صاحبخبر - تهران / خبرگزاری صدا و سیما / سیاسی 1394/03/30
مقامات وزارت خارجه عربستان سعودی در اولین واکنش خود به افشاگری های ویکلی لیکس علیه این کشور و انتشار برخی اسناد دیپلماتیک آن، از شهروندان خواستند از مراجعه به هر پایگاه اینترنتی برای دستیابی به این اسناد خودداری کنند.
به گزارش مونیتورینگ خبرگزاری صدا و سیما به نقل از پایگاه اینترنتی المصری الیوم، وزارت خارجه عربستان سعودی به شهروندان این کشور هشدار داد از ورود به هر پایگاه اینترنتی با هدف دستیابی به اسناد یا اطلاعات فاش شده که ممکن است نادرست و هدف از آن آسیب زدن به امنیت ملی باشد، خودداری کنند. این وزارتخانه صبح امروز (شنبه) از طریق صفحه خود در پایگاه اجتماعی توئیتر این مطلب را خطاب به شهروندان عربستانی منتشر کرد؛ «شهروندان عزیز از ورود به هر پایگاه اینترنتی برای دستیابی به اسناد یا اطلاعات فاش شده که ممکن است نادرست و برای آسیب زدن به امنیت ملی باشد، خودداری کنید.»
وزارت خارجه عربستان همچنین از شهروندان خواسته است «از انتشار هرگونه اسناد که ممکن است جعلی باشد و به دشمنان کشور برای دستیابی به اهداف شان کمک کند، خودداری کنید.»
پایگاه ویکی لیکس گزارشی درباره تلگرامی منتشر کرد که گفت دفتر رسانه ای سفارت عربستان سعودی در قاهره به ریاست احمد القطان آن را در تاریخ پنج شنبه پنجم ربیع الاول 1434 برابر با هفدهم ژانویه 2013 صادر کرده است، منتشر کرد. علاوه بر این اسناد دیگری نیز منتشر شده است که گفته می شود به عربستان سعودی مربوط می شود.
در این تلگراف به زیر نظر گرفتن فعالیت های هشام قندیل نخست وزیر اسبق مصر در دوران حکومت محمد مرسی رئیس جمهور مخلوع مصر اشاره شده است.
ویکیلیکس روز جمعه بیش از 60 هزار تلگرام دیپلماتیک عربستان را منتشر کرد و در پایگاه اینترنتی خود اعلام کرد ظرف چند هفته آینده نیم میلیون تلگراف دیگر را نیز منتشر خواهد کرد.
ویکی لیکس همچنین تلگرافی در خصوص جزئیات سفر خیرت الشاطر معاون رئیس کل گروه اخوان المسلمین مصر به دوحه قطر در تاریخ 12 ربیع الثانی منتشر کرد. این تلگراف منسوب به سفارت عربستان سعودی در قطر است که آن را اندکی قبل از انتخابات ریاست جمهوری سال 2012 مصر که محمد مرسی رئیس جمهور مخلوع در آن به پیروزی رسید، برای عبدالله بن عبدالعزیز پادشاه سابق عربستان ارسال کرده است.
بر اساس این تلگراف، سفیر عربستان سعودی در دوحه گفته است «سفر الشاطر در چارچوب سفر وی به برخی کشورهای حوزه خلیج فارس از جمله قطر انجام شد که طی آن با مسئولان بلندپایه دیدار کرد و به آنها اطمینان خاطر داد مصر به دست گروه اخوان المسلمین افتاده است و سرمایه های قطر که به مصر سرازیر خواهد شد بر اساس قوانین سرمایه گذاری های خارجی که پارلمان منتخب تصویب خواهد کرد، در امان خواهد بود.
در این تلگرام آمده است «هدف الشاطر از دیدار با شیخ القرضاوی و تعدادی از مصری های وابسته به اخوان المسلمین در قطر، کسب حمایت آنها از انتخاب وی به عنوان رئیس جمهور یا دست کم حمایت از اخوان المسلمین برای جلوگیری از انتخاب ابوالفتوح بود که به دنبال اعلام نامزدی برای ریاست جمهوری، اخوان المسلمین وی را اخراج کرد.
ویکیلیکس که از سال 2010 انتخاب تلگرام های دیپلماتیک آمریکا را آغاز کرد، اعلام کرد به برخی نامه نگاری های الکترونیک بین وزارت خارجه عربستان سعودی و کشورهای دیگر و علاوه بر این به گزارش های سری از دیگر وزارتخانه های عربستان سعودی دست پیدا کرده است.
http://www.almasryalyoum.com/news/details/758024
∎