شناسهٔ خبر: 58015985 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: دانشجو | لینک خبر

طرح تبدیل مکه و مدینه به قطب اقتصادی جهان اسلام/ عواید ۶ میلیارد دلاری حج برای ریاض

عربستان سعودی از طرح خود برای تبدیل شهر‌های مقدس مکه و مدینه به قطب اقتصادی جهان اسلام خبر داد. در همین حال عواید حج ۱۴۰۲ برای ریاض شش میلیارد دلار برآورد شده است.

صاحب‌خبر -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری دانشجو به نقل از الجزیره، عربستان سعودی در نظر دارد، از طریق قرارداد مشارکت بین سه بنگاه اقتصادی از جایگاه مقدس دو شهر مکه مکرمه و مدینه منوره استفاده و آنجا را به مراکز جذب فعالیت‌های مالی و تجاری در جهان اسلام تبدیل کند.

برای تحقق این امر، اتاق بازرگانی مکه مکرمه، اتاق بازرگانی مدینه منوره و اتاق بازرگانی صنایع و کشاورزی اسلامی (وابسته به سازمان همکاری اسلامی) در روز چهارشنبه هفته گذشته ۲۸ دسامبر ۲۰۲۲، توافقنامه موسوم به «منافع» را برای تبدیل این دو شهر مقدس به مراکز فعالیت‌های مالی و تجاری در جهان اسلام امضا کردند.

هدف از این قرارداد که با حضور نمایندگان کشور‌های اسلامی و اتاق‌های مختلف عربستان سعودی و تحت نظارت ماجد القصبی، وزیر بازرگانی عربستان امضا شد، افزایش تجارت و سرمایه‌گذاری و پیشبرد فعالیت‌های اقتصادی در مکه مکرمه و مدینه منوره و ارائه پشتیبانی لجستیکی در محل این دو شهر مقدس، حمایت از سرمایه‌گذاری در آنجا و ارائه تمامی توانمندی لازم برای ارتقای بهره وری فضای سرمایه‌گذاری خوانده شده است.

القصبی افزود: شکی نیست که حرمین شریفین در قلب هر مسلمانی جایگاه ویژه‌ای دارد و ما مشتاقانه منتظر مشارکت سه جانبه برای ایجاد انگیزه و اجرای طرح‌های کیفی برای توسعه عملکرد اتاق‌ها و مشارکت در توسعه ارتباطات تجاری و اقتصادی هستیم.

عصمت معتوق، دبیر کل اتاق مکه مکرمه نیز قرارداد مذکور را بستری برای ارتقای تجارت بین کشور‌های اسلامی قلمداد کرد و گفت که دولت عربستان تسهیلات و چارچوب‌های قانونی بسیاری را برای سرمایه‌گذاری و سرمایه‌گذاران فراهم کرده است؛ به خصوص که موسم حج فرصت‌های سرمایه‌گذاری بزرگی را فراهم می‌کند و طرف‌های متعدد می‌توانند برای ایجاد همکاری بین سرمایه‌گذاران مشارکت‌های موفقی ایجاد کنند.

معتوق تاکید کرد: آمار‌ها حاکی از آن است که امسال (۱۴۰۲ هجری قمری) شاهد افزایش ۳۰ درصدی تعداد حجاج نسبت به سال گذشته خواهیم بود و پیش بینی می‌شود که تعداد حجاج به دو میلیون و پانصد هزار نفر برای امسال افزایش یابد که شامل یک میلیون و ۷۰۰ هزار نفر حاجی خارجی و ۸۵۰ هزار از داخل عربستان است.

دبیرکل اتاق مکرمه مکرمه در حوزه اسکان حجاج، ظرفیت اسکان واحد‌های مسکونی و هتل‌های دارای مجوز برای اسکان حجاج را بسته به پیشرفت‌های ساخت و ساز در هتل‌ها، در موسم حج را حدود ۳.۳ میلیون زائر برآورد کرد و گفت: علاوه بر این برای جابجایی زائران به حدود ۶۶ هزار اتوبوس و خودرو نیاز است و انتظار می‌رود که درآمد موسم حج امسال در داخل اراضی عربستان به حدود ۲۳ میلیارد ریال (حدود ۶ میلیارد دلار) برسد.

وی در پایان گفت: این اعداد تنها نمونه‌ای از فرصت‌های سرمایه‌گذاری عظیمی است که در ایام حج وجود دارد که از طریق آن می‌توان مشارکت‌های موفقی بین طرف‌های مختلف ایجاد کرد تا همکاری مثال زدنی بین سرمایه‌گذاران ایجاد شود.

در همین حال، عبدالله بن صالح کامل رئیس شورای ادارای اتاق مکه هم از طرح ایجاد منطقه آزاد جهانی در مکه مکرمه گفت و افزود: می‌توان در مکه نمایشگاه دائمی محصولات و خدمات کشور‌های جهان اسلام را برپا کرد.

سلیمان العساف، مشاور اقتصادی و عضو انجمن اقتصاد عربستان سعودی نیز در مورد امضای توافقنامه منافع گفت: اقتصاد اسلامی یکی از بزرگ‌ترین اقتصاد‌ها در جهان است که سالانه حدود سه هزار و دویست میلیارد دلار درآمد دارد.

العساف در گفتگو با الجزیره افزود:۵۷ کشور اسلامی با بیش از یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون نفر جمعیت، مکه مکرمه و مدینه منوره را دو قطب مهم می‌دانند که از جایگاه بالایی برخوردار است و بنابراین باید از اقتصاد اسلامی که تقریباً ۵.۳ درصد از اقتصاد جهان را به حجم تولید داخلی جهانی را تشکیل می‌دهد، بهره برد.

این مشاور اقتصادی تاکید کرد که سیستم جدید که در مکه مکرمه و مدینه اعمال خواهد شد، با هدف تبدیل آن‌ها به شهر‌هایی جذاب، مولد و مشارکت کننده در اقتصاد عربستان سعودی و اسلامی، چه از نظر گردشگری دینی است که سالانه نزدیک به ۷۰ میلیون نفر را جذب می‌کند یا آن‌ها را به قطب مهم تولیدات اسلامی تبدیل کرد.

العساف همچنین تاکید کرد: محصولات و کالا‌های زیادی وجود دارد که می‌توان در مناطق مکه و مدینه تولید کرد و به آن‌ها وجهه مذهبی متناسب با نیازها، خواسته‌ها و عواطف مسلمانان داد تا یادآور این دو مکان مقدس باشد و همچنین اطمینان حاصل شود که این محصولات با شریعت اسلامی مطابقت دارند.

نظر شما