شناسهٔ خبر: 5864882 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

پاریس در سودای ایفای نقش در مذاکرات سازش خاورمیانه

تهران- ایرنا- 'لوران فابیوس' وزیر امور خارجه فرانسه امروز (شنبه) در راستای تلاش برای احیای مذاکرات سازش، سفر خود را به خاورمیانه آغاز می کند.

صاحب‌خبر -

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو فرانسه، فابیوس در این دور از سفرها به ترتیب به مصر، اردن و سرزمین های اشغالی خواهد رفت تا روند صلحی را که از چند ماه پیش تا کنون هیچ پیشرفتی نداشته است، احیا کند.

به گفته اطرافیان فابیوس، وی بی تحرکی فعلی را 'مرگبار' خوانده و بر ضرورت 'تغییر شیوه' مذاکرات، تاکید می کند.

بر پایه این گزارش، مذاکرات صلح میان دو طرف فلسطینی و رژیم صهیونیستی تاکنون رو در رو و با نظارت آمریکا صورت گرفته است. این شیوه از زمان توافق 'اسلو' در سال 1993 میلادی پیشرفتی نداشته و شکست خورده است.

اکنون فرانسه در سودای ایفای نقشی پر رنگ در احیای مذاکرات صلح، پیشنهاد ایجاد چارچوب بین المللی گسترده تری را به شکل 'گروه پشتیبان' مطرح کرده است.

پاریس همچنین به تصویب قطعنامه ای در شورای امنیت سازمان ملل متحد امید دارد که مولفه های توافق احتمالی صلح همچون تشکیل کشور فلسطینی در محدوده مرزهای سال 1967 میلادی را در خود داشته باشد.

منابع دیپلماتیک فرانسوی بر دشواری مسیر پیش روی فابیوس اذعان دارند. روزنامه فرانسوی 'لو فیگارو' نیز در گزارشی، اقدام فابیوس را 'ماموریتی با خطرپذیری بالا' معرفی کرد.

بر پایه گزارش رادیو فرانسه، هم اکنون ائتلافی راست گرا قدرت را در رژیم صهیونیستی در اختیار دارد. تشکیلات خود گردان فلسطین نیز در ضعیف ترین وضعیت خود قرار گرفته است. آمریکا نیز در بحبوحه مذاکرات هسته ای در چارچوب گفتگوهای ایران با گروه 1+5، تمایل چندانی ندارد که فرانسه ابتکار احیای مذاکرات را به دست گیرد. به این ترتیب پاریس ابزار کافی در رویکرد تازه اش را در اختیار ندارد. فرانسه همچنین اعلام کرده که در صورت شکست مسیر پیش رو، کشور فلسطین را به رسمیت می شناسد؛ اقدامی که تا کنون به امضای توافق صلح خاورمیانه مشروط شده بود.

پیشتر فابیوس در دفاع از نقش کشورش در تلاش برای یافتن راه حلی برای مناقشه فلسطین اشغالی دفاع کرده بود.

وزیر خارجه فرانسه اعلام کرده بود: تاریخ نشان می دهد 40 سال مذاکره به نتیجه نرسیده است. پیشنهاد فرانسه، همراهی بین المللی این مذاکرات است. لازمه دست یافتن به راه حل، مذاکره دو طرف است اما باید آنها را به سمت مذاکره سوق داد و به گفت و گو ترغیب کرد.

پاریس در نظر دارد با ارائه پیش نویس قطعنامه ای، ضرب الاجل 18 ماهه ای را برای حل مناقشه فلسطین اشغالی و تعیین چارچوب بین المللی برای مذاکرات خواستار شود.

پاریس اعلام کرده است در صورت دست نیافتن به توافق در ضرب الاجل اعلام شده، دولت فلسطین را به رسمیت خواهد شناخت. پاریس امیدوار است با تصویب این پیش نویس به عنوان قطعنامه، طرح 'دو دولت برای دو ملت' اجرایی شود.

حدود 135 کشور در سراسر جهان فلسطین را به عنوان کشوری مستقل به رسمیت شناخته اند. افزایش شمار این کشورها، نگرانی و انتقاد مقام های رژیم صهیونیستی را به دنبال داشته است.

اروپام ** 9053**1485**1517