر بایدن به اوکراین را «مهمترین سفر در کل تاریخ روابط ایالات متحده و اوکراین» توصیف کرد که بر «نتایجی که قبلاً به دست آوردهایم» و «دستاوردهای تاریخی که ممکن است همراه با کل جهان به دست آوریم» تأکید میکند.
وی در آستانه سالگرد تهاجم روسیه به اوکراین از شخص رئیس جمهور آمریکا و همچنین کنگره و مردم آمریکا تشکر کرد. زلنسکی گفت که نتیجه این دیدار "مطمئناً بازتابی در میدان جنگ خواهد داشت" و افزود که او و بایدن درباره تسلیحات دوربرد و تسلیحاتی که "هنوز ممکن است به اوکراین عرضه شود" گفتوگو کردند.
وی همچنین خواستار تشکیل دادگاهی برای بررسی جنایات جنگی روسیه در اوکراین شد و گفت: روسیه باید مسئولیت آنچه در اوکراین انجام داده را بر عهده بگیرد.
بایدن نیز گفت یک ائتلاف سیاسی اقتصادی و نظامی برای حمایت از اوکراین تشکیل شده است و این حمایت ادامه خواهد یافت. به حمایت از اوکراین تا زمان بازپس گیری اراضی و حاکمیتش ادامه میدهیم و تا هر زمان که لازم باشد در کنار اوکراین خواهیم بود. او از رهبران جهان نیز خواست به اوکراین کمک کنند.
وی افزود: با بزرگترین جنگ در اروپا طی ۷۵ سال گذشته روبهرو هستیم؛ اما نقشههای پوتین در اوکراین شکست خورده است. او روی ناتوانی در متحد نگه داشتن ناتو حساب و فکر میکرد ما نتوانیم دیگران را در کنار اوکراین نگه داریم.
وی افزود: جنگ فاتحانه پوتین در حال شکست است. پوتین فکر می کرد اوکراین ضعیف است و غرب تجزیه شده است. او فکر می کرد که می تواند از ما پیشی بگیرد. فکر نمیکنم او در حال حاضر به این فکر کند. او آشکارا اشتباه کرده است. یک سال بعد، شواهد درست اینجا در این اتاق است. ما اینجا با هم ایستادهایم.»
بایدن با یادآوری گفتوگوی تلفنی اش با زلنسکی، زمانی که هواپیماهای روسی در هوا بودند و تانک ها از مرز اوکراین عبور میکردند، گفت: «شما به من گفتید که میتوانید انفجارهایی را در پسزمینه بشنوید. من هرگز آن را فراموش نمی کنم.
او با یادآوری آنچه زلنسکی در آن تماس تلفنی از او خواسته بود، گفت: «جهان در شرف تغییر بود. از آنها بخواهید از اوکراین حمایت کنند. گفتی که نمیدانی چه زمانی میتوانیم دوباره صحبت کنیم. آن شب تاریک یک سال پیش، جهان به معنای واقعی کلمه در آن زمان آماده سقوط کییف بود. شاید حتی پایان اوکراین. یک سال بعد، کییف ایستاده، اوکراین ایستاده است. دموکراسی پابرجاست. آمریکاییها در کنار شما میایستند و جهان در کنار شما میایستد. کییف "بخشی از قلب من را تسخیر کرده است."
او گفت که ایالات متحده و متحدانش قول دادهاند حدود ۷۰۰ تانک، هزاران خودروی زرهی و بیش از ۲ میلیون گلوله توپ و بیش از ۵۰ سامانه موشک پرتاب چندگانه پیشرفته (MLRS) را به اوکراین بفرستند.
نیویورک تایمز گزارش داد، جو بایدن به مشاوران خود گفته بود که می خواهد در ماه فوریه از اوکراین بازدید کند تا به متحدانش اطمینان دهد که واشنگتن به کمک کییف ادامه خواهد داد. این روزنامه نوشت که سفر به کی یف به دلیل نگرانی های امنیتی مخفیانه انجام شد و افزود که بایدن بدون اطلاع قبلی واشنگتن را ترک کرد.
رئیسجمهور آمریکا ماههاست برای سفر به اوکراین در حال تصمیمگیری بود، به ویژه پس از آن که چند تن از همتایان او در اروپا سفرهای طولانی با قطار را برای دیدار با زلنسکی در کییف انجام دادند. امانوئل ماکرون، رئیس جمهور فرانسه، اولاف شولتس، صدراعظم آلمان، جاستین ترودو، نخست وزیر کانادا، ریشی سوناک، نخست وزیر بریتانیا و همچنین بوریس جانسون، رهبر سابق بریتانیا، همگی برای نشان دادن حمایت خود به این کشور سفر کردهاند.
چندین تن از معاونان ارشد بایدن، از جمله آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه و لوید آستین، وزیر دفاع، نیز از پایتخت اوکراین بازدید کردهاند تا قول کمکهای جدید بدهند. مقامات ارشد دولت، از جمله بیل برنز، رئیس سیا و مقامات ارشد کاخ سفید، ماه گذشته به کییف رفتند. همسر بایدن، دکتر جیل بایدن، سال گذشته در روز مادر از شهری کوچک در گوشه جنوب غربی اوکراین بازدید کرد. او با اولنا زلنسکا، بانوی اول اوکراین، در مدرسهای که به مسکن موقت برای آوارههای اوکراینی از جمله ۴۸ کودک تبدیل شده بود، ملاقات کرد.
با این حال، اقدامات احتیاطی امنیتی، بایدن را از انجام یک سفر مشابه بازداشت. هنگامی که او در آوریل سال گذشته از لهستان بازدید کرد، کاخ سفید حتی پتانسیل سفر به آن سوی مرز را بررسی نکرد، حتی زمانی که بایدن گفت که علاقهمند این سفر است. او در آن زمان گفت: «آنها به من اجازه نخواهند داد ـ که قابل درک است، حدس میزنم ـ از مرز عبور کنم و به آنچه در اوکراین میگذرد نگاه کنم.
سفر بایدن به کییف در آستانه سالگرد آغاز جنگ در این کشور صورت میگیرد. پیش از این اعلام شده بود که بایدن قرار است به لهستان برود.
نظر شما