شناسهٔ خبر: 58171539 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: الف | لینک خبر

برگزاری دادگاه حمید نوری بدون حضور متهم

یک حقوقدان و وکیل دادگستری با بیان اینکه حمید نوری در کشور سوئد مرتکب هیچ جرمی نشده است، می‌گوید: اقداماتی که او در ایران انجام داده از نظر قانون ایران جرم نبوده است و از این رو دادگاه سوئد صلاحیت رسیدگی به جرائم آقای حمید نوری را ندارد.

صاحب‌خبر -

ادگاه تجدیدنظر حمید نوری، شهروند ایرانی دربند در زندان سوئد (چهارشنبه ۲۱ دی‌ماه) در آن کشور برای رسیدگی به ادعاها و اتهام‌های واهی برگزار شد. «مجید نوری» فرزند «حمید نوری» شهروند ایرانی زندانی در سوئد به ایرنا گفت به دلیل اعتراض پدرش به شرایط دادگاه، قاضی او را از دادگاه اخراج کرد و بدون او، به کار خود ادامه داد.


محمود علیزاده طباطبایی، حقوقدان، وکیل دادگستری و فعال سیاسی اصلاح طلب در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه حقوق‌بشر ایرنا با اشاره به دادگاه تجدیدنظر سوئد علیه شهروند ایرانی و اخراج حمید نوری از دادگاه می‌گوید: متاسفانه به نظر می‌رسد این پرونده‌ها در همه جای دنیا به همین منوال است و به صورت حقوقی-قضایی بررسی نمی‌شود بلکه به صورت سیاسی بررسی می‌شوند و اراده سیاسی پشت این پرونده حاکم است.

علیزاده طباطبایی با بیان اینکه حمید نوری در کشور سوئد مرتکب هیچ جرمی نشده است، ادامه می‌دهد: اقداماتی که او در ایران انجام داده از نظر قانون ایران جرم نبوده است و از این رو دادگاه سوئد صلاحیت رسیدگی به جرائم آقای حمید نوری را ندارد.

این حقوقدان اضافه می‌کند: دلیلی برای اتهامات ایشان در کشور سوئد وجود ندارد و فقط اظهارات یکی دو نفر است که مدعی بودند توسط ایشان مورد آزار و اذیت قرار گرفته‌اند، بنابراین به نظر می‌رسد نحوه برخورد در این دادگاه‌ها کاملا سیاسی است.

وی با اشاره به نقش منافقین در دادگاه این شهروند ایرانی خاطرنشان می‌کند: منافقین نفوذ و ارتباط دارند و برای ادعاهای خود پول خرج می‌کنند و دست به پرونده سازی می‌زنند.

علیزاده طباطبایی با اشاره به اینکه حقوق بشر در دنیا در دست برخی کشورها صرفاً یک بازی محسوب می‌شود، تصریح می‌کند: در حال حاضر شورای حقوق بشر ایران را محکوم کرد و کمیته حقیقت یاب هم تشکیل داد اما این در حالی است که در سایر کشورهای دنیا و از جمله کشورهای اروپایی هیچگاه حقوق بشر به مسائل آنجا ورود نکرده است.

این حقوقدان با اشاره به اجماع جهانی در مسئله حقوق بشر علیه ایران در قضایای اخیر می‌گوید: نقدهای ما به این وضعیت در حالی است که این سوال نیز برای ما مطرح می شود که آیا در موارد مشابه در سایر کشورهای دیگر هم شورای حقوق بشر تشکیل می‌شود؟ پاسخ قطعاً منفی است بنابراین حقوق بشر صرفاً ابزاری در دست این کشورها برای فشار بر کشورهای است که با آنها مشکل دارند.

به گزارش دفتر پژوهش ایرنا، دور جدیدی از بررسی پرونده «حمید نوری» در دادگاه تجدیدنظر سوئد آغاز شده است. دادگاه به دلیل اعتراض نوری به رعایت‌نشدن عدالت و حقوقش، به مدت کوتاهی متوقف شد تا او بتواند با وکلای خود مشورت کند. یکی از حاضران در دادگاه در شبکه‌های اجتماعی گفته، پلیس دادگاه در زمان صبحت‌های حمید نوری در اعتراض به شرایط دادگاه، حالت تهاجمی به خود گرفته بود.

در صدای منتشر شده از سخنان نوری در دادگاه، وی خطاب به قاضی می‌گوید: آقای قاضی، بگذارید عدالت در دادگاه شما برقرار شود ... من برای چنین روزی ثانیه‌شماری کردم که حرفم را به شما بگویم؛ دادگاه فرمایشی را برگزار نکنید ...

در ابتدای جلسه دادگاه، نوری گفت: من این دادگاه را ناعادلانه می‌دانم و تا زمانی که به مشکلاتم رسیدگی نشود در دادگاه شرکت نمی‌کنم. قاضی دادگاه دستور به قطع کردن میکروفن حمید نوری داد اما با این حال او با صدای بلند به صحبت‌هایش ادامه داد و گفت: من دسترسی به چشم پزشک ندارم و به همین دلیل توانایی مطالعه مدارک پرنده را ندارم. سه سال و دو ماه است که در انفرادی هستم؛ قاضی اعلام کرده که محدودیت‌ها برای من به پایان رسیده اما هنوز تماس‌های من قطع است.

نوری، شهروند ایرانی و کارمند سابق قوه قضائیه که آبان‌ماه ۹۸ به سوئد سفر کرده بود، در زمان ورود به فرودگاه استکلهم توسط پلیس این کشور بازداشت شد و از آن زمان تاکنون در زندان انفرادی به سر می‌برد. اتهام او براساس ادعاهای گروهک تروریستی منافقین طراحی شده؛ آنها مدعی‌اند نوری در مقطعی، زندانبان منافقین در ایران بوده است. این مبنای محکمه سوئدی قرار گرفته و سبب شده اصل برائت و حق آزادی رفت‌وآمد نوری از سوی مقام‌های سوئدی نقض‌شده و این تبعه ایرانی بیش از سه سال است در زندان سوئد با محدودیت‌های زیادی به سر برد.

برچسب‌ها:

نظر شما