هماهنگکننده ضدتروریسم وزارت خارجه آمریکا تأکید کرد که هیچ یک از تحریمهای مربوط به آنچه که حمایت ایران از تروریسم خواند، بعد از توافق هستهای احتمالی ایران و ۱+۵ لغو نمیشود.
«تینا کیداناو» هماهنگکننده ضدتروریسم وزارت خارجه آمریکا روز جمعه همزمان با انتشار گزارش سال 2014 تروریسم، گفت: این گزارش، لزوماً حرفی درباره تعداد حملاتی که به تحریک یا حمایت برخی کشورهای خاص در تمامی موارد صورت گرفته است اشارهای نکرده است.
اما ما همچنان بسیار بسیار درباره فعالیت سپاه و همچنین واسطههای آنها که از جانب ایران فعالیت میکنند، نگران هستیم. من پیشتر به برخی از آنها از جمله حزبالله و گروههای دیگر در اظهارنظراتم اشاره کردم. ما به دقت نظارهگر آن هستیم.
وی در خصوص اهمیت مذاکرات هستهای ایران و 1+5 (آمریکا، انگلیس، فرانسه، روسیه، چین بعلاوه آلمان) گفت: ما فکرمیکنیم که دنبال کردن مذاکرات ضروری است اما این به این مفهوم نیست که ما چشم خود را به آنچه که ایران بعنوان حامی تروریسم انجام میدهد، میبندیم. ما تحریمهایی را علیه ایران به ویژه در زمینه مسائل مربوط به ترویسم داریم. این تحریمها تغییری نمیکند بنابراین این مسائل تنها به واسطه مذاکرات هستهای که با آنها داریم، تغییر نمیکند.
وی تصریح کرد که در صورت توافق جامع هستهای ایران و 1+5، سپاه از لیست تحریمهای آمریکا خارج نمیشود و تأکید کرد: ما قصد نداریم هیچ یک از تحریمهای مرتبط با تروریسم را لغو کنیم زیرا نگرانیها در خصوص این مسئله همچنان باقی است.
در بخشی از گزارش وزارت امور خارجه آمریکا درباره ادعای حمایت ایران از تروریسم آمده است؛ ایران در سال ۱۹۸۴ میلادی، کشوری حامی تروریسم دولتی شناخته شد. این کشور فعالیتهای تروریستیاش را در سال ۲۰۱۴ نیز ادامه داد. این فعالیتها عبارتند از: حمایت از گروههای تروریستی فلسطینی در غزه، حزب الله لبنان و گروههای مختلفی در عراق و سراسر خاورمیانه (غرب آسیا). امسال، کمکهای ایران به شبهنظامیان شیعه در عراق افزایش یافت. یکی از این گروههای شبهنظامی، سازمان تروریستی خارجی شناخته شده و در پاسخ به تهاجم دولت اسلامی عراق و شام به عراق شکل گرفته است. ایران به کمکها و حمایتهای خود از دیگر گروههای شبهنظامی در منطقه ادامه داده است. ایران همچنین تلاش کرده است کمک نظامی و تسلیحاتی در اختیار گروههای تروریست فلسطینی در غزه قرار دهد. در حالی که ایران، تلاش عمدهاش را بر حمایت از اهدافش در خاورمیانه (غرب آسیا) بهویژه سوریه متمرکز کرده، اما این کشور و نایبان آن تلاشهای خود را برای افزایش نفوذشان در دیگر مکانها شامل آفریقا، آسیا و تا میزان کمتری در آمریکای لاتین ادامه دادند.
وزارت خارجه آمریکا در گزارش خود مدعی شد؛ ایران همواره در گذشته سلاح، آموزش و پول در اختیار حماس و دیگر گروههای تروریستی از جمله جهاد اسلامی، جبهه مردمی برای آزادی فلسطین و فرماندهی مشترک مردمی فلسطین قرار داده است. گروههای تروریستی فلسطینی در پس برخی از تلفات ناشی از حملاتی بودند که از غزه و کرانه باختری صورت گرفته است. هرچند که روبط حماس با ایران بر سر جنگ داخلی در سوریه تیره شده است، ولی آیت الله خامنهای، رهبر معظم ایران در سخنرانی بیست و پنج نوامبر خود بر حمایت نظامی ایران از «برادران فلسطینی» تأکید کرد و مسلح کردن فلسطینیها در کرانه باختری را نیز خواستار شد. در دسامبر، موسی ابومرزوق، معاون رهبر حماس اعلام کرد روابط ایران و حماس «بار دیگر به روند سابق خود» بازگشته است.
ادعای آمریکایی ها در این گزارش اینگونه ادامه دارد که ایران همچنان تمایل ندارد که اعضای ارشد القاعده را که همچنان در بازداشت دارد، بهسزای اعمالشان برساند. این کشور همچنین از اعلام مشخصات این اعضای ارشد القاعده خودداری کرده است.
در پایان گزارش، کینه توزی آمریکاییها آشکار تر شد تاجاییکه آمریکا مدعی است؛ ایران همچنان کشوری است که مایه نگرانی در زمینه اشاعه هستهای است. با وجود چندین قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل متحد که طی آنها ایران ملزم شد که فعالیتهای اشاعه هستهای حساس خود را تعلیق کند، اما این کشور از تعهدات بین المللی خود در خصوص برنامه هستهایاش پیروی نکرد.
این درحالی است که اجرای برنامه اقدام مشترک بین گروه ۱+۵ و ایران در بیستم ژانویه ۲۰۱۴ آغاز شد و ایران به تعهداتی که تحت این برنامه داد، عمل کرده است.
به گزارش خبرگزاری ها، مرضیه افخم سخنگوی وزارت امور خارجه ایران گزارش سالانه تروریسم وزارت خارجه آمریکا در خصوص ایران را کاملا مردود دانست و ضمن تکراری خواندن آن گفت: نگرش سیاسی نسبت به پدیده شوم و ضد انسانی تروریسم و بکار گیری معیارهای دوگانه از ریشههای معضل پیچیده و روبه گسترش تروریسم است.مرضیه افخم با اشاره به اینکه طی یکسال گذشته مردم مناطق مختلف جهان لطمات بسیار زیادی را از تروریسم و حامیان آن و همچنین بی تفاوتی کشورهای مدعی متحمل شدهاند اضافه کرد: حضور و فعالیت آزادانه تروریستها در آمریکا و دیگر کشورهای حامی آنها, عدم اقدام جدی و قاطع در قبال گروههای تروریستی و افراطی و چشم پوشی نسبت به جنایات صهیونیستها علیه مردم فلسطین ادعای آمریکا در مبارزه علیه تروریسم را به چالش جدی کشیده و چنین گزارشهایی را کاملا بی اعتبار کرده است.
گزارش کینه توزانه وزارت خارجه آمریکا
ایران حامی تروریسم است!
صاحبخبر -
∎