شناسهٔ خبر: 58246493 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: صدا و سیما | لینک خبر

گرمی بازار کشاورزی پس از یخبندان

با وجود اختلال در فعالیت کشاورزی بسیاری از کشور‌ها به دلیل برف و یخبندان آغاز سال ۲۰۲۳ میلادی، شواهد نشان می‌دهد که در ادامه سال، بازار کشاورزی گرمتر از گذشته خواهد بود.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، بارش سنگین و کم سابقه برف و کاهش شدید دما در هفته‌های نخست سال ۲۰۲۳ بخش کشاورزی در برخی از کشور‌ها به ویژه در عرصه دامداری را چنان دچار مشکل کرد که فعالیت بسیاری از واحد‌های تولید و عرضه عملا متوقف شد، اما آنچه که از بروز بحران عمیق و فروپاشی ساختار جلوگیری کرد، اطمینان از گذرا بودن این شرایط و وجود دلایل و شواهد کافی برای در پیش بودن ماه‌هایی گرم و پر رونق بود.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
<div id="video-display-embed-code_9094619"><script type="text/JavaScript" src="https://www.iribnews.ir/fa/news/play/embed/3717833/9094619?width=600&height=350"></script></div>

طبق پیش بینی‌های مراکز مطالعاتی، سرما و یخبندان، حتی در نزدیکی‌های قطب شمال نیز مدت زیادی ادامه نمی‌یابد و بازار کشاورزی در سال ۲۰۲۳ گرم و پر رونق‌تر از سال‌های گذشته خواهد بود و اتفاقا یکی از عوامل آن، همین برف‌های دردسرساز آغاز زمستان است که دستکم بیشتر از پارسال آب مورد نیاز کشاورزی را تامین می‌کند.

با این حال، مسلم است که حتی با برف بیشتر از این نیز، "آب کم است" و باید مصرف ذخایر باقیمانده را مدیریت کرد.
کشاورزی؛ راهبردی ترین رویکرد جهان در 2023
پیش از این، تداوم تغییرات اقلیمی، خشکسالی‌های پی در پی و بحران کم آبی باعث تغییر نگاه کشور‌ها به کشاورزی و روش‌های تولید غذا شده بود، اما وقتی در سال ۲۰۲۲ با وقوع جنگ در اوکراین، بازار مواد غذایی با بحران مواجه شد، دولت‌ها آشکارتر از قبل دریافتند که روش‌های سنتی و فعلی تامین غذا پاسخگو نیست و برای تامین امنیت غذایی مردم باید به فکر راهکار‌های جدیدتری باشند.

رایج‌ترین راهکار، توسعه کشاورزی با روش‌های دانش بنیان و فناوری‌های نوین است و به همین دلیل پیش بینی می‌شود که در سال جدید، علاوه بر روش‌های نوین مدیریت و اتوماسیون، بسیاری از فناوری‌هایی که تاکنون چندان با جدیت بکار گرفته نمی‌شد، با شتاب بیشتری مورد استفاده قرار گیرند و استارتاپ‌ها و اختراعات و ابتکار‌های مربوط به بخش کشاورزی نیز افزایش یابد.

این شرایط توجه سرمایه گذاران در بازار سهام را نیز به این بخش‌ها معطوف کرده و آینده سبزتری برای تولیدکنندگان انواع تجهیزات آبیاری قطره ای، ماشین آلات بزرگ و کوچک کاشت و برداشت در مزارع و تجهیزات پروش دام و طیور و آبزی پروری پیش بینی کرده است.

در این فهرست، موارد متعددی از روش‌ها و تجهیزات جدید نیز دیده می‌شود که باوجود دارا بودن ساختار و عملکردی ساده، پا به پای مدرین‌ترین تجهیزات مجهز به هوش مصنوعی در جلب توجه سرمایه گذاران پیش می‌روند.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
<div id="video-display-embed-code_9094632"><script type="text/JavaScript" src="https://www.iribnews.ir/fa/news/play/embed/3717833/9094632?width=600&height=350"></script></div>

استقبال از مترسک های لیزری در مزارع کوچک

مترسک لیزری یکی از فناوری‌هایی است که پیش بینی می‌شود در سال جدید میلادی به شکل گسترده‌ای مورد استفاده قرار گیرد.

این مترسک که در ظاهر هیچ شباهتی به آدمک‌های چوبی و پارچه‌ای قدیمی ندارد، با تاباندن نور خطی سبز رنگ در نقاط مختلف مزرعه، پرنده‌ها و جونده‌ها را فراری می‌دهد.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
<div id="video-display-embed-code_9094631"><script type="text/JavaScript" src="https://www.iribnews.ir/fa/news/play/embed/3717833/9094631?width=600&height=350"></script></div>

زنبور‌های سمپاش؛ موثرتر از پمپ و تراکتور

زنبور عسل سم پاش نیز، یکی از روش‌های فناورانه جدیدی است که پیش بینی شده امسال، دوران موفقی داشته باشد.
در این فناوری، جعبه یا مخزن کوچکی حاوی مقداری پودر آفت کش در کندو‌ها به نحوی جاسازی می‌شود که زنبور‌ها هنگام خروج، از آن رد شوند و وقتی که به گل می‌رسند، مقداری از آفت کش را که به دست و پای آن‌ها چسبیده، روی گلبرگ‌ها منتقل کنند.

نظر شما