شناسهٔ خبر: 58042083 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: وزارت جهاد کشاورزی | لینک خبر

کاهش ضایعات بخش کشاورزی با اجرای طرح اصلاح الگوی کشت

صاحب‌خبر -

معاون امور زراعت وزارت جهاد کشاورزی گفت: در اجرای طرح اصلاح الگوی کشت، علاوه بر صرفه‌جویی در مصرف آب، ضایعات بخش کشاورزی کاهش می‌یابد.

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت جهادکشاورزی به نقل از روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی، علیرضا مهاجر روز چهارشنبه در آیین رونمایی از سند الگوی کشت استان مرکزی در اراک افزود: در اجرای طرح اصلاح الگوی کشت چند شرط دیده شد و در این طرح علاوه بر صرفه‌جویی در مصرف آب، ضایعات بخش کشاورزی کاهش می‌یابد و بهره‌وری در بخش کشاورزی و درآمد کشاورزان نیز افزایش پیدا می‌کند.

وی با بیان این که 70 درصد تولیدات بخش سبزی کشور به ضایعات تبدیل می‌شود و تنها 30 درصد هم به دست مردم می‌رسد، افزود: حمل و نقل در راستای تولیدات بخش کشاورزی نیست و نیاز است از کامیون‌های یخچال‌دار برای حمل محصولات سبزی و صیفی استفاده شود.

معاون زراعت وزارت جهادکشاورزی خاطرنشان کرد: 12 میلیون هکتار اراضی زراعی در کشور وجود دارد که نیمی از آن آبی و نیم دیگر دیم است و در اراضی دیم با اصلاح الگوی کشت، افزایش عملکرد در واحد سطح، کاهش هزینه‌ها و استفاده از تکنولوژی‌های نوین در دستور کار قرار دارد.

به گفته وی، اصلاح اجرای الگوی کشت در کشور توسط کشاورزان به صورت طبیعی و از صدها سال پیش با توجه به نیاز و اقلیم اجرا شده و اصلاح این الگوی کشت برای تامین نیاز کشور و بدون اینکه به آب و خاک لطمه‌ای وارد شود، در دستور کار قرار دارد.

مهاجر هدف از اجرای الگوی کشت محصولات کشاورزی را، ایجاد امنیت غذایی پایدار عنوان کرد و گفت: استقلال واقعی بدون تامین امنیت غذایی پایدار، از معنا تهی است.

وی افزود: سند الگوی کشت محصولات کشاورزی بر سه پایه نیاز جامعه، اقلیم و اقتصاد طراحی شده است و استان مرکزی یکی از استان‌های استراتژیک تولید محصولات کشاورزی محسوب می‌شود.

مهاجر با بیان این که باید آبیاری نوین جایگزین آبیاری سنتی شود، گفت: آبیاری تیپ و زیرسطحی بهره‌وری بالاتری نسبت به سایر شیوه‌های آبیاری نوین دارد، بنابراین باید از این شیوه‌ها در آبیاری سطوح زراعی استفاده شود.

وی اظهار داشت: وزارت جهادکشاورزی تنها وزارتخانه‌ای است که کاربران آن روز به روز در حال افزایش است و از 2 میلیون و 400 هزار نفر کاربر در سال‌های گذشته، به 3 میلیون و 600 هزار نفر افزایش یافته است.

گفتنی است؛ در پایان این نشست، از سند الگوی کشت استان مرکزی رونمایی شد.

نظر شما