شناسهٔ خبر: 57915774 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

معاون استاندار آذربایجان‌غربی:

مشکلی در حفاظت از آبِ خط انتقال به دریاچه ارومیه نداریم

ارومیه - ایرنا - معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار آذربایجان‌غربی با بیان اینکه هیچگونه مشکلی در حفاظت از آب خط انتقال به دریاچه ارومیه نداریم، گفت: طبق زمان بندی برنامه ریزی شده برای آزاد سازی آب، نگرانی‌ها در رابطه با چگونگی حفاظت از آب انتقالی در این مسیر رفع شده است.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار ایرنا، یاسر رهبردین عصر چهارشنبه در حاشیه بازدید خبرنگاران از طرح انتقال آب به دریاچه ارومیه با اشاره به اینکه آب سد کانی سیب پس از تونل ۳۶ کیلومتری از طریق یک کانال بتنی ۱۱ کیلومتری به سمت دریاچه ارومیه هدایت می‌شود، اظهار کرد: نگرانی‌هایی در رابطه با حفاظت از آب در این خط انتقال ۱۱ کیلومتری مطرح بود که قرار بر این شد رها سازی آب پس از فصل کشاورزی یعنی از آذر تا اردیبهشت صورت گیرد.

وی‌ ادامه داد: با رها سازی در این بازه زمانی عملا آب بدون دخل و تصرف به سمت دریاچه هدایت می‌شود علاوه بر آن گشت‌های سازمان حفاظت محیط زیست نیز برای حفاظت از آب در این منطقه مستقر خواهند شد.

معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار آذربایجان‌غربی با بیان اینکه برای بهره برداری از هر سه فاز انتقال آب از جنوب آذربایجان‌غربی به دریاچه ارومیه یک هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز است، اضافه کرد: تاکنون بیش از چهار هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان به ارزش به روز حدود ۲۰ هزار میلیارد تومان برای این طرح هزینه شده است.

رهبردین با اشاره به بهره برداری از فاز نخست این طرح تا پایان سال جاری، گفت: در فاز نخست این طرح سالانه بیش از ۳۰۰ میلیون متر مکعب به پیکر دریاچه ارومیه وارد می‌شود ضمن اینکه برای اتمام طرح هیچ مشکل اعتباری وجود ندارد.

معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار آذربایجان‌غربی به خط انتقال آب از سد کانی سیب به دریاچه ارومیه اشاره کرد و یادآور شد: ۶۰ درصد مشکل فنی در ۸۰۰ متر از تونل انتقال آب به دریاچه ارومیه رفع شده است.

رهبردین با اعلام اینکه سد کانی سیب پیرانشهر هم‌اکنون به میزان ۱۶۰ میلیون متر مکعب آبگیری شده است، تاکید کرد: با آزاد سازی اراضی اطراف این سد، ظرفیت آن به ۲۲۰ میلیون متر مکعب ثابت و ۷۰۰ میلیون مترمکعب ترکیبی افزایش خواهد یافت.

وی‌ با بیان‌ اینکه از سال ۱۳۹۳ تاکنون ۱۲۸ کیلومتر از انهار حوضه آبریز دریاچه ارومیه لایروبی شده است، افزود: هر ۹ رودخانه اصلی این حوضه آبریز سالانه ۵۰ کیلومتر لایروبی می‌شوند تا نزولات آسمانی بدون پِرت به سمت دریاچه هدایت شود.

به گزارش ایرنا، ‌ خبرنگاران رسانه‌های آذربایجان‌غربی روز چهارشنبه در قالب تور خبری از بزرگترین طرح زیست محیطی انتقال آب در کشور بازدید کردند تا از نزدیک در جریان طرح انتقال آب از سد کانی سیب به دریاچه ارومیه قرار گیرند.

دولت سیزدهم در تلاش است تا برخلاف دوره‌های گذشته، افکار عمومی را در جریان دقیق طرح‌های احیای دریاچه ارومیه قرار دهد که اعزام خبرنگاران به پیرانشهر برای بازدید از طرح ساخت تونل انتقال آب از سد کانی سیب به دریاچه ارومیه در همین راستا است.

طرح تونل انتقال آب به دریاچه ارومیه که از سال ۱۳۹۴ با اولین حرکت تیغه‌های TBM در کارگاه آغاز شد، در مراحل پایانی اجرا قرار دارد و این غول ۳۶ کیلومتری قرار است تا پایان امسال، امیدها را برای احیای دریاچه زیبای ارومیه زنده کند، هر چند سهم آن به اندازه ۳۰۰ تا ۶۰۰ میلیون مترمکعب است.

پس از سفر رییس جمهور به آذربایجان غربی در اواخر اردیبهشت امسال، یکی از دستورهای ویژه‌ای دکتر رییسی، اتمام پروژه‌های حوضه احیای دریاچه ارومیه بود و در همین راستا پنج‌هزار میلیارد ریال اعتبار برای آن اختصاص یافت که به گفته دبیر کارگروه ملی نجات دریاچه ارومیه ۱۰۰ درصد آن اختصاص یافت.

نظر شما