شناسهٔ خبر: 58398792 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: صدا و سیما | لینک خبر

ضرورت بازطراحی و ارتقای فرایند‌های حوزه پرستاری

معاون پرستاری وزارت بهداشت گفت: تمرکز ما باید بیشتر در حوزه توانمندسازی باشد که بخشی از توانمندسازی توانمند کردن سازمان به لحاظ کمیت نیروی انسانی و بخشی دیگر کیفیت نیروی انسانی است.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از روابط عمومی وزارت بهداشت؛ دکترعباس عبادی در هشتادمین اجلاس مدیران پرستاری گفت: وزارت بهداشت به عنوان تولیت نظام سلامت وظایف پنج گانه ارتقاء سلامت، پیشگیری، درمان به موقع، توانبخشی و مراقبت تسکینی را برعهده دارد و به صورت تخصصی در حوزه پرستاری هدف اصلی این است که بتوانیم یک مراقبت ایمن و با کیفیت انجام بدهیم.

معاون پرستاری وزارت بهداشت مهمترین گام رسیدن به مراقبت ایمن که نشات گرفته از همان اهداف پنج‌گانه سلامت است را توانمندسازی عالی پرستاری دانست و افزود: یکی از راه‌های رسیدن به توانمندسازی نیز استمرار آموزش و دانش به روز است و سازمان توانمند سازمانی است که غیر از دانش، موانع خدمتی را شناسایی و بر آن‌ها غلبه کند.

دکتر عبادی خطاب به پرستاران و سازمان‌های صنفی حوزه پرستاری گفت: باید بینش و نگرشمان را در مسیری که طی چند دهه گذشته گذراندیم تغییر بدهیم چرا که مردم شایسته خدمات روزآمد و مبتنی بر علم هستند بنابراین باید بستر آن فراهم شود.

معاون پرستاری وزارت بهداشت یکی از مهمترین و بارزترین مشکلات پرستاری را کمبود نیروی انسانی نسبت به جمعیت و تخت دانست و تصریح کرد: این موضوع در کیفیت دریافت کننده خدمت موثر خواهد بود بنابراین حل معضل نیروی انسانی پرستاری هم رسیدن به مراقبت ایمن را مرتفع می‌سازد و هم فشار کار مصاعف را از دوش پرستاران کاهش خواهد داد.

دکتر عبادی با اشاره به اینکه باید دیالوگ درون و برون حرفه‌ای مان را تغییر بدهیم، گفت: باید از حق مردم برای عدم دریافت مراقبت کیفی دفاع کنیم. تمرکز ما باید بیشتر در حوزه توانمندسازی باشد که بخشی از توانمندسازی توانمند کردن سازمان به لحاظ کمیت نیروی انسانی و بخشی دیگر کیفیت نیروی انسانی در راستای آموزش‌های مستمر، اصلاح فرایند‌ها و حذف فرایند‌های زائد است.

معاون پرستاری وزارت بهداشت با تأکید بر اینکه باید آموزش ها، تجهیزات و فرایندهایمان به روز شود افزود: باید فرایند‌ها بازطراحی شود و دائما ارتقاء یابد؛ در برخی از دانشگاه‌های علوم پزشکی این اتفاق در حال انجام است. اگر نتوانیم خودمان را با دانش جدید تطابق بدهیم ممکن است دچار عقب ماندگی شویم.

دکتر عبادی با اشاره به اجرای قانون تعرفه گذاری پرستاری، گفت: در لایحه بودجه ۱۴۰۲ برای نخستین بار ارتقای خدمات پرستاری در سرانه لایحه بودجه آمده است.

نظر شما