به گزارش خبرگزاری برنا؛ مجتبی شفیعی مدیرعامل سازمان حملونقل و ترافیک شهرداری تهران در یکصد و بیست و هفتمین جلسه شورای اسلامی شهر تهران در جریان بررسی لایحه عوارض طرح ترافیک سال ۱۴۰۲ با بیان اینکه درآمد شهرداری از عوارض طرح ترافیک در سال جاری هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان بوده است، اظهار کرد: از این میزان هزار میلیارد تومان وصول شده و در تلاش هستیم مابقی نیز تا پایان سال حاصل شود.
وی با بیان اینکه نرخ پایه عوارض ترافیک برای امسال ۴۳ هزار و ۸۰۰ تومان بوده است، یادآور شد: مبلغ پیشنهادی سال آینده ۵۴ هزار و ۷۵۰ تومان است.
مدیرعامل سازمان حملونقل و ترافیک شهرداری تهران ادامه داد: برای سهمیههای خاص از جمله خبرنگاران، جانبازان و گروه های خاص عدد ۲۳۴ هزار تومان پیشبینی شده بود که با ۲۵ درصد به ۲۹۳ هزار تومان در سال ۱۴۰۲ خواهد رسید.
شفیعی با اشاره به عوارض کامیونتها و وانتبارها خاطرنشان کرد: برای وانتبارهای پلاک شخصی با بار زیر ۳.۵ تن، ضریب ۵۰ درصد تخفیف بوده که برای اشخاص حقیقی ۱۰ درصد افزایش یافته و علت آن ترغیب برای فعالیت به عنوان اشخاص حقوقی است.
وی با بیان اینکه برای کامیونتهای بنز و ۶ تن نیز تخفیف ۱۰ درصد کاهش یافته است، تصریح کرد: نرخ عوارض برای کامیونت های بالای ۶ تن از ساعت ۲۳ تا ۶ بامداد بین ۱۵ هزار تومان تا ۴۰ هزار تومان براساس سن خودرو بود که امسال ۸۰ هزار تومان پیشنهاد شده است.
شفیعی تأکید کرد: برای نرخ عوارض ترافیک به ازای هر ماه ۲ درصد و در ۱۲ ماه ۲۴ درصد جریمه اعمال خواهد شد.
جلال بهرامی، معاون حملونقل و ترافیک شهرداری تهران نیز در جریان بررسی لایحه امروز با بیان اینکه جریمه بازدارنده نبود، گفت: اگر نرخ عوارض نیز کم باشد تا بازدارندگی نداشته باشد، عملا این افزایشهای ۱۰ و ۲۰ درصدی اثرگذار نخواهد بود. نرخ عوارض در ناوگان حملونقل برای نظمبخشی است، نباید نگاه فقیرانه به طرح داشته باشیم.
تشکری هاشمی با بیان اینکه صدها هزار خودرو در شهر داریم، اظهار کرد: باید اجازه دهیم شرکتها نظارت کامل بر خودروها داشته باشند و اگر هر خودرویی هرگونه میخواهد در شهر تردد کند، نابسمانی را شاهد خواهیم بود.
رئیس کمیسیون عمران و حملونقل شورای اسلامی شهر تهران تأکید کرد: ما اعلام کردیم که ۱۰۰ درصد نرخ عوارض باید برای بهبود حملونقل عمومی صرف شود. مبلغ ۵۴ هزار و ۷۵۰ تومان برای عوارض با مبلغ هزینه تاکسی آنلاین برابری می کند و مبلغ ناچیزی است و بر همین مبنا افزایش ۲۵ درصدی نرخ عوارض پیشنهاد شده است.
مهدی اقراریان، رئیس کمیته نظارت شورای اسلامی شهر تهران نیز با بیان اینکه منظور از طرح ترافیک این است که تردد کمتر وسایل نقلیه را شاهد باشیم، گفت: با این طرح که در شورای قبلی اتفاق افتاد، نه تنها هدفگذاری محقق نشد، بلکه یک پیام می دهیم که «پول بده و وارد طرح ترافیک شو.»
وی افزود: تفاوتی ندارد که نرخ عوارض ۲۰ درصد یا ۲۵ درصد افزایش پیدا کند، عدد سنگینی از جیب مردم در طرح ترافیک هدر میرود و باید به این مسئله توجه شده و برای طرح ترافیک تصمیم جدی گرفته شود.
رئیس کمیته نظارت شورای اسلامی شهر تهران تأکید کرد: دستگاههای اداری زیادی در محدوده ترافیک واقع شدهاند و همین تقاضای سفر را افزایش میدهد و باعث میشود خودمان محدوده مشخص کنیم و برای آن عوارض دریافت کنیم.
رئیس شورای اسلامی شهر تهران با بیان اینکه نرخ تورم ۴۵ درصد اعلام شده است، گفت: ما میتوانیم نرخ عوارض را ۴۵ درصد افزایش دهیم، اما فاصله زیادی تا این نرخ وجود دارد.
حبیب کاشانی، خزانهدار شورای اسلامی شهر تهران نیز با بیان اینکه از هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان عوارض طرح ترافیک ۹۲۰ میلیارد تومان محقق شده است، اظهار کرد: هنوز زیرساخت اتوبوس، مونوریل، پارکینگ و مترو آماده نیست و باید به این زیرساختها توجه شود و اگر این زیرساختها تأمین شود، بنده با ۱۰۰ درصد افزایش نرخ عوارض نیز موافقت خواهم کرد.
گفتنی است، لایحه عوارض طرح ترافیک سال ۱۴۰۲ براساس رقم پیشنهادی شهرداری تهران یعنی ۵۴ هزار و ۷۵۰ تومان و با ۲۰ درصد افزایش نسبت به امسال، با ۱۰ رأی موافق به تصویب رسید.
انتهای پیام/
نتیجه بر اساس رای موافق و رای مخالف
نظر شما