شناسهٔ خبر: 58149945 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: ایلنا | لینک خبر

طرز تهیه شیر برنج مجلسی با خامه

شیر برنج یکی از غذاهای ایرانی خوشمزه و بسیار مقوی است که طرز تهیه ساده ای دارد. این بار می توانید این غذای محبوب را با خامه خوشمزه تر از همیشه طبخ کنید.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایلنا، شیربرنج یکی از خوشمزه ترین غذاهای اصیل ایرانی است که همان طور که از نامش مشخص است، از ترکیب شیر و برنج تهیه می‌شود. این غذا که به آن آش شیر یا شیربا نیز می گویند، به دلیل وجود برنج و شیر در آن غذای مقوی محسوب می‌شود و برای کودکان و سالمندان مفید است.

در این بخش طرز تهیه شیربرنج با خامه را آموزش می دهیم، با توجه به رسپی زیر خوشمزه ترین شیربرنج عمرتان را برای صبحانه یا ناهار و شام و حتی سحر و افطار ماه مبارک رمضان بپزید.

شیربرنج

مواد لازم برای تهیه شیر برنج با خامه برای 4 نفر

مواد لازم

میزان لازم

شیر

5 پیمانه

برنج نیم دانه

1 پیمانه

شکر

1 پیمانه

هل دم کرده

2 قاشق چای خوری

گلاب

½ پیمانه

خامه

‌½پیمانه

نمک

½ قاشق چای خوری

طرز تهیه شیر برنج با خامه

  1. برنج را از شب قبل بخیسانید و در یخچال قرار دهید.

  2. روز بعد درون قابلمه ای برنج را به همراه نمک و 3 پیمانه آب بریزید.

  3. قابلمه را روی حرارت قرار دهید.

  4. برنج را تا جایی بپزید که نرم شده و آب آن بخار شود.

  5. پس از نرم شدن برنج، سپس شیر و شکر را به آن بیافزایید.

  6. اجازه دهید شیر به جوش آید، سپس حرارت را ملایم کنید تا برنج کاملا مغزپخت شده و له شود.

  7. دائم شیربرنج را هم بزنید،بعد از حدود نیم تا 1 ساعت زمان شیربرنج به غلظت مناسب خواهد رسید.

  8. در این مرحله گلاب و دمکرده هل را بیافزایید.

  9. ده دقیقه پس از افزودن گلاب و هل حرارت را خاموش کنید.

  10. اجازه دهید شیربرنج خنک تر شده و از داغی بیافتد، سپس خامه را بیافزایید.

  11. شیربرنج و خامه را هم بزنید تا با یکدیگر کاملا مخلوط شوند.

  12. شیربرنج خامه ای را در ظرف دلخواه سرو بریزید و تزئین نمایید.

شیر برنج مجلسی با خامه

نکات مهم پخت شیر برنج ساده با خامه

  • هنگام خیس کردن برنج می توانید به آن کمی شیر و گلاب بیافزایید تا خوش طعم تر شود.

  • برای خوش عطر و طعم شدن شیربرنج حتما از برنج نیم دانه ایرانی استفاده کنید.

  • می توانید شکر را از این رسپی حذف و در آخر شیربرنج را با شیره انگور یا خرما یا مربای دلخواه میل نمایید.

  • در صورت تمایل می توانید به شیربرنج زعفران دم کرده اضافه نمایید.

  • برای تهیه شیر برنج قالبی، شیربرنج شما باید غلیظ تر از حد معمول شود؛ سپس آن را داخل قالب مورد نظرتان بریزید و منسجم کنید و چند ساعت در یخچال قرار دهید و سپس در ظرف سرو برگردانید.

  • شیربرنج را با پودر پسته، گل محمدی و … تزیین کنید.

منبع:نمناک

برچسب‌ها:

نظر شما