سرویس سینمایی هنرآنلاین: نشست خبری بیست و نهمین دوره جشنواره فیلم کودک و نوجوان سهشنبه در سالن اجتماعات بنیاد سینمایی فارابی با حضور علیرضا شجاعنوری دبیر و جلیل اکبری صحت مدیر ارتباطات و اطلاعرسانی برگزار شد.
در ابتدای این نشست خبری، جلیل اکبری صحت مدیر روابط عمومی این جشنواره بیان کرد: در این دوره از جشنواره فیلم کودک و نوجوان میزبان دبیری علیرضا شجاع نوری هستیم که پیشازاین هم سابقه دبیری این جشنواره را در سالهای پیشین داشتهاند. در این نشست گزارشی از روند کاری برنامههای این دوره از جشنواره را از زبان دبیر جشنواره خواهیم شنید.
علیرضا شجاع نوری در ابتدا به یاد و خاطره شهدای غواص اشاره کرد و گفت: با نقش پررنگ و حضور پرثمر این شهداست که میتوانیم امروزمان را با راحتی بگذرانیم، این جشنواره طبق روال هرساله بدون هیچ زرقوبرقی و بهصورت کاملاً ساده برگزار میشود و درنتیجه از تمام شما اصحاب رسانه برای درخشش هر چهبهتر این جشنواره درخواست یاری داریم.
در این دوره هیچگونه بیصداقتی و ظاهرسازی نخواهیم داشت
شجاع نوری در ادامه گفت: در این دوره از جشنواره بینالمللی فیلم کودک و نوجوان، تصمیم گرفتهایم هیچگونه بیصداقتی و یا ظاهرسازی به کار نگیریم. امسال هر آنچه در جشنواره به نمایش گذاشته میشود، باید نشاندهنده تمام تلاشها و کارهایی باشد که فیلمسازان در حال انجام آن هستند.
وی در ادامه بیان کرد: آنچه را که هست باید بررسی کنیم. سینمای کودک از ضعف مفرط رنج میبرد. درصورتیکه درگذشته شاهد سینمای کودک پررونق و فیلمهای قوی بودیم. 20 سال پیش جشنواره کودک و نوجوان ایران، اولین جشنواره شماره یک در دنیا بود که سینمای کودک و پویایی را شاهد بودیم. در جشنواره امسال تصمیم گرفتهایم، جشنواره را بادید تخصصی و منتقدانه ببینیم.
شجاعنوری گفت: یکی از عوارضی که هر سال جشنواره فیلم کودک را دامنگیر میکند، مسئله بودجه است. به این خاطر که صنف مالی در جشنواره حضور ندارد و کسی نمیتواند آنطور که بایدوشاید برای گستردگی جشنواره انجاموظیفه کند. متأسفانه امسال نمایندهای در جشنواره فیلم کن نداشتیم؛ اما خوشبختانه دوستان خوبم در بخش بینالملل بنیاد سینمای فارابی فعال هستند و فکر میکنم در این بخش اتفاقات خوبی در جشنواره فیلم کودک رخ دهد.
المپیاد کودک و نوجوان به جشنواره کودک میآید
شجاع نوری درباره برنامههایی که برای بیست و نهمین دوره از جشنواره کودک در نظر گرفته است، گفت: من با اعداد و ارقام سروکار ندارم. این جشنواره علاوه بر کارهای روتین دورههای پیشین که شامل مسابقه بینالملل و مسابقه سینمای ایران بود، پیش خواهد رفت. البته بنده اصراری ندارم که بخش مسابقه سینمای ایران را برگزار کنیم. چراکه اگر فیلم خوبی هم نداشته باشیم، این بخش را هم کمرنگ خواهیم کرد.
مبنای این دوره از جشنواره را بر این اساس گذاشتهایم که اگر فیلمها کیفیت قابل قبولی نداشته باشند، در جشنواره شرکت نکنند. بحث کمیت برای جشنواره کودک و نوجوان این دوره الان مطرح نیست. علاوه بر بخشهای همیشگی که در جشنواره خواهد بود، برگزاری المپیاد فیلمسازی کودکان و نوجوانان را در نظر داریم. در تمام استانهای کشور حرکت فیلمسازی را راهاندازی خواهیم کرد. از کودکان دارای سن 12 تا 19 سال دعوت میکنیم تا استعداد و آثار خود را با مشترک و نظارت جشنواره در سراسر استانها به دبیرخانه جشنواره بفرستند. ده تا فیلم سهدقیقهای را انتخاب و از هر استان سه فیلم انتخاب میکنیم تا در این دوره از جشنواره مورد داوری قرار بگیرند که استان برندهشده در این جشن اعلام خواهد شد.
سینمای کودک ایران میتواند آوازه سینمای کودک جهان باشد
دبیر دورههای پیشین جشنواره کودک و نوجوان گفت: با این کار بهنوعی موج فیلمسازی را در سینما راهاندازی خواهیم کرد و این فرصت را به همه فیلمسازان جوان بدهیم. بههرحال کودکان بااستعدادی داریم. مدتهاست که فیلمسازان را در سراسر ایران نادیده گرفتهایم.
وی درباره بخش بینالملل جشنواره بیان کرد: من معتقدم سینمای کودک ایران میتواند آوازه سینمای کودک جهان باشد. همانطور که فوتبال برزیل را همه در دنیا میشناسند، سینمای کودک را هم به نام ایران خواهند شناخت.
آموزشوپرورش را باید درگیر سینمای کودک کنیم
شجاع نوری درباره دورههای پیشین این جشنواره گفت: درباره جایزههای جشنواره باید بگویم در این سالها غفلتهای زیادی شده است. بعضی از این کمبودها بازهم به بودجه برمیگردد. سالها بود که تنها به بخشهای مختلف جایزه تعلق میگرفت و هرکسی جایزه زرین را میگرفت و به خانه میبرد؛ اما در نظر گرفتهایم که امسال هرکسی جایزه بهترین فیلمنامه را به دست آورد، فیلمنامه بعدی او نیز به تصویب شرایط کار برای فیلم بعدی برنده مهیا شود. از طرفی از وزارت آموزشوپرورش درخواست کردهایم تا از فیلمنامهها حمایت کنند. درگیر کردن آموزشوپرورش در بخشهای دیگر سینمای کودک امر مهمی بوده که در این سالها کمتر شاهد آن بودهایم. اگر به خاطر داشته باشید، سالهای گذشته فیلم ساخته میشد و برای پخش آن فیلم به سراغ آموزشوپرورش میرفتیم اما در این دوره میخواهیم وزارت آموزشوپرورش را از همان ابتدا ساخت فیلمها درگیر کنیم.
وی در ادامه بیان کرد: امسال در گروه داوری و انتخاب فیلمها نیز از معلمان و استادان آموزشوپرورش استفاده خواهیم کرد. سایتی را راهاندازی و اخبار فیلمهای کودک را در اختیار همه قرار خواهیم داد. چراکه باید یک جشنواره در طول سال فعال باشد نه اینکه چند ماه به برگزاری جشنواره، تازه به دنبال راهحل بگردیم.
شجاع نوری درباره مراسم اختتامیه جشنواره کودک و نوجوان بیان کرد: امسال قرار بود طبق روال سالهای گذشته، جشنواره کودک در شهر اصفهان برگزار شود. مذاکراتی را با شهردار محترم اصفهان پیشازاینها انجام دادیم و من برنامهریزی بین 3 تا 5 سال را برای برگزاری جشنواره کودک در نظر گرفته بودم، اما در ابتدا همه مسائل عنوان شد و موافقتها را از شهردار تا استاندار اصفهان گرفتیم. تا اینکه طی هفتههای اخیر شنیدیم، شهردار اصفهان تغییر کرده و سمت شهردار قم را پذیرفته است. در حال حاضر درباره استان و میزبان اختتامیه جشنواره فیلم کودک و نوجوان به نتیجه نرسیدهایم و فعلا نمیتوانم نام شهر برگزارکننده جشنواره را اعلام کنم.
دبیر جشنواره بیست و نهم در پاسخ به سؤال خبرنگاری مبنی بر امکان تغییر شهر و اعلان رئیس سازمان سینمایی به دو سالانه برگزارشده جشنواره منجر شود گفت: قرار بر این شده که با حمایتهای دوستان در سازمان سینمایی این جشنواره بهصورت هرساله برگزار شود چراکه اگر بخواهد دو سال یکبار این جشنواره برگزار شود، امکان این وجود دارد که به خاطرهها تبدیل شود. البته این را هم بگویم که بودجه این جشنواره کمتر از دو میلیارد بوده ولی در شوراهای راهبری اجتماعی کودک دراینباره صحبتهای زیادی شده است. تمام تلاش ما این است که این جشنواره به بهترین شکل ممکن برگزار شود.
این دبیر همچنین در پاسخ به سؤال خبرنگار دیگری درباره نحو و حضور مهمانان خارجی هم گفت: مهمانان برای ما بسیار مهم هستند زیرا جشنواره فضایی فراهم میکند تا تبادلنظر میان سینماگران صورت گیرد تلاش میکنیم از مهمانانی دعوت کنیم که حضورشان مؤثر و مفید باشد. درواقع در این برنامه از مدعوینی دعوت میشود که بتوانند گره از کار سینمای کودک باز کنند این مدعوین هر چه آگاهتر باشند برای ما اهمیت بیشتری دارند.
شجاع نوری در بخش دیگر صحبتهایش گفت: متأسفانه سینمای کودک این روزها به اهتزاز افتاده و صرفاً فیلمهایی که فارابی ساخته در جشنواره به دلیل تولید فارابی حاضر نمیشوند و جایزه نمیگیرند؛ که قطعاً در این دوره از جشنواره این نگاه نخواهد بود.
علیرضا شجاع نوری در پایان هم گفت: تمام سعیمان را میکنیم که با حضور جامعه شناسان، معلمین مخاطبین، کارشناسان و دلسوزان بتوانیم آسیبهای موجود را شناسایی کرده و آن را رفع کنیم.
انتهای پیام/
نظر شما