به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز کهگیلویه و بویراحمد، در سراسر جهان، ۸۰۰ میلیون نفر مبتلا به چاقی هستند و تخمین زده میشود که یک میلیارد نفر در جهان تا سال ۲۰۳۰ میلادی با چاقی زندگی کنند. گرچه عوامل مختلفی در ابتلا به چاقی موثر است، اما سبک زندگی ناسالم به عنوان اصلیترین عامل ایجاد کننده آن شناخته میشود.
در واقع تغییر سبک زندگی مردم، زندگی ماشینی، کاهش فعالیتهای فیزیکی و تغییر ذائقه افراد باعث شده که هر روز شاهد شیوع بیشتر چاقی و اضافه وزن در جامعه باشیم. اما با تغییرات ساده در سبک زندگی میتوان جلوی پیشرفت آن را گرفت. به طور مثال:
۱. خرید آذوقه غذایی را در مواقعی که گرسنه هستیم انجام ندهیم.
۲. مواد غذایی نامناسب مثل نوشابه، چیبس، سس مایونز و شیرینی را خریداری نکنیم.
۳. برای آگاهی از میزان قند، چربی و نمک موجود در مواد غذایی آماده، به برچسب روی بسته بندی مواد غذایی توجه کنیم.
۴. غذا خوردن را همراه با کارهای دیگر مثل مطالعه و تماشای تلویزیون انجام ندهیم، زیرا باعث پرخوری میشود.
۵. مواد غذایی را تا حد امکان به صورت آب پز، بخار پز و کبابی طبخ کنیم.
۶. وعدههای غذایی خود را به طور منظم و در ساعات معینی از روز مصرف کنیم.
۷. تعداد وعدههای غذایی را افزایش و حجم هر وعده را کاهش دهیم.
۸. از بشقابهای کوچک برای غذا خوردن استفاده کنیم و از قرار دادن ظرف غذا با حجم زیاد در سر سفره پرهیز کنیم.
۹. مواد غذایی که سبب تحریک به غذا خوردن میشود را از معرض دید و دسترسی خود خارج کنیم.
۱۰. اگر با افرادی غذا میخوریم که باعث پرخوری ما میشوند، محیط غذا خوردن خود را تغییر دهیم.
۱۱. سرعت غذا خوردن خود را کاهش دهیم و هر لقمه غذا را برای مدت طولانی تری بجویم.
۱۲. قبل از اینکه سیر شویم، دست از غذا خوردن بکشیم.
۱۳. مراقب باشیم بی جهت غذا نخوریم. به عنوان مثال وقتی به بچهها غذا میدهیم، باقی آن را خود مصرف نکنیم.
۱۴. به هر بهانهای فعالیت بدنی بیشتری انجام دهیم، مانند پیاده رفتن به محل کار و خرید، استفاده از پله به جای آسانسور، زودتر پیاده شدن از تاکسی و اتوبوس، یا پارک ماشین چند خیابان جلوتر و طی کردن قسمتی از مسیر به صورت پیاده.
در واقع تغییر سبک زندگی مردم، زندگی ماشینی، کاهش فعالیتهای فیزیکی و تغییر ذائقه افراد باعث شده که هر روز شاهد شیوع بیشتر چاقی و اضافه وزن در جامعه باشیم. اما با تغییرات ساده در سبک زندگی میتوان جلوی پیشرفت آن را گرفت. به طور مثال:
۱. خرید آذوقه غذایی را در مواقعی که گرسنه هستیم انجام ندهیم.
۲. مواد غذایی نامناسب مثل نوشابه، چیبس، سس مایونز و شیرینی را خریداری نکنیم.
۳. برای آگاهی از میزان قند، چربی و نمک موجود در مواد غذایی آماده، به برچسب روی بسته بندی مواد غذایی توجه کنیم.
۴. غذا خوردن را همراه با کارهای دیگر مثل مطالعه و تماشای تلویزیون انجام ندهیم، زیرا باعث پرخوری میشود.
۵. مواد غذایی را تا حد امکان به صورت آب پز، بخار پز و کبابی طبخ کنیم.
۶. وعدههای غذایی خود را به طور منظم و در ساعات معینی از روز مصرف کنیم.
۷. تعداد وعدههای غذایی را افزایش و حجم هر وعده را کاهش دهیم.
۸. از بشقابهای کوچک برای غذا خوردن استفاده کنیم و از قرار دادن ظرف غذا با حجم زیاد در سر سفره پرهیز کنیم.
۹. مواد غذایی که سبب تحریک به غذا خوردن میشود را از معرض دید و دسترسی خود خارج کنیم.
۱۰. اگر با افرادی غذا میخوریم که باعث پرخوری ما میشوند، محیط غذا خوردن خود را تغییر دهیم.
۱۱. سرعت غذا خوردن خود را کاهش دهیم و هر لقمه غذا را برای مدت طولانی تری بجویم.
۱۲. قبل از اینکه سیر شویم، دست از غذا خوردن بکشیم.
۱۳. مراقب باشیم بی جهت غذا نخوریم. به عنوان مثال وقتی به بچهها غذا میدهیم، باقی آن را خود مصرف نکنیم.
۱۴. به هر بهانهای فعالیت بدنی بیشتری انجام دهیم، مانند پیاده رفتن به محل کار و خرید، استفاده از پله به جای آسانسور، زودتر پیاده شدن از تاکسی و اتوبوس، یا پارک ماشین چند خیابان جلوتر و طی کردن قسمتی از مسیر به صورت پیاده.
نظر شما