به گزارش شهرآرانیوز، مدیر روابط عمومی پلیس فتای خراسان رضوی با بیان اینکه مردم باید هشدارهای پلیس را جدی بگیرند، درباره انواع کلاهبرداریهایی که اکنون درصدر هستند، گفت: پولشویی، سیم کارت با هویت غیر و حساب اجارهای در صدر کلاهبرداریها قرار دارد که مردم باید به این موضوعات بیشتر توجه کنند.
به گفته تکتم حقبیان، مهندسی اجتماعی در صدر کلاهبرداریهای اینترنتی است. مردم باید یاد بگیرند از اطلاعات خود محافظت کنند. یک نمونه از این کلاهبرداریها واتساپوب است. به این شکل است که با خطوط مخابراتی با شماره ثابت خانه تماس میگیرند و بیان میشود اکنون تلفن برگردان در منطقه شماست و ممکن است خط شما قطع شود و با ارسال کد ۴ رقمی به آنها میتوانید از قطعی تلفن جلوگیری کنید. همین امر باعث میشود تلفن خط ثابت روی خط واتساپوب دایورت شود و زمینه کلاهبرداری از خط شهروند را فراهم میکند.
وی افزود: در پولشویی به این شکل است که با یک آگهی تبلیغاتی شهروند دعوت به کار میشود. در نتیجه فقط با انتقال پول حسابش به صرافیها کسب درآمد میکند که در نهایت با حساب این شهروند پولشویی انجام میشود.
به گفته این مسئول، کلاهبرداری با سیمکارت غیر به این شکل است که کلاهبردار با خط سرقتی در بستر سایتهای مبادله کالا مثل دیوار آگهی درج میکند و بهمحض دریافت بیعانه و حذف آگهی، کلاهبرداری میکند و قربانی، هم پولش را از دست میدهد و هم امکان پیداکردن کلاهبردار واقعی برایش بسیار سخت است. یا اینکه به بهانه مسدودبودن حساب و بهازای پرداخت پولی از حساب دیگر، برای انتقال پول سوءاستفاده میشود.
مدیر روابط عمومی پلیس فتای استان تصریح کرد: مسلما ما در گذر تاریخی سنت به مدرنیته هستیم و این آگاهی است که شهروندان را از کلاهبرداریهایی مثل فیشینگ در امان نگه میدارد. در وب ۳ ما شاهد اطلاعات فردی در دست اشخاص هستیم که با جلب اعتماد افراد، زمینه کلاهبرداری راحتتر میشود. شهروندان در صورت دراختیارداشتن اطلاعاتشان مثل کد ملی، شماره پلاک ماشین، تاریخ تولد و... در دست افراد بازهم نباید به آنها اعتماد کنند، به این معنی که کدی را که به آنها پیامک میشود، در اختیار فردی قرار ندهند و جانب احتیاط را کامل رعایت کنند.
مهندسی اجتماعی در صدر کلاهبرداریهای اینترنتی قرار دارد
سوءاستفاده از اطلاعات فردی افراد، زمینه کلاهبرداری را بیشتر میکند، بهطوریکه مهندسی اجتماعی در صدر کلاهبرداریها قرار دارد.
صاحبخبر -
نظر شما