به گزارش رکنا، علی زارعی، رئیس مرکز ارزشیابی و تضمین کیفیت وزارت آموزش و پرورش در نشست خبری در جمع خبرنگاران اظهار داشت: پروتکلهای امنیتی در همه حوزههای امتحانی رعایت میشود. از امسال یک نیروی حفاظت آزمون به حوزهها اضافه شدند و با کمک سازمان سنجش، دستگاههای سیگنال یاب برای حوزهها ارسال شد. ۵۰ درصد حوزهها سیگنال یاب دارند و برنامه ریزی شده که حوزههای امتحانی مجاور بتوانند در یک فاصله زمانی کوتاه از دستگاهها استفاده کنند و درواقع به نوعی همه حوزهها از این امکان بهرهمند میشوند.
وی با اشاره به اینکه پاسخبرگها شخصی سازی شده اند افزود: به منظور جلوگیری از سوءگیری احتمالی مصححان، تصحیح الکترونیکی اوراق امتحانی را در دستورکار قرار دادیم و اکنون به صورت آزمایشی در مناطقی از کشور اجرا میشود تا به تدریج تعمیم یابد.
زارعی ادامه داد: تاکنون هر حوزه تصحیح، برگههای مربوط به حوزههای منطقه خودش را به مصححان ارجاع میداد، اما از امتحان پس فردا در قالب سامانه، توزیع پاسخبرگ ها در مقیاس کشوری انجام میشود. اگر نتایج خوب باشد و زیرساختها به طور کامل مهیا شوند آن را گسترش می دهیم تا در مراحل پیشرفتهتر که به صورت کامل مکانیزه هست، امکان خطای انسانی نیز به صفر میرسد البته نیازمند تخصیص اعتبارات در این بخش هستیم.
رئیس مرکز ارزشیابی و تضمین کیفیت وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه سابقه آموزش و پرورش در برگزاری امتحانات نهایی به سال ۱۳۲۲ بازمیگردد و بیش از دیگر مراجع برگزاری آزمونهای سراسری، امتحان کشوری برگزار کرده است گفت: صدور مدرک فارغ التحصیلی دوره آموزش عمومی بسیار ارزشمند و بااهمیت بوده و برگزاری امتحانات نهایی کار تازهای نیست، اما از امسال که تاثیر سوابق تحصیلی در کنکور قطعی شده و افزایش یافته است، حساسیت و دقت ما بالاتر رفته است.
وی با اشاره به اینکه ۱۲۶۱ حوزه اجرایی امتحانات نهایی داریم عنوان کرد: ستادملی آزمونها به ریاست وزیر آموزش و پرورش احیاء و کارگروههای حفاظت آزمونها و استانداردسازی آزمونها از چندی پیش تشکیل شده اند. از فروردین امسال بانک سوال و ابزارهای ارزشیابی را راهاندازی کردهایم و تمام دبیران کشور میتوانند سوال طراحی کنند که پس از بررسی و تایید به عنوان سوال استاندارد در اختیار طراحان امتحانات نهایی قرار می گیرد.
همراه داشتن تلفن سر جلسه امتحان جریمه جدی به دنبال دارد
به گزارش ایسنا، زارعی در پاسخ به پرسشی درباره برخورد با متخلفان گفت: براساس مصوبه شورای عالی آموزش و پرورش، اگر کسی گوشی به داخل جلسه ببرد و استفاده نکند، نمره همان درس و اگر گوشی به داخل ببرد و استفاده کند، نمره همه دروسش صفر میشود. همچنین اگر افرادی از همکاران ما سهل انگاری کنند به هیئت رسیدگی به تخلفات معرفی میشوند.
وی ادامه داد: تمام داوطلبان آزمون دی ماه عضو گروهی در شبکه شاد هستند و از همه آنها خواسته شده اگر تخلفی دیدند حتما به ما گزارش کنند. هرکجا امتحان نهایی برگزار میشود باید پروتکل های امنیتی و اجرایی به طور کامل رعایت شوند.
رئیس مرکز ارزشیابی و تضمین کیفیت وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه مراقبان ما آموزش دیدهاند و اگر تحرک غیرمعمولی اتفاق بیفتد با فرد متخلف برخورد میکنند گفت: امنیت در چارچوب کار برقرار است و تقلب که صورت بگیرد مراقبان شناسایی و برخورد میکنند. بعد از پایان آزمون ها، گزارشی از برخورد با تخلفات ارائه خواهد شد.
زارعی افزود: برگه دانش آموزان را در زمان تصحیح نیز با روشهای تقلب تطبیق میدهیم و اگر آنجا هم تقلب محرز شود برخورد میکنیم.
وی درباره قطعی اینترنت در زمان برگزاری آزمونها اظهار کرد: پیشنهاد قطعی اینترنت در منطقه برگزاری آزمونها را با ملاحظه ارائه میدهیم، زیرا ممکن است برای شهروندان مشکلاتی ایجاد شود.بر همین اساس دنبال راهکار هستیم که کمترین آسیب پیش آید. البته همکاران در وزارت ارتباطات به ما گفتند درخواست قطع اینترنت بین المللی آسانتر است زیرا این کانال ها بیشتر در پیام رسانهای خارجی فعالیت دارند. ما درخواستمان این است که برنامه ریزی شود تا کمترین آسیب به مردم وارد شود. همچنین پیشنهاد دادیم که معاونت علمی ریاست جمهوری با همکاری دانشبنیانها، شرایطی فراهم کند که بتوان از دستگاههای مسدود کننده اینترنت بدون آسیب به افراد در حوزه امتحانی استفاده کرد.
اگر یک دقیقه قبل از شروع آزمون سوالات لو برود، «استعفا» میدهم
رئیس مرکز ارزشیابی و تضمین کیفیت وزارت آموزش و پرورش درباره همکاری با پلیس فتا برای برخورد با کانالهای منتشر کننده سوالات امتحانات نهایی گفت: موضوع شناسایی و برخورد با افرادی که در این حوزهها در کانالهای شبکههای اجتماعی فعالیت میکنند در اختیار ما نیست اما در این باره گله مند هستم و نباید به راحتی استفاده از ابزارهای جاسوسی، جانمایی و روشهای تقلب را در این کانال ها آموزش دهند. نگرانی ام، اغوا شدن دانش آموزان ماست که منجر به آسیب دیدن آنها میشود. باید از سلامت روان دانش آموزان محافظت کنیم.
زارعی گفت: حتی اگر یک دقیقه قبل از شروع آزمون، سوالات لو برود، استعفا می دهم و این به معنای امنیت امتحانات نهایی است.
وی ادامه داد: پاسخبرگهای شخصیسازی شده یک روز قبل از برگزاری آزمون انجام میشود. فایل رمز شده سوالات تا هفت صبح برای مسئولان حوزههای امتحانی ارسال میشود و مشابه آن در جای دیگر کشور و در آزمونهای دیگر وجود ندارد و این فرایند در امنیت کامل انجام میشود.
زارعی با تاکید بر اینکه از نهادهای مسوول درخواست کردیم تا آموزش دهندگان تقلب در فضای مجازی را رصد و با آنها برخورد کنند، افزود: قریب به سه سال است که دیگر سوالات به صورت فیزیکی به حوزههای امتحانی نمیرود و فایل رمز شده ارسال میشود.
رئیس مرکز ارزشیابی و تضمین کیفیت وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه اتاقهای تکثیر قرنطینه هستند و در اتاق تکثیر میماند تا زمانی که رمز فایل در قالب پیامک برای رئیس حوزه امتحانی ارسال شود گفت: تنها شخصی که میتواند گوشی همراه داشته باشد، مسئول حوزه امتحانی است و این رمز پنج تا دو دقیقه قبل از شروع آزمون برای وی پیامک میشود و به هیچ عنوان قبل از شروع آزمون امکان دسترسی به سوالات برای هیچ کس وجود ندارد.
زارعی ادامه داد: اگر تعداد صفحات سؤال زیاد باشد، تکثیر تک برگی انجام میشود تا زمان برای داوطلبان به هدر نرود. اگر تکثیر طولانی شود و از زمان شروع آزمون بگذرد، دقایقی به زمان آزمون در پایان افزوده میشود. دانش آموزان زمانی سوال را دریافت میکنند که هیچ کس جز تیم طراحان به سوالات دسترسی نداشتهاند.
وی با اشاره به اینکه طراحان در فضای قرنطینهای طی ۷۲ ساعت سوالات را طراحی میکنند اظهار کرد: قبلا دانش آموزان بیشتر به سمت تستی درس خواندن می رفتند و با متد سنجشی خارج از آموزش و پرورش ارزیابی میشدند و سرنوشت شان رقم میخورد. آنها تمرکزی بر برنامه درسی نداشتند، اما با تاثیر قطعی سوابق تحصیلی، توجه دانش آموزان به برنامه درسی برگشته است.
وی تاکید کرد: باید مراقبت کنیم تا از مسیر خارج نشویم و توجه به کتاب درسی باشد نه اینکه دوباره به سمت کتابهای کمک آموزشی و غیره بروند. باید توجه کل نظام آموزش و پرورش را معطوف به برنامه و کتاب درسی کنیم.
رئیس مرکز ارزشیابی و تضمین کیفیت وزارت آموزش و پرورش اضافه کرد: معتقدیم اگر به درستی مراقبت کنیم نظام آموزش و پرورش با این تصمیم به ریل اصلی خودش برمیگردد.
∎