شناسهٔ خبر: 58674072 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: میزان | لینک خبر

در مصاحبه با ان‌پی‌آر|

امیرعبداللهیان: رهبر معظم انقلاب توجه ویژه‌ای به مسئله رافت دارند

وزیر امور خارجه گفت که رهبر معظم انقلاب توجه ویژه‌ای به مسئله رافت و رحمت دارند.

صاحب‌خبر -

خبرگزاری میزان – حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه در مصاحبه با رادیو ملی آمریکا(ان‌پی‌آر) در پاسخ به سوالی که درباره عفو گسترده متهمان و محکومان پرسیده شد، گفت: اولاً در جریان ناآرامی‌ها هیچ دانشجویی در دانشگاه‌ها یا محوطه دانشگاه‌ها بازداشت نشد. در واقع کسانی که بازداشت شدند افرادی بودند که در اغتشاشات خیابانی نقش داشتند.

وی افزود: همانطور که گفته شد، صدها نفر هیجان زده شدند و بر همین اساس دست به اغتشاش زدند؛ به مناسبت پیروزی انقلاب اسلامی، این افراد مورد عفو قرار گرفتند؛ رهبر معظم انقلاب اسلامی توجه ویژه ای به مسئله رافت و رحمت دارند و بنابراین، فرمان آزادی برای همه این بازداشت شدگان است، به جز کسانی که مرتکب قتل یا جرایم جدی دیگر شده‌اند.

امیرعبداللهیان، اظهار کرد: حدس می‌زنم در برخی ارقام نوعی اغراق وجود دارد، حتی اگر توسط گروه‌های حقوق بشری گفته شده باشد؛ این امر در تعداد کشته شدگان در جریان ناآرامی‌ها نیز مشخص شده است.

وی در ارتباط با اتهام‌زنی‌ها علیه کشورمان در خصوص برخی موضوعات، بیان کرد: هیچ خبرنگاری در جریان اغتشاشات بازداشت نشد؛ ببینید همین دو هفته پیش در ایران اتفاقی افتاد، یک کلاهبردار قرار بود از ایران فرار کند و کاری که او برای کمک به فرارش انجام داد این بود که ویدئوهایی را در شبکه‌های اجتماعی منتشر کرد که می‌‎گفت – با ادعای اینکه او یک معترض است، تحت شکنجه قرار گرفته است اما در واقع او کلاهبردار بود.

وزیر امور خارجه همچنین در پاسخ به سوالی در خصوص بازداشت‌ها در اغتشاشات اخیر، اظهار کرد: ما نمی‎توانیم بازداشت روزنامه‌نگاران در ایران را تایید کنیم؛ برچسب زدن مجدد به فردی که بازداشت شده بسیار آسان است؛ شما می‌توانید هر لحظه آن شخص مورد نظر را متهم حقوق بشر، روزنامه نگار و غیره بنامید.

امیرعبداللهیان همچنین تاکید کرد: اولا این یک رژیم در ایران نیست و ما یک حکومت مستقل، قانونی و مشروع داریم و به شما توصیه می‌کنم که از کلمات درست استفاده کنید.

وزیر امور خارجه در بخشی دیگر اظهار کرد: در ایران هم مثل همه جای دنیا مشکلاتی وجود دارد؛ در سپتامبر، زمانی که نیویورک بودم، اتفاقاً این فرصت را داشتم که کمی در نیویورک قدم بزنم و ایستگاه‌های مترو را ببینم؛ من در واقع با برخی از شهروندان صحبت کردم و پاسخ‌هایی که من از اتباع آمریکایی دریافت کردم بدتر از پاسخی بود که شما از ایرانی‎ها دریافت کردید و بنابراین، تا حد زیادی به این بستگی دارد که کدام نمونه جمعیت را برای اطلاعات خود انتخاب می‌کنید؛ این بخش مهمی از دموکراسی در ایران را تشکیل می‌دهد؛ مردم می‌توانند آزادانه ایده‌های خود را بیان کنند.

انتهای پیام/