به گزارش فرهنگ نیوز ، نمایندگان مجلس شورای سلامی در جلسه علنی صبح امروز با تقاضای تغییر دستور کار صحن علنی پارلمان و بررسی با اولویت طرح الزام دولت به حفظ دستاوردها و حقوق هستهای ملت ایران موافقت کردند.
بیش از 50 نفر از نمایندگان مجلس، تقاضای دستور کار صحن علنی را مطرح کرده بودند که این تغییر دستور با 185 رای موافق، 2 رای مخالف و 4 رای ممتنع از مجموع 200 نماینده حاضر در صحن علنی مجلس به تصویب رسید. بنابراین بررسی طرح الزام دولت به حفظ دستاوردها و حقوق هستهای ملت با رای موافق 92 درصد وکلای ملت در اولویت بررسی در صحن علنی قرار گرفت.
حجتالاسلام ابوترابیفرد نایب رئیس اول مجلس پس از تصویب این تغییر دستور گفت: مجلس شورای اسلامی در نگاه به دغدغههای ملت بزرگ ایران و رهنمودهای مقام معظم رهبری و پاسداری از فناوری هستهای و ارج نهادن به شهدای عالیقدر هستهای بررسی با اولویت این طرح را با 92 درصد آرا به تصویب رساند و این طرح در دستور کار مجلس قرار گرفت.
علاءالدین بروجردی رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی امروز به عنوان تقاضا کننده این دستور کار طی سخنانی گفت: تصویب این طرح در جهت رعایت خطوط قرمز نظام و حفظ دستاوردهای هستهای بسیار ضروری است لذا باید بتوانیم این طرح را با اولویت مورد بررسی قرار دهیم و از طریق آن از منافع ملی صیانت کنیم.
وی ادامه داد: بر اساس اصول 77 و 135 قانون اساسی حق حفاظت از حقوق خود را داریم و بارها هم از آن استفاده کردیم لذا برای حفظ منافع هستهای باید مصوبه قانونی داشته باشیم و از طریق بررسی با اولویت طرح الزام دولت به حفظ دستاوردها و تصویب آن در مجلس بسیار ضروری است.
رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در ادامه تصریح کرد: باید صدای واحدی را به جهانیان بویژه 1+5 اعلام کنیم تا بفهمند ملت ایران در دفاع از منافع ملی و حفظ دستاوردهای خود یکپارچه هستند.
بروجردی در پایان سخنان خود تاکید کرد: به هیچ وجه اجازه نمیدهیم حریم امنیتی و مراکز نظامی ما توسط بیگانگان شکسته شود و دنبال زیادهخواهی در صحبت با دانشمندان ما باشند.
این تقاضای تغییر دستور مخالفی نداشت و نمایندگان مجلس با رای بالای خود آن را به تصویب رساندند.
متن کامل این طرح به شرح زیر است:
ماده واحده: در راستای صیانت از منافع ملی و رعایت مقررات پادمان معاهده منع گسترش سلاحهای هسته ای، هر گونه نتایج مذاکرات هستهای با کشورهای 1+5 در صورتی معتبر است که الزامات ذیل به صورت شفاف رعایت شود:
1.کلیه تحریمها به عنوان بخشی از توافقنامه در روز توافق به طور کامل و یکپارچه لغو شود.
2. در چارچوب مصوبات شورای عالی امنیت ملی، آژانس بینالمللی انرژی اتمی مجاز به انجام نظارتهای متعارف از سایتهای هستهای است. دسترسی به کلیه اماکن نظامی، امنیتی و حساس غیرهستهای، اسناد و دانشمندان ممنوع است.
3. هیچ محدودیتی برای کسب دانش و فناوری صلحآمیز هستهای و تحقیق و توسعه پذیرفته نیست و باید مصوبات شورای عالی امنیت ملی رعایت شود.
تبصره 1: بر اساس اصول 77 و 125 قانون اساسی، نتیجه مذاکرات باید جهت تطبیق با قانون اساسی و مصوبات قانونی به مجلس ارائه شود.
تبصره 2: وزیر امورخارجه موظف است روند اجرای توافقنامه را هر شش ماه یکبار به مجلس شورای اسلامی گزارش دهد. کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس هر شش ماه یک بار گزارش روند حسن اجرای توافقنامه را به نمایندگان ارائه میکند.