علی جنتی ، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: تاریخ یک ملت حافظه آن ملت است و اگر تاریخ نبود انسانها قادر به درک توانایی های خویش نخواهد بود.
وی افزود: جمع آوری تاریخ برای تاریخ نگاران با دشواری هایی همراه است که شامل زمانبر بودن جمع آوری تاریخ می باشد که چندین دهه به طول می انجامد و ممکن است بسیاری از مولفین نتوانند نتایج کار خود را ببینند. جنتی خاطرنشان کرد: نیاز به رعایت شیوه نامه های دقیق بین المللی از نکات دیگری است که می بایست تاریخ نگاران به آنها توجه کافی داشته باشند چرا که آنها باید با اطلاعات به روز و جامع به جمع آوری تاریخ بپردازند.
وزیر ارشاد گفت: مباحث کتاب تاریخ جامع شامل سیاست ، فرهنگ و جامعه است که آشنایی عمیق با ایران و تاریخ و فرهنگ این سرزمین را به ما می شناساند.
وی درباره اهمیت تاریخ افزود: بی خبری مردم نسبت به گذشته و فراموشی فرهنگ و تمدن کشور خویش باعث عقب ماندگی و پیروی مردم از عقاید دیگر کشورها و بیگانگان می شود.
جنتی بیان داشت: نویسندگان و تاریخ نگاران باید تسلط کامل به استخراج، استنباط ، تحلیل، شیوه رسم الخط و رعایت نشانه های تاریخی کشور داشته باشند.
سید کاظم موسوی بجنوردی، ریاست مرکز دایره المعارف اسلامی نیز در مراسم رونمایی کتاب تاریخ جامع ایران گفت: پس از قریب ۱۴ سال کوششهای سترگ جمعی از محققان و نویسندگان برجسته برای نخستین بار مجموعه بیست جلدی تاریخ جامع ایران تدوین و منتشر شد که تاریخ سیاسی، اجتماعی و فرهنگی ایران را به شکل گسترده تشریح کرده است.
وی افزود: تاریخ جامع را که سند هویت ملی ایران است باید مانند یک موجود زنده بارور کنیم و با مطالعه و بررسی همیشگی به نواقص کار پی ببریم و آنها را در اثرهای بعدی برطرف کنیم.
حضرت آیت الله هاشمی رفسنجانی، ریاست مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: وجود تاریخ باعث ایجاد تعامل بیشتر می شود ،مردم را به اخلاق می رساند ، راه زندگی اجتماعی را به بشر یاد می دهد و درسهای بزرگی برای بشریت دارد .
وی افزود: اهمیت به تحقیقات و تفکر قوی از مباحثی است که بسیار مهم است چرا که پیامبر اسلام نیز در دو حدیث به اهمیت علم اشاره کرده و فرموده اند که اگر علم در چین بود باید بروید و به دستش بیاورید و در حدیث دیگر فرموده اند که اگر علم در ثریا (بالاترین نقطه جهان) باشه باید پیدا کنید.
رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام از اهمیت جندی شاپور در تاریخ اسلام اشاره کرد و بیان داشت: امروز با توجه به دستاوردهای گذشته تاریخ ایران، قلب و نقطه اساسی جهان جغرافیا و تاریخ ایران است چراکه ارزش استعدادهای مردم ایران زمین همیشه زبانزد خاص و عام است.
آیت الله هاشمی رفسنجانی درباره اهمیت نقش تعامل و تفاهم در ارتباط با دنیا خاطر نشان کرد: اکنون زمان این رسیده است که با دنیا به نقاط مشترک رسید و از عقل جمعی استفاده کرد چرا که در گذشته بیشتر شرع مورد توجه بوده اما امروزه با توجه به پیشرفتهای روزافزون تمام علوم در نقاط مختلف دنیا عقل و شرع در کنار یکدیگر باید استفاده شود و دیگر افراطی گری در هیچ مسئله ایی نتیجه ایی ندارد زیرا در اسلام افراطی گری وجود ندارد و مجموعه ایی از دانش و عرفان موضوع بسیار اساسی است که باید در کشور در تمام تصمیم گیری ها رعایت شود.
نظر شما