شناسهٔ خبر: 58509460 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: جماران | لینک خبر

با حضور رئیس‌جمهور و یادگار امام؛

دانشنامه الکترونیکی امام خمینی(س) رونمایی شد

در حاشیه مراسم رسمی تجدید میثاق رئیس جمهور و اعضای دولت با آرمان‌های بنیانگذار کبیر جمهوری اسلامی در مرقد مطهر امام خمینی(ره) دانشنامه الکترونیکی «ویکی امام خمینی(ره)» رونمایی شد.

صاحب‌خبر -

به گزارش جماران؛ سید ابراهیم رئیسی رئیس جمهوری امروز یازدهم بهمن 1401 از دانشنامه الکترونیکی ویکی‌سازی شده امام خمینی (س) رونمایی کرد.

این دانشنامه الکترونیکی که به همت موسسه تنظیم و نشر آثار حضرت امام (ره) تهیه شده، شامل ۸۶۳ مدخل از مجموعه ۱۰ جلدی دانشنامه مکتوب امام خمینی (ره) در ۱۱ هزار و ۲۶۷ صفحه از آثار، تألیفات، بیانات، تاریخ، حوادث، شخصیت‌ها، فقه و اصول و غیره حضرت امام خمینی (ره)، با هدف نشر و ترویج اندیشه‌های امام (ره) ویکی‌سازی شده است.

رئیس جمهور در سخنان کوتاهی در این مراسم ضمن تقدیر و تشکر از پدیدآورندگان این مجموعه گفت: امروز بیش از همه زمان‌ها نیاز است که ابعاد شخصیتی و اندیشه‌های نورانی امام خمینی (ره) به نسل‌ها شناسانده شود و این مجموعه ارزشمند گامی مهم در جهت شناساندن بیش از پیش امام خمینی (ره) به جامعه اسلامی و همچنین پژوهشگران، اندیشمندان و محققان سراسر جهان است.

برای دیدن دانشنامه الکترونیکی امام خمینی (س) کلیک کنید >>>

 

رونمایی از دانشنامه الکترونیکی امام خمینی(س)

 

توضیحات رئیس مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام در مورد دانشنامه الکترونیکی امام خمینی(س)

 

به گزارش خبرنگار جماران، حجت الاسلام و المسلمین علی کمساری، رئیس مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی(س)، نیز در این مراسم با تأکید بر اینکه امام خمینی(س) رایت عزت و شرف را در سرزمین ما برافراشت و شمیم جانفزای استقلال و آزادی را در مشام جان این خاک پر افتخار پراکنده ساخت، گفت: مؤسسه تنظیم و نشر آثار حضرت امام در عمر سی و سه ساله خود تا کنون منشأ خدمات و موجد دستاوردهای گوناگون و متنوعی در ساحت مأموریت خویش بوده است.

وی افزود: مأموریتی که توسط امام راحل و به دست فرزند برومندشان مرحوم حجت الاسلام و المسلمین حاج سید احمد خمینی آغاز شد، پس از رحلت آن مرحوم، توسط فرزند فاضل ایشان آیت الله سید حسن خمینی و با همکاری و همراهی جمعی از فرهیختگان، پژوهشگران و اهالی فکر و فرهنگ و هنر تاکنون ادامه پیدا کرده و از جمله برکات آن جمع آوری و تنظیم هزاران سند مکتوب، دیجیتال مصور، انتشار صحیفه امام در 22 جلد، دیوان اشعار امام، موسوعه امام در 50 جلد و مجموعه 22 جلدی اسناد مبارزاتی یاران امام و صدها منشور دیگر به زبان فارسی و 25 زبان خارجی است.

کمساری یادآور شد: در سال های اخیر و به همت برخی از پژوهشگران و محققان ارجمد و فرهیخته، دانشنامه امام خمینی(س) پس از 15 سال کار علمی مستمر در اواخر سال 1399 به زیور طبع آراسته شد. این دانشنامه 10 جلدی که دارای 862 مدخل و 500 مدخل ارجاعی در حوزه های تاریخ و حوادث، شخصیت ها، فقه و اصول، فلسفه، عرفان، تفسیر، اخلاق، کلام، سیاست و اجتماع، آثار و کلیات است، به سرعت مورد استقبال و تحسین جامعه علمی و پژوهشی قرار گرفت.

وی ادامه داد: از آنجا که دانشنامه مکتوب برای استفاده علاقه مندان با محدودیت هایی مواجه بود و از سویی با عنایت به توسعه روز افزون دسترسی آسان به اینترنت و فضای مجازی و وجود ظرفیت های گسترده در این فضا، با نظر یادگار حضرت امام مقرر شد نسخه الکترونیک و چند زبانه دانشنامه امام به سبک ویکی نگاری تهیه شده و مقدمات لازم جهت ایجاد و راه اندازی «ویکی امام خمینی(س)» فراهم گردید و این امر به سرعت توسط جمعی از فضلا، محققان و ویکی نگاران محقق شد.

رئیس مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی(س) با اشاره به مزایای ویکی امام خمینی(س)، اظهار داشت: در دانشنامه ملاک گزینش مدخل، آثار و تألیفات خود امام بوده اما اکنون ملاک همه آثار درباره امام است و کلیه شاگردان، استادان، هم بحث ها، نمایندگان و همه کسانی که از امام اجازه دریافت کرده اند یا علمایی که خود امام درباره آنها و نظرات یا رفتارشان ابراز نظر کرده اند نیز مورد توجه می باشد.

وی در پایان گفت: مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی(س) با استقبال از نظرات تمامی صاحب نظران و علاقه مندان به امام و انقلاب اسلامی فارغ از دسته بندی ها و گرایش های سیاسی، با بهره گیری از همه توشه و توان خویش و امکانات محدودی که در اختیار دارد، در لبیک به فرمان خلف صالح حضرت امام، رهبر فرزانه انقلاب اسلامی مبنی بر حضور در میدان جهاد تبیین و ترویج، بر انجام وظیفه و مأموریت قانونی خویش مصمم و به حمایت دولت نیازمند است.

اخبار مرتبط

انتهای پیام

نظر شما