شناسهٔ خبر: 58671582 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: صدا و سیما | لینک خبر

افزایش جان باختگان زلزله در ترکیه و سوریه به بیش از ۱۶ هزار نفر

شمار جان باختگان زلزله در سوریه به ۳۱۶۲ نفر و شمار جان باختگان زلزله در ترکیه به ۱۲۸۷۳ نفر افزایش یافت.

صاحب‌خبر -

  به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما، به نقل از شبکه تلویزیونی الجزیره مباشر، شمار جان باختگان زلزله در ترکیه و سوریه به بیش از  ۱۶ هزار نفر و شمار زخمی‌ها به بیش از ۶۹ هزار نفر افزایش یافت.
شمار جان باختگان زلزله در سراسر سوریه نیز به ۳۱۶۲ نفر و شمار زخمی‌ها به بیش از ۶۱۰۰ نفر افزایش یافت.
شبکه العربیه نیز در خبری فوری گزارش داد اداره فجایع و امور اضطراری ترکیه اعلام کرد شمار جان باختگان زلزله در این کشور به ۱۲۸۷۳ نفر و شمار زخمی‌ها به ۶۲۹۳۷ نفر رسید.
این درحالی است که شبکه العربیه در خبری فوری اعلام کرد شمار جان باختگان زلزله در ترکیه و سوریه به حدود ۱۶۴۰۰ نفر افزایش یافت.

 

مردم ترکیه و سوریه امدادرسانی و کمک به زلزله زدگان را ناکافی می‌دانند.
شبکه خبری فرانس انفو در گزارشی از ترکیه و سوریه ضمن پوشش عملیات امداد و نجات زلزله زدگان دو کشور، گزارش داد مردم دو کشور تلاش و پاسخگویی مقامات برای کمک به زلزله زدگان را کافی نمی‌دانند. تا صبح امروز پنجشنبه شمار کشته شدگان این دو زمین لرزه که البته موقتی است، بیش از شانزده هزار نفر اعلام شد.
اینجا در شهر انتاکیه ترکیه یک دختربچه به نام هلن پس از ۶۸ ساعت از زمین لرزه، زنده از زیر آوار بیرون آورده شد. این دختربچه یکی از نجات یافتگان زمین لرزه‌ای است که روز دوشنبه ششم فوریه ترکیه و سوریه را تکان داد. با این حال شانس‌ها برای نجات دیگر افرادی که زیر آوار‌ها گرفته شده اند، به سرعت کم و کمتر می‌شود. در حالی که سه روز از زمین لرزه مهیب سوریه و ترکیه می‌گذرد، اوضاع در این دو کشور فاجعه بار است. اماکن عمومی پر از اجساد قربانیان زلزله است. صبح امروز پنجشنبه نهم فوریه، شمار کشته شدگان بالغ بر ۱۶ هزار نفر اعلام شد.
نارضایتی و خشم مردم از کندی عملیات امداد و نجات در حال افزایش است. اینجا در شهر جندیرس سوریه هزاران خانواده که خانه هایشان را در زلزله از دست داده اند، همچنان بدون چادر و سرپناه هستند این در حالی است که هوا به شدت سرد و دمای هوا به منفی ۵ درجه هم می‌رسد.

یک شهروند مرد: ما سه خانواده هستیم که مجبوریم داخل کامیون یا در پیاده رو زندگی کنیم. همان طور که می‌بینید افراد زیادی مثل ما آواره شده اند و در خیابان زندگی می‌کنند.

بسیاری از مردم تلاش و پاسخگویی مقامات را برای کمک رسانی ناکافی می‌دانند و از کمبود منابع و امکانات گلایه دارند. به گفته مردم شمار نیرو‌های امداد برای پیداکردن قربانیان زلزله و کمک به آن‌هایی که آسیب دیده اند، کم است. شبکه اجتماعی توئیتر که در آن انتقادات از دولت ترکیه در این زمینه شدت گرفته بود، روز چهارشنبه مسدود شد.

 

اردوغان: پس از آوار برداری فورا عملیات بازسازی را آغاز خواهیم کرد
اردوغان با بیان اینکه تا کنون ۶۴۴۴ ساختمان در زلزله ترکیه تخریب شده است، افزود دولت ترکیه با تمام توان و امکانات در مناطق زلزله زده حضور دارد و هزاران نفر در عملیات جستجو و امداد و نجات مشارکت دارند.
وی تصریح کرد: پس از آوار برداری ساختمان‌های ویران شده، فورا عملیات بازسازی را آغاز خواهیم کرد.

 

اردوغان از افزایش شمار جان باختگان زلزله ترکیه به ۱۶۱۷۰ نفر خبر داد
به گزارش شبکه تلویزیونی الجزیره، رجب طیب اردوغان رئیس جمهور ترکیه ضمن حضور در منطقه زلزله زده "عثمانیه" در جنوب این کشور، از افزایش شمار جان باختگان زلزله به ۱۶ هزار ۱۷۰ نفر و شمار مصدومان به بیش از ۶۴ هزار نفر خبر داد.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
<div id="video-display-embed-code_9217726"><script type="text/JavaScript" src="https://www.iribnews.ir/fa/news/play/embed/3748451/9217726?width=600&height=350"></script></div>
 

نجات یک زن در ترکیه ۸۰ ساعت بعد از زلزله
به گزارش شبکه خبرترک، نیرو‌های سازمان مقابله با بحران و بلایای طبیعی ترکیه (آفاد) و تیم امدادی خارجی ۸۰ ساعت بعد از زلزله، یک خانم ۴۰ ساله را از زیر آوار خارج کردند.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
<div id="video-display-embed-code_9217709"><script type="text/JavaScript" src="https://www.iribnews.ir/fa/news/play/embed/3748451/9217709?width=600&height=350"></script></div>

 

نوجوان ۱۵ ساله در ترکیه ۷۰ ساعت بعد از زلزله نجات یافت
به گزارش شبکه تلویزیونی خبر ترک، نوجوان ۱۵ ساله در ترکیه ۷۰ ساعت پس از زلزله از زیر آوار نجات یافت.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
<div id="video-display-embed-code_9217708"><script type="text/JavaScript" src="https://www.iribnews.ir/fa/news/play/embed/3748451/9217708?width=600&height=350"></script></div>

 

ترکیه برای کمک رسانی به زلزله زدگان، دو گذرگاه مرزی با سوریه را باز کرد
ترکیه روز پنجشنبه اقدام به باز کردن دو گذرگاه مرزی با سوریه کرد تا امکان ارسال کمک‌های بشردوستانه به همسایه خود را پس از زلزله‌ای که بیش از ۱۶ هزار قربانی در دو کشور گرفته است، فراهم کند.
تنها گذرگاه مرزی باز در استان هاتای در جنوب ترکیه، طبق قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل متحد برای کمک‌های حیاتی به مناطق تحت کنترل شورشیان سوریه اختصاص یافته است.
مولود چاووش اوغلو، وزیر امور خارجه ترکیه شامگاه چهارشنبه به خبرنگاران گفت برخی جاده‌ها در آن سوی مرز سوریه آسیب دیده اند. ارسال کمک‌های ما و کمک‌های بین المللی به دلیل این خرابی‌ها با مشکلاتی مواجه است.
وزیر امور خارجه ترکیه گفت به همین دلیل ما در حال تلاش برای بازگشایی دو گذرگاه دیگر هستیم. وی افزود ما همچنین به دلایل بشردوستانه قصد داریم گذرگاه‌های مرزی با مناطق تحت کنترل دولت مرکزی سوریه را باز کنیم.
گیر پدرسن، فرستاده ویژه سازمان ملل در امور سوریه روز پنجشنبه با تاکید بر ضرورت «سیاسی نکردن» کمک‌های بشردوستانه به مردم سوریه، گفت: «ما تضمین‌هایی دریافت کرده‌ایم که می‌توانیم اولین محموله کمک‌های بشردوستانه را از طریق گذرگاه باب الحوا به سوریه بفرستیم.»
زمین لرزه‌ای به بزرگی ۷.۸ ریشتر روز دوشنبه ترکیه و سوریه را لرزاند و ده‌ها هزار زخمی و کشته بر جای گذاشت.
این زلزله و صد‌ها پس لرزه‌های آن، هزاران خانه را در دو کشور ویران کرد. کمک‌های بشردوستانه در مناطق تحت کنترل شورشیان سوری عموما از طریق یک سازوکار فرامرزی از طریق ترکیه به سوریه ارسال می‌شود. این سازوکار در سال ۲۰۱۴ به موجب قطعنامه سازمان ملل متحد راه اندازی شده و مرتب تمدید می‌شود.
اما این سازوکار مورد اعتراض سوریه و روسیه واقع شده است و دو کشور آن را نقض حاکمیت سوریه می‌دانند.
تحت فشار‌های روسیه و چین، تعداد این گذرگاه‌ها از چهار به یک کاهش یافته است.

 

وزیر دادگستری ترکیه از اعزام ۱۲۰۰ پزشک قانونی به مناطق زلزله زده خبر داد
به گزارش شبکه تلویزیونی الجزیره، وزیر دادگستری ترکیه در نشست خبری در شهر زلزله زده "دیار بکر" گفت: ما همچنان امیدواریم بتوانیم شمار بیشتری از افرادی را که زیر آوار مانده اند، نجات دهیم.
وی ادامه داد: دادستانی کل ترکیه روند دفن جان باختگان زلزله را پیگیری می‌کند و تا کنون بیش از ۱۲۰۰ پزشک قانونی به مناطق زلزله زده اعزام شده اند.

 

وضعیت دردناک و تخریب ۹۰ درصدی شهر حاتای ترکیه
به گزارش شبکه تلویزیونی خبرترک، یک بنای سنگی مربوط به سال ۱۸۴۰ میلادی در شهر حاتای مرکز استان حاتای ترکیه تخریب نشده، اما ساختمان‌های دو و سه ساله تخریب شده است. همچنین نود درصد این شهر تخریب شده است.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
<div id="video-display-embed-code_9217687"><script type="text/JavaScript" src="https://www.iribnews.ir/fa/news/play/embed/3748451/9217687?width=600&height=350"></script></div>

 

فروش گوساله برای کمک به زلزله زدگان

پیرزنی که گوساله خود را برای کمک به زلزله زده‌ها فروخت.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
<div id="video-display-embed-code_9217024"><script type="text/JavaScript" src="https://www.iribnews.ir/fa/news/play/embed/3748451/9217024?width=600&height=350"></script></div>

 

استفاده از دستگاه تشخیص حرارتی برای نجات زلزله زدگان

استفاده از دستگاه تشخیص حرارتی برای نجات زنده‌هایی که زیر آوار مانده اند

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
<div id="video-display-embed-code_9217001"><script type="text/JavaScript" src="https://www.iribnews.ir/fa/news/play/embed/3748451/9217001?width=600&height=350"></script></div>

 

 

نجات سه نفر در غازی آنتپ ۷۶ ساعت بعد از زلزله

سه نفر در غازی آنتپ ۷۶ ساعت بعد از زلزله زنده از زیر آوار بیرون آمدند.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
<div id="video-display-embed-code_9216817"><script type="text/JavaScript" src="https://www.iribnews.ir/fa/news/play/embed/3748451/9216817?width=600&height=350"></script></div>

 

نجات کودک دو ساله از زیر آوار در زلزله ترکیه

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
<div id="video-display-embed-code_9216810"><script type="text/JavaScript" src="https://www.iribnews.ir/fa/news/play/embed/3748451/9216810?width=600&height=350"></script></div>

 

 

سفر رئیس جمهور ترکیه به مناطق زلزله زده
رجب طیب اردوغان رئیس جمهور ترکیه با سفر به مناطق زلزله زده در سه استان این کشور با زلزله زدگان دیدار کرد.
به گزارش پایگاه اینترنتی تی آر تی ترکیه، رئیس جمهور ترکیه در سه استان قهرمان ماراش، ختای و آدانا از روند فعالیت‌های امداد رسانان بازدید کرد.
اردوغان با حضور در ورزشگاه ۱۲ فوریه در شهر قهرمان ماراش با زلزله زدگانی که در این ورزشگاه اسکان داده شده اند گفتگو کرد و به آنان تسلیت گفت. وی در شهر اسکندرون استان ختای و آدانا نیز از فعالیت‌های امداد رسانی بازدید و به مردم این مناطق تسلیت گفت. اردوغان در سخنانی خطاب به مردم این مناطق تاکید کرد: همانگونه که در زمین لرزه‌های پیشین مشکلات را پشت سر گذاشتیم این بار نیز در مدت کوتاهی بر مشکلات غلبه خواهیم کرد.
قرار است رئیس جمهور ترکیه به دیگر استان‌های زلزله زده این کشور نیز سفر کند.
خبر دیگر حاکیست ۵۲ نفر از افرادی که در زمین لرزه‌های اخیر ترکیه مصدوم شده اند با هواپیمای شخصی رئیس جمهور ترکیه برای درمان به آنکارا انتقال یافتند. همچنین شماری از کارکنان بخش معادن این کشور نیز که برای پیوستن به فعالیت‌های امداد و نجات اعلام آمادگی کرده بودند با هواپیمای رئیس جمهور ترکیه به آدانا اعزام شدند.
دو زمین لرزه به شدت ۷.۷ و ۷.۶ ریشتر دوشنبه ۶ فوریه (۱۷ بهمن) مناطق وسیعی از شرق و جنوب ترکیه را لرزاند.
مرکز این زمین لرزه‌ها که موجب ویرانی‌های گسترده و جان باختن هزاران نفر در ۱۰ استان ترکیه شده است، شهر‌های پازارجیک و البیستان در استان قهرمان ماراش بود.

 

اعزام نیرو‌های امداد با بالگرد به مناطق زلزله زده ترکیه
بخش تصویری خبرگزاری فرانسه تصاویری از اعزام نیرو‌های امداد با بالگرد به مناطق زلزله زده پخش کرد.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
<div id="video-display-embed-code_9216290"><script type="text/JavaScript" src="https://www.iribnews.ir/fa/news/play/embed/3748451/9216290?width=600&height=350"></script></div>

پس لرزه ۴/۲ ریشتری در شهر قهرمان ماراش ترکیه
شبکه تلویزیونی الجزیره به نقل از موسسه زلزله نگاری ترکیه از وقوع پس لرزه‌ای به قدرت ۴/۲ ریشتر در شهر قهرمان ماراش خبر داد.

 

انتقال زلزله زدگان به استانبول و آنکارا
پایگاه اینترنتی تی آر تی ترکیه از انتقال هزاران تن از زلزله زدگان این کشور به استانبول و آنکارا خبر داد.
به گزارش پایگاه اینترنتی تی آر تی ترکیه، شرکت خطوط هوایی ترکیه (ترکیش ایر لاینز) اعلام کرد: از ساعت ۷ بامداد دیروز به وقت محلی عملیات انتقال زلزله زدگان را به استانبول و آنکارا آغاز کرده است.
یحیی اوستون مشاور امور رسانه‌ای شرکت خطوط هوایی ترکیه گفت: تا ساعت ۲۳:۵۰ با هشتاد پرواز ۱۴ هزار و ۶۸ نفر از شهروندانمان را از استان‌های زلزله زده به استانبول و آنکارا انتقال دادیم.
وی گفت: تا ساعت ۷ بامداد پنجشنبه ۹ فوریه این تعداد به ۱۶ هزار و ۵۰۰ نفر خواهد رسید.
به گفته این مقام شرکت خطوط هوایی ترکیه بر اساس برنامه ریزی‌های این شرکت از ساعت ۷ بامداد امروز تا ۷ بامداد جمعه ۱۰ فوریه ۱۷۰ پرواز برای انتقال زلزله زدگان به استانبول و آنکارا انجام خواهد شد.

 

اعزام نیرو‌های نظامی ترکیه برای کمک به امداد رسانی
وزارت دفاع ملی ترکیه اعلام کرد: ۱۶ هزار و ۷۸۵ نفر از نیرو‌های ارتش این کشور به فعالیت‌های امداد و نجات در مناطق زلزله زده پیوسته اند.
به گزارش پایگاه اینترنتی روزنامه استار چاپ ترکیه، بر اساس اعلام وزارت دفاع ملی ترکیه، ۱۵۲۰۳ نفر از این افراد از پرسنل نیروی زمینی، ۱۱۲ نفر از نیروی دریایی و ۴۷۰ نفر از پرسنل نیروی هوایی ترکیه هستند.
وزارت دفاع ملی ترکیه با اشاره به برپایی یک بیمارستان صحرایی، ۳۴ آشپزخانه سیار و یک نانوایی سیار افزود: ۱۱۴ فروند از هواپیما‌ها و بالگرد‌های ارتش ترکیه نیز برای امدادرسانی به کار گرفته شده است.

 

اداره فجایع و امور اضطراری ترکیه: از زمان وقوع زلزله ۱۱۱۷ پس لرزه ثبت شده است
شبکه تلویزیونی الجزیره گزارش داد اداره فجایع و امور اضطراری ترکیه اعلام کرد از زمان وقوع زلزله روز دوشنبه در جنوب این کشور ۱۱۱۷ پس لرزه به ثبت رسیده است.

 

شمار جان باختگان فلسطینی در زلزله ترکیه و سوریه به ۶۸ نفر رسید
با بیرون کشیدن جسد یک زن و دو کودکش از زیر آوار در اردوگاه الرمل سوریه، شمار جان باختگان فلسطینی در زلزله ترکیه و سوریه به ۶۸ نفر افزایش یافت.
به گزارش پایگاه اینترنتی خبرگزاری وفا، سمیر الرفاعی سفیر تشکیلات خودگردان فلسطین در سوریه به این خبرگزاری اعلام کرد که گروه‌های نجات موفق شدند اجساد علا رنو پناهنده فلسطینی و آیله و عیسی دو فرزندش را از زیر آوار در اردوگاه الرمل سوریه بیرون بکشند.
گروه‌های نجات دیروز فعالیت خود را در اردوگاه الرمل آغاز کردند و موفق شدند جسد هاله رنو پناهنده فلسطینی را از زیر آوار بیرون بکشند و جانا مروان رنو دخترش را نجات دهند.
با بیرون کشیدن اجساد خانواده رنو هیچ مفقودی زیر آوار‌های دو ساختمان مسکونی اردوگاه الرمل باقی نمانده است.
در همین زمینه، الرفاعی گفت گروه نجات به عملیات جستجوی ۶ مفقود دیگر از خانواده ابو راشد که هنوز در شهر جبله سوریه زیر آوار هستند ادامه می‌دهد.
فائد مصطفی سفیر تشکیلات خودگردان فلسطین در ترکیه نیز از نجات امجد القاضی جوان فلسطینی از زیر آوار در شهر انتاکیه ترکیه و مرگ همسرش که ۹ ماهه باردار بود خبر داد.
وی تصریح کرد شمار جان باختگان فلسطینی با توجه به دشواری دسترسی به اطلاعات درباره فلسطینیان در شمال سوریه رو به افزایش است.
شمار جان باختگان فلسطینی در ترکیه به ۲۰ نفر و در سوریه به ۴۸ نفر رسیده است.
با آشکارتر شدن ابعاد این فاجعه احتمال افزایش قابل توجه شمار قربانیان وجود دارد. یک مقام سازمان ملل گفت بیم آن می‌رود که هزاران کودک در این حادثه کشته شده باشند.
گروه‌های امداد به تلاش برای نجات بازماندگان زلزله ۷.۸ ریشتری که صبح دوشنبه گذشته جنوب و جنوب شرق ترکیه و شمال سوریه را لرزاند ادامه می‌دهند.

 

نجات سه نفر در شهر غازی آنتپ ترکیه بعد از ۷۵ ساعت
شبکه تلویزیونی الجزیره مباشر با انتشار تصاویری گزارش داد گروه‌های نجات ترکیه سه نفر را زنده از زیر آوار در شهر غازی آنتپ بیرون آوردند. این سه نفر ۷۵ ساعت زیر آوار بودند.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
<div id="video-display-embed-code_9215323"><script type="text/JavaScript" src="https://www.iribnews.ir/fa/news/play/embed/3748451/9215323?width=600&height=350"></script></div>

 

نجات یک زن در ترکیه از زیر آوار بعد از ۷۰ ساعت
شبکه تلویزیونی الجزیره مباشر با انتشار تصاویری گزارش داد گروه‌های نجات ترکیه یک زن را در شهر قهرمان ماراش از زیر آوار بیرون کشیدند. این زن ۷۰ ساعت زیر آوار بوده است.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
<div id="video-display-embed-code_9215306"><script type="text/JavaScript" src="https://www.iribnews.ir/fa/news/play/embed/3748451/9215306?width=600&height=350"></script></div>

 

 

روند کند امداد و نجات به دلیل کمبود ماشین آلات سنگین در ترکیه
به گزارش شبکه فاکس نیوز ترکیه، نبود ماشین آلات سنگین عملیات امداد و نجات و آوار برداری را با مشکل رو به رو کرده است.

شهروند زلزله زده: دختر بچه هفت ساله! انگشتانش را می‌بینند، ولی نمی‌توانند بیرون بیاورند. او بین در فولادی گیر کرده است.

شهروند زلزله زده: بچه ام به همراه نوه سه ساله ام در این سرما زیر آوار منتظرند. التماس می‌کنم.

شهروند زلزله زده: من منتظر عمویم هستم. یک خانواده چهار نفره گرفتار شده اند. هیچ کس نتوانست آن‌ها را از زیر آوار بیرون بیاورد. یک دختر کوچک دارد. هفت سالش است. نتوانستند از زیر آوار بیرونش بیاورند. صدا می‌آید. حرف می‌زنند. همه شان جواب می‌دهند. عموزاده هایم کمک می‌خواهند، ولی کسی نمی‌تواند درشان بیاورد.


امدادگر: من از دیروز اینجا تلاش می‌کنم. شش نفر زیر این آوار مانده اند. صدای چهار نفر می‌آید. در خواست کمک فوری کرده ایم. ولی صد‌ها ساختمان ویران شده وجود دارد. هر کاری بتوانیم انجام می‌دهیم. از دیروز اینجا مشغولیم. به تلاش ادامه می‌دهیم. سر هر ساختمان که می‌رویم صدایی می‌آید. امدادگران تلاش می‌کنند.

شهروند زلزله زده: صدای دخترم را شنیدم. بهش گفتم عزیزم من آمدم. صدایی آمد. سه روز است که نتوانستیم از زیر آور دربیاوریم. اگر نفسی هم مانده بود دیگر تمام شد. متوجه می‌شوید؟! بچه من آنجا مانده است. بچه دلبندم سه روز است که زیر بتن خوابیده است. لطفا (ماشین آلات) ارسال کنند. زیر این آوار‌ها پر از انسان است. زنده یا مرده اش را می‌خواهم.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
<div id="video-display-embed-code_9215469"><script type="text/JavaScript" src="https://www.iribnews.ir/fa/news/play/embed/3748451/9215469?width=600&height=350"></script></div>