شناسهٔ خبر: 58231460 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: سیتنا | لینک خبر

تلاش برای برگزاری کنکور الکترونیک به صورت آزمایشی در بهمن ماه

رئیس سازمان سنجش آموزش کشور گفت: تلاش می‌کنیم که نخستین کنکور الکترونیکی را به صورت آزمایشی در بهمن ماه برگزار کنیم.

صاحب‌خبر -

 به گزارش سیتنا، عبدالرسول پورعباس در برنامه "صف اول" شبکه خبر گفت: سازمان سنجش کشور برای برگزاری نوبت اول کنکور ۱۴۰۲ در روزهای ۲۹ و  ۳۰ دی ماه آمادگی کامل دارد و با توجه به اینکه برای نخستین بار، کنکور در فصل زمستان برگزار می‌شود، اعلام می‌شود که داوطلبان درباره گرمایش سالن‌های برگزاری آزمون نگرانی نداشته باشند.

وی با بیان اینکه آزمون نوبت دوم در تیرماه سال آتی برگزار می‌شود، اظهار کرد: اگر نتیجه آزمون نوبت اول خوب باشد، داوطلبان می‌توانند از نتیجه حاصله استفاده کنند اما اگر به هر دلیلی نتوانستند در آزمون نتیجه مساعدی به دست بیاورند، می‌توانند در آزمون تیرماه شرکت کنند و با توجه به اینکه نتایج آزمون‌ها تا دو سال اعتبار دارد، آزمون‌های نوبت اول و دوم هیچ مزیتی نسبت به یکدیگر ندارند.

رئیس سازمان سنجش درباره جامعه آماری داوطلبان توضیح داد: زنان ۶۰ درصد داوطلبان کنکور ۱۴۰۲ را تشکیل می‌دهند و ۴۰ درصد دیگر را مردان تشکیل می‌دهند.

معاون وزیر علوم ادامه داد: نوبت اول کنکور ۱۴۰۲ در ۴۱۷ شهرستان برگزار می‌شود و تهران نیز ۲۵ حوزه برگزاری آزمون دارد. همه امکانات بسیح شده‌اند که کنکور بدون هیچ مشکلی برگزار شود.

رئیس سازمان سنجش با بیان اینکه شورای عالی انقلاب فرهنگی درباره مسئله راهبردی کنکور تصمیم می‌گیرد، توضیح داد: در فرآیند برگزاری کنکور، همواره عمر تحصیل ۱۲ ساله داوطلبان در مدت زمان سه ساعت مورد ارزیابی قرار می‌گرفت که این موضوع، خوب نبود. این در حالی است که کشورهای پیشرفته، آزمون ورود به دانشگاه را چندین نوبت در سال برگزار می‌کنند و این موضوع می‌تواند الگوی مناسبی باشد. در حال حاضر، ۸۵ درصد کرسی‌های دانشگاه‌ها در رشته‌های بدون آزمون و صرفا براساس سوابق تحصیلی مشخص می‌شود و تنها در برخی از رشته‌محل‌ها که متقاضی فراوانی دارد کنکور به عنوان ملاک ارزیابی ورود به دانشگاه قرار می‌گیرد.

دفترچه‌ سؤالات تا ظهر روز برگزاری آزمون منتشر می‌شود

وی درباره انتشار دفترچه سؤالات آزمون سراسری ۱۴۰۲ گفت: دفترچه‌ سؤالات تا ظهر روز برگزاری آزمون منتشر می‌شود. تا زمانی که آزمون به صورت کاغذی باشد، دفترچه سؤالات منتشر می‌شود.

پورعباس با بیان اینکه دفترچه و پاسخ‌نامه‌ها شخصی‌سازی شده است، اظهار کرد: ما پاسدار صیانت از کنکور هستی و با حمایت دستگاه‌های مختلف کنکور را با امنیت برگزار می‌کنیم. تا ساعت هشت صبح روز برگزاری آزمون، هیچ‌کسی به سؤالات دسترسی ندارد و سؤالات در قرنطینه طراحی و نگهداری می‌شود.

وی با بیان اینکه روسای دانشگاه‌های معین به عنوان نماینده تام‌الاختیار وزیر علوم در زمان برگزاری کنکور انتخاب شده‌اند، گفت: شورای تامین استان‌ها تشکیل شده و تمامی دستگاه‌های کشور برای برگزاری کنکور از وظایف مشخصی برخوردار هستند. تمام عوامل اجرایی، شناسنامه‌دار شده‌اند و سطح امنیت ارتقاء یافته است. شب قبل از برگزاری کنکور ۱۴۰۱، ۱۳ شبکه را شناسایی کردیم. 

 

استفاده از ۱۸۰ دستگاه سیگنال یاب در فرایند برگزاری کنکور

پورعباس درباره تعداد دستگاه‌های سیگنال‌یاب گفت: تعداد این دستگاه‌ها از ۸۰ مورد به ۱۸۰ مورد رسیده و به راحتی قابلیت کشف دستگاه‌ها را دارد. متخلفان با دستگاه‌های فوق‌جاسوسی در جلسه کنکور حاضر می‌شوند و اگر این دستگاه‌ها حتی به صورت خاموش از یک داوطلب گرفته شود تا ۱۰ سال محرومیت از شرکت در آزمون را به همراه دارد. 

وی افزود: دستگاه‌های امنیتی کشور در صورت شناسایی متخلفان و ابلاغ حکم از سوی قاضی کشیک در زمان برگزاری کنکور، متخلفان را بازداشت می‌کنند.

مردم قطع اینترنت به صورت نقطه‌ای در زمان برگزاری کنکور را می‌پذیرند

پورعباس درباره قطع اینترنت در زمان برگزاری کنکور گفت: اینترنت، آخرین حلقه امنیت کنکور است. اینترنت با بسیاری از مسائل روزمره مردم مثل امور درمانی گره‌خورده است و قابل حذف نیست. ما درنظر داریم که امکان ارسال فایل و عکس در پیام‌رسان‌ها وجود نداشته باشد. اینترنت همراه به صورت نقطه‌ای در زمان برگزاری کنکور قطع می‌شود. من بر این باور هستم، مردم قطع اینترنت به صورت نقطه‌ای در زمان برگزاری کنکور را می‌پذیرند چرا که کنکور در سرنوشت فرزندشان تاثیر دارد.

وی درباره سهمیه استعداد درخشان گفت: دارندگان مدال‌های المپیادهای بین‌المللی و دارندگان  مدال طلای المپیاد کشوری می‌توانند بدون کنکور در رشته‌های تحصیلی رشته تحصیلی مقطع دبیرستان خود تحصیل کنند.

معاون وزیر علوم  درباره دیگر سهمیه‌های کنکور گفت: سهمیه ایثارگران و خانواده شهدا نیز وجود دارد. همچنین داوطلبان مناطق یک، دو و سه با توجه به امکانات آموزشی که دارند با داوطلبان منطقه خود رقابت می‌کنند. همچنین یک سهمیه شناور وجود دارد، این سهمیه برای شرایط خاص و ویژه مناطقی است که گرفتار یک بلای طبیعی شده باشند.مدت‌زمان اعتبار این سهمیه شناور، حداکثر سه سال است.

رئیس سازمان سنجش در پایان خطاب به داوطلبان گفت: با روحیه بالا و خیالی آسوده وارد حوزه شوید. اکثر داوطلبان،پاسخ سؤال اول را نمی‌دانند و این موضوع نباید موجب تشویش و اضطراب آنها شود. داوطلبان بدانند که نفر اول هر گروه آزمایشی هم به تمام سؤالات به درستی پاسخ نمی‌دهد. پدر و مادرها به فرزندان خود فشار وارد نکنند و آرزوهایشان را از فرزندانشان نخواهند. داوطلبان، شب قبل از برگزاری کنکور سعی کنند از خوردن غذای غیرخانگی پرهیز کنند.

انتهای پیام