شناسهٔ خبر: 58855260 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: قدس آنلاین | لینک خبر

اولین یادگار تئاتر فجر به اجرای عموم رسید/ داوود فتحعلی بیگی در تئاتر شهر

اجرای نمایش «در و گبر و یک قرص نان» به نویسندگی و کارگردانی داود فتحعلی بیگی از روز یکشنبه سی‌ام بهمن ماه در تالار چهارسو مجموعه تئاتر شهر آغاز شد.

صاحب‌خبر -

به گزارش قدس آنلاین، نمایش «در و گبر و یک قرص نان» به نویسندگی و کارگردانی داود فتحعلی بیگی شامگاه یکشنبه سی‌ام بهمن ماه اجرای خود را در تالار چهارسو مجموعه تئاتر شهر آغاز کرد.

در این اثر نمایشی که یکی از نمایش‌های به صحنه رفته در چهل و یکمین جشنواره بین المللی تئاتر فجر بود، حمیدرضا معدنکن، امیرآزاد روستا، فاطمه رضا خانی، محمد رمضانی، کیانوش حاتمی، ساغر نوروزی، محمد حاج محمدی، مصطفی خدابنده لو، علی صابر، آرش اعظمی، ثنا آزاد روستا، امیر علی بهاری به عنوان بازیگر حضور دارند.
عادل جلیلی: دستیارو برنامه ریز، امیرآزاد روستا: دستیار هنری، حمید فراهانی: منشی صحنه و فاطمه کوه گیلانی: روابط عمومی، از دیگر عوامل اجرایی این نمایش هستند.

داود فتحعلی بیگی درباره محتوای این نمایش گفته است: «متن این نمایشنامه را سال‌ها پیش، تحت تأثیر چند روایت از حرم رضوی و کرامات امام رضا (ع) نوشته بودم. روایت اول که مربوط به دوران صفوی است، مربوط به طراحی صحن و سرای امام رضا (ع) است که توسط شیخ بهایی طراحی و انجام شده بود. در این طراحی، لوحی بر بالای سردرِ صحن مطهر قرار می‌گیرد و بر آن نوشته می‌شود که ورود غیرمسلمانان به داخل صحن ممنوع است. در روایتی گفته می‌شود که امام به خواب پادشاه صفوی می‌آید و روایت دیگر حاکی از آن است که امام (ع) به خواب معمار می‌آید و از آنان درباره نصب نکردن درِ حرم، پرسشگری می‌کند که پس از آن، درِ حرم نصب می‌شود. یکی از بخش‌های نمایش من درباره همین روایت‌ها درباره درِ حرم است.
بخش دیگر نمایش درباره شفا یافتن فرستاده سلجوقیان به دربار خوارزمشاهیان است. این مرد که بیماری برص داشته است، از آن نگران بود که توسط دربار خوارزمشاهیان پذیرفته نشود؛ ولی او به دربار می‌آید، شفا می‌یابد و سپس بخشی از ساختمان حرم را نیز می‌سازد.

بخش سوم داستان نمایش که کاملاً توسط خودم نگاشته شده، درباره زنی است که برای سیر کردن فرزندان گرسنه‌اش، قرصی نان می‌دزدد. مأموران دولت، او را دستگیر می‌کنند و برای مجازات، قصد دارند که دست او را قطع کنند. فرستاده سلجوقیان به دربار خوارزمشاهی آن‌که در این نمایش، من او را در شخصیت یک تاجر به تصویر کشیده‌ام، با دیدن صحنه اجرای مجازات، آن زن را ضمانت می‌کند و مانع اجرای حکم مجازات می‌شود و او را نجات می‌دهد. در پی بازگرداندن زن توسط تاجر به خانه‌اش، تاجر درمی‌یابد که آن زن با زن دیگری زندگی می‌کند که او نیز از شدت نیاز، به راه‌های نادرست اخلاقی کشیده شده است. پس از نجات آن زن‌ها، تاجر روز بعد با مراجعه به حرم امام (ع) شفا می‌یابد. در واقع، داستان این نمایش شامل این سه بخش است.»

نمایش «در و گبر و یک قرص نان» به نویسندگی و کارگردانی داود فتحعلی بیگی از ۳۰ بهمن تا ۱۹ اسفند ۱۴۰۱ ، ساعت ۱۹ با مدت زمان ۷۰ دقیقه و قیمت بلیت ۸۰ هزار تومان در تالار چهارسو مجموعه تئاتر شهر به صحنه می‌رود.

برچسب‌ها: