شناسهٔ خبر: 5817030 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: فرارو | لینک خبر

نشست معاونان ظریف و موگرینی در وین

صاحب‌خبر -
هشتمین دور رایزنی‌های هسته‌ای در راستای ادامه نگارش پیش‌نویس برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) به ریاست معاونان وزیر خارجه ایران و مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا از ساعت 11 صبح به وقت محلی (13:30 به وقت تهران) در وین آغاز می‌شود.

به گزارش فارس، هشتمین دور رایزنی‌های هسته‌ای در راستای ادامه نگارش پیش‌نویس برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) به ریاست سید عباس عراقچی و مجید تخت روانچی معاونان وزیر خارجه ایران و هلگا اشمیت معاون فدریکا موگرینی مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا از ساعت 11 صبح به وقت محلی (13:30 به وقت تهران) در هتل پله کوبورگ شهر وین آغاز می‌شود.

معاونان وزیر خارجه ایران بامداد امروز بدین منظور راهی وین شدند.

همزمان نیز نشست‌های کارشناسی ادامه خواهد داشت.

سید عباس عراقچی شب گذشته در خصوص این دور از مذاکرات گفت: امشب به محل مذاکرات می‌رویم تا 10 تیر در آنجا مستقر می‌شویم تا بتوانیم آخرین کارها را انجام دهیم و به قول معروف پرانتزهای داخل متن را که حاکی از اختلاف است، کاهش دهیم.

وی گفت: احتمالاً تعدادی از اختلافات که مقداری کلیدی و اساسی‌تر است، برای روزهای آخر می‌ماند تا وزرا ملحق شوند و در سطح آنان تصمیم گیری شود.

عراقچی افزود: ما 10 تیر را برای پایان مذاکرات در نظر گرفته‌ایم، اما این طور نیست که توافقی خوب و مطلوب را فدای این تاریخ کنیم اگر لازم باشد ممکن است چند روزی فراتر برود یا زودتر تمام شود اینها به نظر ما اصل قضیه نیست.

معاون وزیر امور خارجه همچنین در پاسخ به پرسشی درباره ترکیب شرکت کنندگان در دور بعدی مذاکرات و امکان حضور محمدجواد ظریف در این مرحله اظهار داشت: اینها بستگی به مسیر مذاکرات دارد اگر مسیر مذاکرات به نحوی پیش برود که احتیاج به حضور وزرا باشد این کار صورت خواهد گرفت، به این معنی که آیا نیاز هست زودتر بیایند و زودتر مذاکرات را خاتمه دهند در روزهای آینده معلوم خواهد شد.

وی همچنین در خصوص تمدید مذاکرات بعد از 10 تیر نیز خاطرنشان کرد: هیچ کس طالب تمدید مذاکرات نیست، نه ما و نه طرف مقابل.

عراقچی افزود: البته این به معنی آن نیست که به تاریخ مقدسی پایبند هستیم که حتماً در آن تاریخ به نتیجه برسیم، خیر آنچه برای ما اهمیت دارد این است که به توافق خوب و مطلوب برسیم که حقوق مردم ایران در آن رعایت شود.

هفتمین دور این مذاکرات از روز چهارشنبه 20 خرداد ماه به مدت چهار روز در وین برگزار و معاونان ظریف یکشنبه شب برای انجام مشورت‌های داخلی به تهران بازگشتند ولی مذاکرات کارشناسی به ریاست حمید بعیدی‌نژاد مدیرکل امور سیاسی و امنیت بین‌المللی وزارت خارجه و رئیس هیأت کارشناسی ایران در مذاکره با 1+5 در وین در جریان بود.

پس از آنکه وزرای خارجه ایران و 6 کشور (آمریکا، انگلیس، فرانسه، روسیه، چین و آلمان) به همراه کاترین اشتون مسئول سیاست خارجی وقت اتحادیه اروپا در سوم آذر ماه 1392 پس از چند روز رایزنی در شهر ژنو به توافقی تحت عنوان «برنامه اقدام مشترک» در خصوص حل موضوع هسته‌ای ایران دست یافتند و این توافق در سی ‌ام دی ماه همان سال وارد مرحله اجرا شد، انجام مذاکرات به منظور حصول توافق جامع از اواخر بهمن ماه در شهر وین آغاز و پس از آن چندین دور رایزنی برگزار شد که 28 تیر ماه 1393 این توافقنامه به مدت 4 ماه تا سوم آذر ماه 1393 تمدید شد. در سوم آذر ماه 1393 و پس از چند روز مذاکره فشرده در شهر وین به دلیل اختلافات موجود بر سر راه حصول توافق جامع، دو طرف این مذاکرات را برای هفت ماه (دهم تیر ماه 1394) تمدید کردند و پس از آن رایزنی‌هایی در ژنو، مونیخ، مونترو، زوریخ، استانبول و لوزان برگزار شد.

در لوزان 2 و پس از 9 روز رایزنی فشرده، دو طرف به راه‌حل‌هایی در راستای حصول توافق دست یافتند و بعد از آن اعلام شد که گفت‌وگوها برای نگارش متن برنامه جامع اقدام مشترک آغاز خواهد شد که در همین راستا رایزنی‌هایی از دوم اردیبهشت تا چهارم اردیبهشت ماه در شهر وین برگزار شد. پس از آن رایزنی‌ها در شهر نیویورک و در حاشیه کنفرانس بازنگری معاهده NPT از دهم تا هفدهم اردیبهشت ماه ادامه یافت و سومین دور این رایزنی‌ها از 22 تا 25 اردیبهشت ماه در وین و چهارمین دور نیز 30 اردیبهشت ماه تا اول خرداد ماه به مدت سه روز باز هم در وین برگزار شد. پنجمین نشست نیز از 5 تا هشتم خرداد به مدت 4 روز در وین و در سطح کارشناسان و معاونان با حضور تیم مذاکره کننده ایرانی و اتحادیه اروپا برگزار و تیم مذاکره کننده آمریکایی به ریاست شرمن نیز به این گفت‌وگوها پیوست. نهم خرداد ماه نیز ظریف و کری در ژنو به همراه معاونانشان و با حضور معاون موگرینی در حدود شش ساعت گفت‌وگو کردند.ششمین دور رایزنی‌ها در سطح معاونان روز پنجشنبه 14 خرداد ماه در وین آغاز و 2 روز به طول انجامید و البته نشست کارشناسان در روز بعد نیز ادامه یافت.