شناسهٔ خبر: 58050483 - سرویس ورزشی
نسخه قابل چاپ منبع: آفتاب | لینک خبر

واکنش خبرگزاری‌های دولتی به اخراج ترابی

توهین بازیکن نساجی مازندران به مهدی ترابی اتفاقی غیرقابل گذشت است که فدراسیون فوتبال باید واکنش قاطعی در قبال آن داشته باشد.

صاحب‌خبر -
آفتاب‌‌نیوز :

ایرنا نوشت: تیم فوتبال پرسپولیس در هفته پانزدهم لیگ برتر فوتبال ایران موفق شد نساجی مازندران را با نتیجه ۵ بر یک مغلوب کند تا با کسب ۳ امتیاز این بازی قهرمان نیم‌فصل این رقابت‌ها شود.

در دقیقه ۵۸ این بازی بین مهدی ترابی و احمد موسوی بگومگویی شکل می‌گیرد که منجر به دادن کارت زرد به هر دو بازیکن شد. شواهد نشان می‌دهد موسوی آغازکننده این درگیری بوده و به ترابی به دلیل اعتقاداتش توهین زشتی انجام می‌دهد.

در وهله اول انتظار می‌رفت داور به جای کارت زرد به موسوی کارت قرمز می‌داد. در هیچ جای دنیا با اینگونه رفتارها اینگونه مماشات نمی‌شود؛ اما این مماشات صورت گرفت و به جای موسوی، ترابی از زمین بازی اخراج شد.

موسوی که زمانی در استقلال بازیکنی صرفا نیمکت‌نشین بود و به زور او را از این تیم کنار گذاشتند تصور کرده اینگونه و با توهین به اعتقادات بازیکنان می‌تواند ضعف‌های فنی خود را پنهان کند.

در عصر جوگیری برخی چهره‌های مطرح فوتبالی, موسوی هم به دنبال این است که از این جریان عقب نماند تا اینگونه خودش را مطرح کند. توهین او به ترابی اتفاقی غیرقابل گذشت است و انتظار می‌رود فدراسیون فوتبال واکنشی مناسب و در حد این اتفاق داشته باشد و این واکنش می‌تواند محرومیت سنگین موسوی باشد.

در غیر این صورت باید شاهد تکرار چنین رفتارهای نامتعارفی در مسابقات لیگ بود. توهین‌های مذهبی، اعتقادی و نژادی جزو خط قرمز هایی است که جایی در فوتبال حرفه‌ای دنیا ندارد و فدراسیون فوتبال و حتی وزارت ورزش باید مراقب باشند چنین رفتارهایی به یک رویه در ورزش کشور تبدیل نشود.

روایت فارس

خبرگزاری فارس نیز در دفاع از مهدی ترابی نوشت: ماجرای اصلی بازی، اما جایی خارج از رقابت برای نتیجه رقم خورد. در اواسط نیمه دوم و در یک صحنه درگیری کلامی و سپس فیزیکی مختصری بین احمد موسوی، بازیکن نساجی و مهدی ترابی، بازیکن پرسپولیس به وجود آمد که در نهایت علی صفایی، داور بازی این قائله را با دادن یک کارت زرد به موسوی و کارت قرمز به ترابی خاتمه داد. موضوعی که در این بین اهمیت دارد این است که مهدی ترابی که سال‌هاست در بالاترین سطح فوتبال ایران و تیم ملی بازی می‌کند تاکنون بدون کوچکترین حاشیه‌ای فوتبال خود را ادامه داده، اما در این بازی آنچنان توهین بدی شنید که بازیکن آرامی مثل او را هم عصبانی کرد؛ به طوری که فرشاد فرجی، مدافع پرسپولیس در مصاحبه‌ای که در میکسدوزن و بعد از بازی انجام داد اعتراف کرد که تاکنون اینگونه ترابی را عصبانی ندیده بود. توهین زشت یک بازیکن فوتبال که به نظر می‌رسد با این کار‌ها به دنبال سوار شدن بر موج احساسات عده‌ای از مردم است در راستای مصاحبه‌های عجیبی که در چند وقت اخیر انجام داده، بود. حالا سوال این است؛ آیا موسوی به دنبال برهم زدن تمرکز یک ملی‌پوش کم حاشیه مثل ترابی بوده؟ به نظر می‌رسد موسوی این سناریو را که از پیش از بازی آغاز کرده بود در جریان بازی تکمیل کرد.

اتفاق بازی روز گذشته شاید خیلی‌ها را به یاد فینال جام جهانی ۲۰۰۶ بین فرانسه و ایتالیا انداخت که ماتراتزی با انجام یک توهین زشت به زیدان که فوتبالیست بسیار کم حاشیه‌ای بود کاری کرد که او در آخرین بازی فوتبالی‌اش اخراج شود و آن درگیری تاریخی در فینال جام جهانی به وجود بیاید. حالا در یک نسخه وطنی این بار یک بازیکن پرحاشیه که حتی در استقلال هم روز‌های خوبی نداشت این بار با توهینی زشت کاری کرد که یکی از آرام‌ترین بازیکنان یک دهه اخیر فوتبال ایران از کوره در برود. حتی یحیی گل‌محمدی به این موضوع ورود کرد و هم در جریان بازی و هم در نشست خبری بعد از بازی اعلام کرد که داور می‌توانست ترابی را اخراج نکند.

در این بین به نظر می‌رسد کمیته انضباطی فدراسیون فوتبال و حتی کمیته اخلاق باید به این مسئله عجیب ورود کنند چراکه اگر پیش از این با این موضوع و اقدامات مشابه مقابله می‌کردند کار به اینجا نمی‌رسید. این بازی می‌توانست با جذابیت بالا خاتمه پیدا کند، اما این حواشی نقطه سیاهی در این بازی بود تا کام خیلی‌ها تلخ شود.

با این همه صحبت فقط از احمد موسوی نیست، بلکه صحبت از فوتبالیست‌هایی است که در شرایط فعلی به دنبال مطرح کردن خود در جایی خارج از مستطیل سبز هستند و بهترین راه را در این فرضیه پیدا کرده‌اند که بدنامی بهتر از گمنامی است. شاید باید برای یک بار هم که شده بساط این گونه اتفاقات زشت و غیرورزشی برای همیشه برچیده شود تا شاهد توهین به اعتقادات شخصی یک فوتبالیست نباشیم. این مهم قطعاً ورود نهاد‌های نظارتی و انضباطی را می‌طلبد تا ریشه چنین جریاناتی خیلی زود خشک شود.

نکته پایانی عملکرد داور هست؛ جایی که به گواه اکثر افراد کنار زمین از جمله عکاسان و ... موسوی توهین زشتی به ترابی و اعتقادات او داشته که علی صفایی، داور بازی به راحتی و با مماشات از این صحنه عبور کرد. در حالی که اگر از ابتدا برخورد قاطعی با فرد توهین کننده (موسوی) داشت شاید اتفاق بعدی رخ نمی‌داد. این نوع برخورد داور هم در نوع خود سوال برانگیز است. در این باره هم قطعا کمیته داوران باید نظارت بیشتری بر عملکرد داوران خود داشته باشند و به نظر می‌رسد این گونه داوران خودشان هم از مسببان جنجال‌سازی در زمین مسابقه هستند که نیاز به برخورد انضباطی دارند.

نظر شما