شناسهٔ خبر: 58412501 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: صدا و سیما | لینک خبر

بسام صباغ در نشست شورای امنیت سازمان ملل:

بحران‌های سوریه نتیجه سیاست‌های آمریکا و همپیمانانش است

نماینده سوریه در نشست شورای امنیت برای بررسی تحولات این کشور تاکید کرد: همه بحران‌های سوریه نتیجه سیاست‌های اشتباه آمریکا و هم پیمانانش در خاک این کشور است.

صاحب‌خبر -

به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما به نقل از شبکه تلویزیونی الجزیره مباشر؛ بسام صباغ نماینده دائم سوریه در سازمان ملل در اظهاراتی در نشست شورای امنیت گفت: موضع هیئت همراه من درباره مذاکرات سازمان ملل این است که این نشست‌ها هر ماه در زمینه سوریه بدون هیچگونه پیشرفتی برگزار می‌شود و اعضای شورای امنیت همواره همان اظهارات خود را تکرار و از همان عبارت‌های تکراری خود استفاده می‌کنند.

<div id="video-display-embed-code_9140866"><script type="text/JavaScript" src="https://www.iribnews.ir/fa/news/play/embed/3729673/9140866?width=600&height=350"></script></div>

وی افزود: کسانی که تمایل دارند چنین مذاکراتی همچنان ادامه داشته باشد برای زمان و هزینه‌های شورای امنیت و ماموریت خود اهمیتی قائل نیستند؛ ماموریتی که باید در چارچوب محافظت از امنیت و صلح بین المللی به اجرا درآید بلکه آن‌ها اصرار دارند این نوع مذاکرات و دروغ و فریب و اتهامات بی اساس خود را ادامه دهند.

ما سال ۲۰۲۲ را که مردم سوریه شاهد بحران‌های انسانی بسیار سخت و چند جانبه بودند پشت سر گذاشتیم و وارد سال جدید سال ۲۰۲۳ شدیم که در‌ها را به سمت بررسی راه حل‌هایی برای این بحران‌ها و کاهش آن‌ها باز می‌کند. باید ما توقف کنیم و بیندیشیم که دلایل حقیقی که سوری‌ها را به این شرایط سخت انسانی سوق داده است چیست؟

سیاست‌های اشتباهی که آمریکا در جهان و به ویژه منطقه ما و سوریه به اجرا درآورد باعث شده است بی ثباتی و بی امنی ایجاد شود و به ویران شدن دستاورد‌های توسعه که در چندین دهه محقق شده است منجر شد.. سیاست هرج و مرج را که دولت‌های پیاپی آمریکا در منطقه ما و در سوریه که بخش مهمی از منطقه را تشکیل می‌دهد به اجرا درآوردند، باعث مشکلات زیادی شده است. این مشکلات به ایجاد تنش‌ها و درگیری‌ها منجر شد از جمله این مشکلات هزینه کردن صد‌ها میلیون دلار به رسانه‌های مشکوک برای منحرف کردن افکار عمومی و مخدوش کردن چهره دولت سوریه است.

این سیاست خبیثانه به انهدام و ویران کردن همه دستاورد‌ها در همه زمینه‌های اقتصادی وسیاسی و اجتماعی و به ایجاد گروه‌های تروریستی از جمله داعش و جبهه النصره منجر شد. همچنین این سیاست‌ها به ایجاد ساختار‌های عجیب و غریبی در سوریه منجر شد که هدف از آن خدمت رسانی به منافع ژئوپلتیک خودخواهانه آمریکا و هم پیمانان آن است. آمریکا و هم پیمانانش در ناتو بهانه‌های مختلفی را برای دخالت‌های مستقیم در سوریه مطرح کردند و متن قوانین بین المللی و منشور سازمان ملل متحد را تغییر دادند تا حضور نظامی غیر قانونی خود را بر خاک سوریه توجیه کنند.

این باعث شد حاکمیت و تمامیت اراضی سوریه به شدت تهدید شود و منابع و ثروت‌های ملی سوریه به سرقت رفت و در راس آن نفت و گندم و گاز است که ارزش آن بیش از یک میلیاد دلار است. آمریکا و هم پیمانان غربی آن شبحی برای اسرائیل در زمینه فرار از مجازات ایجاد کردند این سیاست‌های حمایتی از اسرائیل باعث شد این رژیم، اشغالگری‌های خود بر جولان سوریه از سال ۱۹۶۷ تاکنون ادامه دهد.

آمریکا و هم پیمانانش این شورا را از تحمل مسئولیت هایش در زمینه تجاوز‌های مکرر اسرائیل منع کردند آخرین تجاوز اسرائیل به سوریه حمله به فرودگاه بین المللی دمشق در آغاز سال جاری است که به شهادت و زخمی شدن چندین نفر و همچنین خسارت‌های مادی منجر شد. از کسانی که در اینجا همواره ادعای داشتن دغدغه سوریه و سوری‌ها را دارند هیچگاه هیچگونه محکومیتی نشنیدیم که تجاوزات اسرائیل را محکوم کنند این مسئله نفاق آن‌ها و استاندارد‌های دوگانه آن‌ها را نشان می‌دهد.

همزمان آمریکا و هم پیمانان اروپایی آن اقدامات یکجانبه‌ای را ضد ملت سوریه انجام دادند اقداماتی که قانونی و بشردوستانه نیست و تدابیری غیر اخلاقی است که تنها مشکلات و درد و رنج‌های مردم سوریه را در داخل سوریه و خارج از آن افزایش می‌دهد به ویژه اینکه اثرات آن کشور‌های سومی را نیز شامل می‌شود.

از سوی دیگر، هدف قرار دادن بخش بهداشت سوریه که خدمات بهداشتی و درمانی را به میلیون‌ها شهروند سوریه ارائه می‌دهد از جمله بیمارستان‌های تخصص اطفال، که با محروم کردن بیمارستان‌های دولتی و خصوصی از ارائه خدمات و دارو‌ها و تجهیزات پزشکی صورت می‌گیرد نمونه‌ای از این سیاست است که جان میلیون‌ها نفر از مردم سوریه را به خطر می‌اندازد و پس از این همه رفتار‌ها هیئت آمریکایی و دیگران مدعی می‌شوند که مجازات‌ها و تحریم‌ها علیه بخش بهداشت نبوده است! و در مقابل شما اشک تمساح می‌ریزند که کمک‌های بشردوستانه به مردم سوریه تقدیم کنند!

آنچه مایه تاسف ماست اظهاراتی است که برخی از مسئولان آمریکایی و اتحادیه اروپا به طور سری و علنی مطرح می‌کنند که آن‌ها قطعنامه ۲۶۴۲ که شورای امنیت اخیرا تصویب کرده است به اجرا در نمی‌اورند این قطعنامه به ویژه در زمینه بازسازی‌ها و انرژی برق است و این بدان معناست که این قطعنامه همچون مرکبی بر روی ورق باقی خواهند ماند همانطور که این کشور‌ها عادت کرده اند چنین کار‌هایی بکنند ما در مقابل شما مسئولیت این گونه کار‌ها را به عهده آن‌ها می‌دانیم.

آمریکا و هم پیمانان غربی آن‌ها فرصتی را برای سیاسی کردن فعالیت‌های بشردوستانه از دست نمی‌دهند، زیرا کسانی را که فعالیت‌های بشردوستانه انجام می‌دهند تحت فشار قرار می‌دهد و از آن‌ها باجگیری می‌کنند و از هیئت‌های بین المللی مختلفی به عنوان ابزاری برای ایجاد فشار‌های سیاسی بر سوریه با تغییر در بند‌های توافقنامه‌های بین المللی یا سیاست‌های گزینشی برای تفسیر قوانین آن اقدام می‌کنند.

خلاصه این سیاست‌های ویران کننده آمریکا در سوریه است که باعث شد میلیون‌ها نفر از ملت سوریه دچار نا امنی و بی ثباتی و بخش زیادی از ملت سوریه به آواره و پناهنده تبدیل شوند. این سیاست‌ها باعث شد ملت سوریه امنیت غذایی خود را از دست بدهند و در شرایط انسانی بسیار دشواری قرار بگیرند. کرونا و زمستان سرد و بیماری‌های وبا و بیماری‌های واگیردار دیگر نیز باعث افزایش درد و رنج‌های مردم سوریه و ناامیدی آنان شد.

جمهوری عربی سوریه همه این جنایت‌های آمریکا و هم پیمانانش را محکوم می‌کند و از شورای امنیت می‌خواهد مسئولیت خود را در قبال حمایت از حاکمیت و استقلال سوریه بپذیرد و تضمین کند که غرامت‌های خسارت‌های سوریه به این کشور پرداخته شود زیان‌هایی که ملت سوریه بر اثر این سیاست‌های غلط تحمل کرد. دولت سوریه در سال‌های دشوار به صورت مسئولانه رفتارکرد و در برابر همه این چالش‌ها ایستاد و فرزندان سوریه با روحیه ملی بسیار بالایی برای مبارزه با تروریسم تلاش کردند و بخش بزرگی از تروریسم را از بین بردند و امروز سوریه بیش از هر زمان دیگری اصرار دارد که تلاش‌های خود را برای مبارزه با باقیمانده‌های تروریست‌ها و بازگرداندن امنیت و ثبات به همه مناطق در سوریه ادامه دهد. همچنین دولت سوریه مسیر‌های صلح سیاسی و ایجاد آشتی‌های ملی اقدام نمود که به وحدت ملی منجر شد و از جامعه سوریه به صورت یکپارچه حمایت کرد و رساندن کمک‌های بشردوستانه به افراد مستحق را هموار نمود.

سوریه همچنین تعهدات قانونی خود را بر اساس توافقنامه‌های بین المللی که امضا کرده است به اجرا درآورد و مصرانه تلاش کرد همه ابتکارات و اقداماتی که کشور‌های دوست و برادر ارائه دادند عمل نماید. در راس این ابتکار‌ها نشست‌هایی است که در آستانه برگزار می‌شود که با هدف کاهش پیامد‌های این بحران یا ایجاد راه حل‌هایی برای آن است.

جمهوری عربی سوریه بار دیگر تاکید می‌کند که راه حل نهایی بحران در سوریه نیازمند توقف تجاوزگری‌های مکرر و برنامه ریزی شده اسرائیل و پایان دادن به حضور غیرقانونی خارجی‌ها در شمال شرقی و شمال غربی سوریه است؛ و گروه‌های تروریستی و جریان‌های جدایی طلب باید از این مناطق خارج شوند؛ و تحریم‌ها که تروریسم اقتصادی و مجازات جمعی علیه ملت سوریه است باید بدون پیش شرط برداشته شود و باید نیاز‌های اساسی مردم سوریه به طورت عادلانه و بدون تبعیض فراهم شود و حامیانی که کمک‌های خود را قطع کردند بار دیگر به سوریه وفادار باشند.

 

نظر شما