شناسهٔ خبر: 58370520 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: تابناک | لینک خبر

اعلام تحریم‌های اتحادیه اروپا علیه ۱۸ شخصیت و ۱۹ نهاد ایرانی/ سپاه در لیست تروریستی قرار نگرفت/ بورل: برجام نمُرده است

روز دوشنبه، اتحادیه اروپا با صدور بیانیه‌ای، جزئیات چهارمین بسته تحریمی علیه ایران را که به بهانه مسائل حقوق بشری در شورای وزیران امور خارجه این اتحادیه تصویب شد، ارائه کرد. به گزارش تارنمای اتحادیه اروپا، ۱۸ شخصیت و ۱۹ نهاد ایرانی در فهرست تحریم‌ها قرار دارند. نام «سید حمید سجادی» وزیر ورزش نیز به دلیل آنچه فشار روی ورزشکاران ایران نامیده شده در تحریم‌ها افزوده گشته است.

صاحب‌خبر -

اعلام تحریم های اتحادیه اروپا علیه 18 شخصیت و 19 نهاد ایرانی/ سپاه در لیست تروریستی قرار نگرفت

بین الملل تابناک: روز دوشنبه،  اتحادیه اروپا با صدور بیانیه‌ای، جزئیات چهارمین بسته تحریمی علیه ایران را که به بهانه مسائل حقوق بشری در شورای وزیران امور خارجه این اتحادیه تصویب شد، ارائه کرد. به گزارش تارنمای اتحادیه اروپا، ۱۸ شخصیت و ۱۹ نهاد ایرانی در فهرست تحریم‌ها قرار دارند. نام «سید حمید سجادی» وزیر ورزش نیز به دلیل آنچه فشار روی ورزشکاران ایران نامیده شده در تحریم‌ها افزوده گشته است.

بورل: برجام نمُرده است
۱۴۰۱/۱۱/۰۳ - ۲۲:۰۶

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا برخلاف جوسازی‌های اخیر ضد انقلاب تصریح کرد که توافق هسته ای ایران «نمُرده» اما پیشرفتی در مذاکرات رفع تحریم‌ها نیز صورت نگرفته است.

 جوسپ بورل این مطلب را دوشنبه شب در نشست با حضور نمایندگان رسانه‌ها در بروکسل، پس از اجلاس شورای وزیران امور خارجه اتحادیه اروپا مطرح کرد.

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در پاسخ به سووالی مبنی بر اینکه آیا به نظر او هنوز امکان از سرگیری اجرای توافق هسته‌ای ایران وجود دارد گفت که مذاکرات رفع تحریم‌ها در یک وضعیت انتظار به‌سر می‌برد. گفت‌وگوها به تعبیر او «نمرده» اما پیشرفتی هم صورت نگرفته است. وی ادعا کرد که حوادث اخیر ایران، پیشرفت در گفت‌وگوها را دشوار کرده است.

سخنگوی وی هم چندی پیش در نشست خبری این مطلب را مطرح و گفته بود: ما در شرایطی قرار داریم که گفت‌وگوها در وضعیت بن‌بست قرار دارد و هدف ما این است که تلاش کنیم از وضعیت بن‌بست خارج شویم. وی با بیان اینکه «شرایط ساده نیست»، افزود: ما به رایزنی‌ها ادامه می‌دهیم و در این رابطه نماینده عالی به طور دائم با وزیر امور خارجه ایران و سایر مشارکت کنندگان برجام در تماس است تا رو به جلو حرکت کنیم و پاسخ نهایی داشته باشیم.

آمریکا باز هم ۱۰ مقام ایرانی را تحریم کرد
۱۴۰۱/۱۱/۰۳ - ۲۲:۰۵

دولت دموکرات جو بایدن که مدعی رویکرد دیپلماسی در قبال جمهوری اسلامی ایران است، در تداوم سیاست های دوگانه خود و فشار حداکثری علیه تهران، نام ۱۰ مقام ایرانی را به فهرست تحریم ها افزود.

 وزارت خزانه داری آمریکا روز دوشنبه به وقت محلی اعلام کرد: امروز، دفتر کنترل دارایی های خارجی وزارت خزانه داری آمریکا، بنیاد تعاون سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و پنج تن از اعضای هیات مدیره آن، معاون وزیر اطلاعات و امنیت و چهار فرمانده ارشد سپاه در ایران را بر اساس اختیارات حقوق بشر خود در فهرست تحریم ها قرار می دهد.

این نهاد آمریکایی در تداوم رویکردهای دوگانه دولت بایدن به هماهنگی این اقدام ضد ایرانی با انگلیس و اروپا اذعان و ادعا کرد: اقدام امروز که با هماهنگی انگلیس و اتحادیه اروپا انجام می شود، یک پایه مهم اقتصادی سپاه پاسداران و همچنین مقامات ارشد امنیتی هماهنگ کننده سرکوب در سطح ملی و استانی را هدف قرار می‌دهد.

برایان نلسون، معاون وزیر خزانه داری آمریکا در امور تروریسم و اطلاعات مالی در بیانیه ای ادعا کرد: آمریکا به حمایت از مردم ایران در مطالبات آنها برای تحقق حقوق بشر و دیگر آزادی های اساسی متعهد است. تا زمانی که حکومت ایران همچنان از خشونت، محاکمه های ساختگی، اعدام معترضان و سایر ابزارهای سرکوب مردم خود استفاده می کند، ما به همراه شرکای خود به پاسخگو ساختن آنها ادامه خواهیم داد.

پیش از این، ودانت پاتل معاون سخنگوی وزارت خارجه آمریکا روز پنجشنبه به وقت محلی گفت: ما از قطعنامه پارلمان اروپا در خصوص سپاه مطلع هستیم و موضع ایالات متحده در خصوص سپاه مشخص بوده است.

این مقام وزارت خارجه آمریکا با بیان اینکه سپاه نهادی است که بیشترین تحریم ها را از سوی آمریکا دریافت کرده است، در تداوم ادعاها افزود: ما همچنین تعداد زیادی از رهبران سپاه را که در ارتکاب به تروریسم نقش دارند، تحریم کرده ایم.

اتهام‌زنی رئیس شورای اروپا علیه ایران
۱۴۰۱/۱۱/۰۳ - ۲۲:۰۰

رئیس شورای اروپا به رغم گذشت بیش از یک ماه از پایان ناآرامی‌ها در ایران، با اظهاراتی مداخله‌جویانه در امور داخلی کشورمان ادعا کرد که اتحادیه اروپا در برابر آنچه او نقض حقوق بشر در ایران نامید بیکار نخواهد ماند.

شارل میشل در اقدامی نسنجیده و خلاف عرف دیپلماتیک، ادعا کرد که اتحادیه اروپا صدای مردم ایران را می‌شنود و «به حمایت از آرمان شما برای آزادی و کرامت ادامه خواهد داد.»

وی در تداوم تحمیل هزینه های سنگین در مناسبات دو جانبه مدعی شد: «چهارمین بسته تحریمی که امروز تصویب شد، پیام روشنی است که در برابر نقض حقوق بشر در ایران بیکار نخواهیم ماند.»

اشخاص تحریم شده بر اساس تارنمای اتحادیه اروپا عبارتند از: سید حمید سجادی وزیر ورزش و جوانان، سید محمد صالح هاشمی گلپایگانی، دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر، حسن عسکری فرماندار سنندج، حسین مدرس خیابانی استاندار سابق سیستان و بلوچستان، اسماعیل زارعی کوشا استاندار کردستان، محمداسماعیل کوثری نماینده مجلس شورای اسلامی، سید مصطفی آقامیرسلیم نماینده مجلس شورای اسلامی، محمدتقی نقدعلی نماینده مجلس شورای اسلامی، موسی غضنفرآبادی رئیس کمیسیون قضایی مجلس شورای اسلامی، احمد نوروزی، معاون برون مرزی سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران و مدیر پرس تی وی، یوسف پورانواری از مدیران برون مرزی صدا و سیما، احمد خادم رئیس قرارگاه کربلای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، محمد نظر عظیمی فرمانده قرارگاه منطقه‌ای نجف اشرف، عباس نیلفروشان معاون عملیات سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، مسلم معین مسئول قرارگاه فضای مجازی بسیج، محمد کرمی استاندار سیستان و بلوچستان، علی اکبر جاویدان فرمانده نیروی انتظامی استان کرمانشاه و عباس آذرپندار رئیس شرکت رادیس ویرا تجارت.

همچنین راوین آکادمی، شرکت سامان گستر سحاب پرداز، سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی، ستاد امر به معروف و نهی از منکر، شرکت ایمن صنعت زمان فرا، نیروی ویژه پاد وحشت، شرکت رادیس ویرا تجارت، سپاه شهدا آذربایجان غربی، سپاه نبی اکرم کرمانشاه، سپاه قدس گیلان، سپاه کربلا مازندران، سپاه سیدالشهدا (ع) استان تهران، قرارگاه عملیاتی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در کربلا، قرارگاه عملیاتی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، قرارگاه عملیاتی نجف اشرف سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، سپاه حضرت ولیعصر (عج) خوزستان، سپاه حضرت ابوالفضل (ع) لرستان، سپاه بیت المقدس کردستان، سپاه سلمان سیستان و بلوچستان به فهرست سازمان‌های تحریم شده اتحادیه اروپا اضافه شده‌اند.

بر اساس این گزارش، دارایی‌های افراد و نهاد‌های تحریم شده مسدود و شرکت‌ها و شهروندان اتحادیه اروپا از مراوده مالی با آنان ممنوع شدند. به نوشته این تارنما، اشخاص حقیقی تحریم شده، حق سفر به کشور‌های عضو را نداشته و ورود یا گذر آن‌ها به این کشور‌ها ممنوع است.

به این ترتیب فهرست تحریم‌های اتحادیه اروپا علیه ایران به بهانه مسائل حقوق بشری، به ۱۷۳ شخصیت و ۳۱ نهاد افزایش یافت.

جمهوری اسلامی ایران پیشتر نسبت به تبعات رفتار‌های مداخله‌جویانه غرب هشدار داده و تصریح کرده بود که این قبیل اقدامات بی‌پاسخ نخواهد ماند. ناصر کنعانی، سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان، ساعاتی پیش در نشست خبری، به طرف اروپایی توصیه کرد از فضای احساسی و چالشی در روند مناسبات با جمهوری اسلامی ایران خارج شود و رویکرد سازنده‌ای را در پیش بگیرد.

وی اظهار داشت: اتحادیه اروپا به نقش و جایگاه منطقه‌ای جمهوری اسلامی ایران به خوبی واقف است و میزان اثرگذاری جمهوری اسلامی در معادلات منطقه‌ای را به خوبی درک می‌کند. متاسفانه در ماه‌های اخیر، به دنبال تحولاتی که در ایران رخ داد، این اتحادیه و به طور مشخص آلمان سیاست‌های غیر سازنده و مداخله جویانه‌ای را در ارتباط با جمهوری اسلامی ایران در پیش گرفتند.

وی ادامه داد: دامن زدن به بی‌ثباتی، تهییج اقدامات بی ثبات ساز و اغتشاشات، استفاده از ابزار‌های مختلف رسانه‌ای و سیاسی برای تلاش در ایجاد بی ثباتی و ناآرامی در جمهوری اسلامی، رفتاری غیرسازنده است.

وی با بیان اینکه بیش از یک ماه است که ناآرامی‌ها در ایران به پایان رسیده است، افزود: با این حال اتحادیه اروپا و چند کشور خاص با رفتار‌های غیرمنطقی به دنبال دامن زدن به ایجاد بی ثباتی در ایران هستند و هزینه‌های سنگینی را در مناسبات دو جانبه تحمیل کرده اند.

کنعانی به کشور‌های اروپایی توصیه کرد، رفتار‌های غلط گذشته خود را اصلاح و بخصوص سیاست اشتباه خود در ماه‌های اخیر نسبت به ایران را بازبینی کنند، زیرا استفاده از ابزار فشار سیاسی برای امتیازگیری برای جمهوری اسلامی ایران غیر قابل قبول است و ایران در مقابل فشار‌های سیاسی از حقوق مسلم خود در هیچ موضوع دیگری عدول نخواهد کرد.

با وجود این، اتحادیه اروپا بر خلاف رأی پارلمان اروپا، نام سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را در فهرست اصطلاحاً تروریستی این اتحادیه قرار نداد.

ایران پیشتر هشدار داده بود، در صورت هرگونه اقدام اتحادیه اروپا علیه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، پاسخی متناسب به این اقدام خواهد داد.

 

نظر شما