شناسهٔ خبر: 58340460 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: فارس | لینک خبر

خط غرب| رؤیاپردازی برای حمله احتمالی به ایران در سال 2023/ بزرگترین گروگان غرب در تهران چیست؟

اندیشکده شورای روابط خارجی در نظرسنجی از کارشناسان سیاست خارجی این کشور به ۳۰ درگیری‌های احتمالی و جاری جهان پرداخته که انتظار دارند در سال ۲۰۲۳ پدیدار یا تشدید گردد. حمله به ایران یکی از این درگیری‌هاست.

صاحب‌خبر -

فارس پلاس؛ گزارش ویژه - «خط غرب» ویژه نامه‌ رصد هفتگی است از آنچه نهادهای مطالعاتی بلوک غرب و اندیشکده‌های صهیونیستی با کلیدواژه ایران منتشر کرده‌اند. ادعاهای مطروحه صرفا جهت اطلاع مخاطبان مکتوب شده و لزوماً مورد تایید خبرگزاری فارس نیست. 

 

*بزرگترین گروگان غرب در ایران چیست؟

موسسه خاورمیانه (Middle East Institute) آمریکا، مقاله‌ای تحت عنوان «معترضان ایران و سیاست آمریکا در قبال برنامه هسته‌ای» نوشت. نویسنده یک معارض نظام به نام «ماری عبدی» است.

این فرد ضمن اشاره به ماجرای اعدام علی رضا اکبری مدعی شد: «مهمترین گروگانی که تهران  برای تاثیر بر مواضع قدرت‌های غربی روی آن حساب می‌کند برنامه هسته‌ای است نه شهروندان [غربی] زندانی.» 

نویسنده اندیشکده در ادامه ادعای خود نوشت: «مقامات ایرانی توانستند جامعه بین‌المللی را بترسانند که احتمالاً برنامه هسته‌ای ایران به زودی به نقطه‌ای بی بازگشت می‌رسد. اوج این رویکرد در ۲۲ نوامبر (۲۹ آبان) بود که غنی سازی ۶۰ درصد در فردو آغاز شد.»

در ادامه ادعاهای اندیشکده خاورمیانه آمده است: «نگرانی جامعه بین المللی در مورد برنامه هسته‌ای ایران به قدری است که احتمالاً قدرت‌های غربی برای دستیابی به توافق با تهران، تقریباً دست به هر کاری بزنند. جمهوری اسلامی از این نگرانی آگاه است و می‌داند چگونه از آن برای شکل دادن به سیاست غرب [نسبت به خود] بهره برداری کند. تهران در گذشته با موفقیت از این تاکتیک برای اثرگذاری بر مواضع واشنگتن در قبال سیاست داخلی خود استفاده کرده است.»

نویسنده در ادامه مدعی شد که احتمالاً برخی مقامات آمریکا به منظور جلب رضایت ایران از تمرکز بر روی وقایع اخیر ایران صرف نظر کنند! این ادعا درحالی است که دولت و مقامات آمریکا نظیر رابرت مالی از هیچ اقدامی سوء برای التهاب آفرینی در ایران فروگذاری نکردند؛ به صراحت گفته‌اند برجام اولویت واشنگتن نیست، بر روی وقایع داخلی ایران متمرکز هستند و از نیویورک تایمز تا آنجلینا جولی را برای ملتهب نگه داشتن کلیدواژه ایران در سطح رسانه‌ به خط کرده‌اند.

این نویسنده معارض جمهوری اسلامی در پایان نوشت:‌«کسانی که به دنبال معامله عملگرایانه با رژیم ایران هستند، صرف نظر از رفتار داخلی آن، نمی‌توانند یک احتمال کاملاً متفاوت را نادیده بگیرند: اینکه دولت آمریکا یک بار دیگر به امید جلب همکاری ایران اصول خود را زیر سوال می‌برد بدون آنکه از تهران امتیازات مهمی بگیرد.» [1]

نویسندگان فارسی زبان اندیشکده‌های خارجی نظیر اندیشکده خاورمیانه (Middle East Institute) تقریباً مشابه یکدیگر علیه توافق می‌نویسند. در ادامه خواهیم دید که منشاء اصلی این خط فکری کدام رژیم است.

*عدم توافق با ایران؛ پروژه مشترک مقامات رژیم صهیونیستی و اپوزیسیون ایرانی

«جاناتان شاختر» مشاور سابق نتانیاهو (نخست وزیر رژیم صهیونیستی) و عضو ارشد اندیشکده «هادسون» مقاله‌ای تحت عنوان «دستور کار نتانیاهو و فرصت بایدن» در ارگان رسانه‌ای کنگره آمریکا موسوم به هیل (The Hill) نوشت. خط فکری مقاله این نویسنده صهیونیست دقیقاً مشابه مقاله نویسنده معارض ایرانی در اندیشکده خاورمیانه بود که در قسمت قبلی بدان پرداخته شد: عدم توافق با ایران.

مشاور سابق نتانیاهو نوشت: «برنامه هسته‌ای ایران دستور کار اصلی نتانیاهو است.» او در ادامه مدعی شد: «در حال حاضر، ایران همان پهپاد و موشکی را به روسیه می‌دهد که به حزب الله، حوثی‌های یمن و سایرین برای تهدید متحدان آمریکا در [غرب آسیا] داده است.»

«جاناتان شاختر» با این مقدمه چینی در ادامه می‌نویسد: «ارائه صدها میلیارد دلار برای رژیم ایران به وسیله رفع تحریم و مشروعیت بخشیدن به گسترش برنامه غنی‌سازی اورانیوم، کمتر از همیشه منطقی به نظر می‌رسد.»

عضو ارشد موسسه «هادسون» ضمن استقبال از اظهارات غیررسمی بایدن مبنی بر اینکه «برجام مرده است» نوشت: «سال جدید با یک دولت جدید در اسرائیل و یک فرصت تاریخی برای بایدن آغاز می‌شود. اگر اظهارات [بایدن] نشان دهنده تغییر مسیر باشد، اگر او حاضر باشد به ایران فشار بیاورد و طرح جایگزین (پلن B) را برای جلوگیری از دستیابی تهران به تسلیحات اتمی دنبال کند، احتمال وقوع  رقابت تسلیحاتی و جنگ برای ممانعت از آن را کمتر خواهد کرد!»

این صهیونیست در حالی از وقوع رقابت تسلیحاتی نوشت که رژیم اسرائیل طبق آخرین تخمین موسسه پژوهش بین‌الملی صلح استکهلم (سیپری)  قریب به ۱۰۰ کلاهک اتمی در اختیار دارد و تنها دارنده تسلیحات اتمی در منطقه غرب آسیا و نهمین دولت مسلّح اتمی جهان است.

مشاور نتانیاهو در ادامه مدعی شد که عدم توافق با ایران دارای سه مزیت برای آمریکاست: اول؛ نماینگر رهبری آمریکاست! دوم؛ مانع تلاش روسیه و چین برای جانشینی در منطقه خواهد شد. سوم؛ چشم انداز صلح رژیم صهیونیستی با رژیم‌های همسایه را بهبود می‌بخشد.

هدف از این مقاله به نوعی ایجاد نزدیکی میان دولت بایدن با رژیم نتانیاهو است. نویسنده صهونیست در جمله‌ای پرسشی مطرح کرد که آیا دولت رئیس جمهور بایدن سال ۲۰۲۳ به آنچه تنها مسیر عملی صلح نامید (منظور عدم توافق با ایران!)، تغییر ریل می‌دهد؟

«شاختر» مشاور سابق نتانیاهو (نخست وزیر رژیم صهیونیستی) در پایان این پرسش نوشت: اگر او [بایدن] این کار را انجام دهد، بدون شک نتانیاهو را شریکی مشتاق، توانا و خلاق خواهد یافت!

*پیش بینی حمله به ایران!

اندیشکده شورای روابط خارجی (The Council on Foreign Relations) آمریکا در نظرسنجی از سوی کارشناسان سیاست خارجی این کشور به ۳۰ درگیری‌های احتمالی و جاری جهان پرداخته است که انتظار دارند در سال ۲۰۲۳ پدیدار یا تشدید گردد. این نظرسنجی در آبان (نوامبر) انجام و نتیجه آن در دی (ژانویه) منتشر شد. یکی از این درگیری‌های احتمالی مربوط به ایران و رژیم صهیونیستی است.

شورای روابط خارجی نوشت: «جهان سال ۲۰۲۲ در مسیری خطرناک قرار گرفت. درگیری شدید در اروپا به وقوع پیوست - چیزی که تا همین چند سال پیش قابل تصور نبود - و تنش میان آمریکا و چین بر سر جزیره تایوان همچنان در حال تشدید است.  در همین حال، احتمال درگیری در شبه جزیره کره و بین ایران و [رژیم] اسرائیل همچنان بالاست.»

این اندیشکده تشدید جنگ اوکراین با ورود تسلیحات غیر متعارف را پیش بینی کرده که ممکن است به کشورهای همسایه در آن منطقه نیز کشیده شود. شورای روابط خارجی آمریکا درباره ایران آورده است: «رویارویی نظامی بین [رژیم] اسرائیل و ایران بر سر برنامه هسته‌ای ایران (!) و ادامه حمایت این کشور از گروه‌های شبه نظامی در کشورهای همسایه.»[3] این به اصطلاح پیش بینی شورای روابط خارجی آمریکا در ادامه مطالبه تحلیلگران صهیونیست و معارضین ایرانی‌ است.

به گزارش فارس، در بخش مربوط به ادعاهای مشاور سابق نتانیاهو ذکر شد که او از بایدن درخواست انجام پلن B را کرده است.در واقع چیزی به نام پلن B روی میز دولت آمریکا وجود خارجی ندارد امّا رژیم صهیونیستی به شدت مایل است که پلن B مساوی با حمله نظامی به تاسیسات اتمی ایران باشد. امری که آمریکا چراغ سبزی برای آن نشان نداده، زیرا عواقب آن در هاله‌ای از ابهام است و می‌تواند منجر به ایجاد خط آتشی از تنگه باب المندب تا شرق اروپا شود. از طرفی، خروج از غرب آسیا برنامه قطعی واشنگتن است و  حمله اسرائیل، مانع انتقال گسترده نیرو و تجهیزات آمریکا به سمت ابرقدرت شرق جهان خواهد شد. 

[1]:https://www.mei.edu/publications/iran-protests-and-us-policy-tehrans-nuclear-program

[2]:https://www.hudson.org/foreign-policy/netanyahu-agenda-biden-opportunity

[3]:https://www.cfr.org/report/conflicts-watch-2023

پایان پیام/ .

نظر شما