به گزارش روز دوشنبه ایرنا، مرضیه فرقانی در نشست آموزههای زلزله بم و نقش بازآفرینی در کاهش آسیبپذیری و مقاومسازی بافتهای ناکارآمد در شهرستان اهر گفت: در این وسعت بافت ناکارآمد استان آذربایجان شرقی، حدود ۳۰۰ هزار واحد مسکونی ناایمن وجود دارد و یک میلیون نفر در آنها سکونت دارند.
وی افزود: مصالح به کار رفته در خانههای این سکونتگاه ها غیراستاندارد و کوچهها و معابر برای ارایه خدمات و امداد رسانی نیز بسیار نامناسب است.
رئیس کارگروه معماری شرکت بازآفرینی شهری نیز در این نشست با اعلام اینکه حدود ۱۰ میلیون نفر از جمعیت کشور در بافتهای فرسوده، سکونتگاههای غیررسمی و بافت تاریخی شهرها سکونت دارند.، گفت: وسعت بافتهای ناکارآمد شهری در کشور ۱۷۰ هزار هکتار است.
دقتی افزود: در بافتهای فرسوده، سکونتهای غیررسمی و بافتهای تاریخی کشور بیش از ۲ میلیون ۷۰۰ هزار واحد مسکونی شناسایی شده است.
رئیس کارگروه معماری شرکت بازآفرینی شهری گفت: تسهیلات برای نوسازی ومقاوم سازی خانهها در بافتهای فرسوده مشوقهایی توسط وزارت راه و شهرسازی شامل وام ۳۵۰ میلیون تومان پرداخت و تخفیف ۵۰ درصدی پروانه ساخت توسط شهرداری ها ارایه میشود.
وی با بیان اینکه بازسازی و مقاوم سازی خانههای ناایمن در بافتهای فرسوده و سکونت گاههای غیررسمی نیازمند همکاری مردم برای تخریب و بازسازی خانههای ناایمن است، گفت: مقاوم سازی خانههای غیرمقاوم در بافتهای فرسوده و حاشیه شهرها به تنهایی از عهده دولت خارج است.
دراین نشست حدادیان سفیر شهرستان بم نیز بر ضرورت مقاوم سازی واحدهای مسکونی برای کاهش آسیبهای زمین لرزه تاکید کرد و افزود: هزینه مشکلات اجتماعی و امدادی پس از زلزله بسیار بیشتر از مقاوم سازی خانه هاست.
۸۸ درصد واحدهای مسکونی اهر مقاوم سازی شده است
فرماندار شهرستان اهر نیز در این نشست با اشاره به اینکه نوسازی و مقاومسازی واحدهای مسکونی فرسوده، امنیت و آرامش خانوادهها را تضمین میکند، اظهار داشت: در جریان زلزله سال ۱۳۹۱ منطقه ارسباران، هفت هزار و ۶۰۰ واحد مسکونی شهری و روستایی در شهرستان اهر بازسازی شد و طی ۱۰ سال گذشته از زلزله تا کنون ۸۸ درصد مساکن روستایی اهر مقاوم سازی شده است.
ابوالفضل غنی زاده گفت: بر خلاف رعایت ضوابط ساختوسازها در روستاها، اصول شهرسازی و ساختوساز در شهر اهر رعایت نمیشود چون شهرسازی را برخی بنگاهداران برای شهر ترسیم و اجرا میکنند و حتی این موضوع را به اراضی روستایی و کشاورزی نیز کشاندهاند، برخی بنگاهداران بر اساس سلایق شخصی کوچه و خیابان تعیین کرده و زمینها را بهصورت قطعهبندی به فروش میرسانند.
وی با انتقاد از شکلگیری سکونتگاههای غیررسمی در نتیجه عدم رعایت اصول شهرسازی در شهر اهر افزود: در سکونتگاههای غیررسمی یا به اصطلاح مناطق ۱۱ گانه حاشیهنشین اهر، مردم با مشکلات عدیدهای روبرو هستند، متأسفانه در این مناطق زیرساختهای لازم وجود ندارد و عدم رعایت اصول شهرسازی از نتایج دخالتهای بیرونی و نگاه منفعتذطلبانه است.
غنیزاده از تدوین برنامه تقویت زیرساختهای عمرانی و خدماتی در مناطق حاشیهنشین اهر در دولت سیزدهم خبر داد و گفت: دولت سیزدهم برای خدماترسانی به شهروندان ساکن در مناطق حاشیهنشین شهرها نگاه عدالتمحوری دارد، در این راستا طبق برنامهریزی دولت در طرح بازآفرینی شهری برای مناطق حاشیهنشین اهر پروژههای عمرانی و خدماتی پیشبینی شده که با تخصیص اعتبار، پروژهها توسط دستگاههای اجرایی عملیاتی خواهد شد.
فرماندار شهرستان اهر با اشاره به افزایش پروندههای کمیسیون ماده ۱۰۰ شهرداری اهر اعلام کرد: در بررسی برخی پروندههای ماده ۱۰۰ وقتی ریشهیابی میکنیم، برخی مالکان میگویند از داخل شهرداری به آنها گفتهاند تا ضوابط شهرسازی یا بافت تاریخی و فرسوده را رعایت نکنند چون قول دادهاند تا در کمیسیون ماده صد تخلف ساختمانی را حل خواهند کرد، اینگونه چراغ سبزها به تخلفات ساختمانی موجب شده تا تمرکزها به سمت پروندههای ماده صد باشد.
غنی زاده گفت: وضعیت نوسازی و مقاومسازی مسکن در شهر و روستاهای شهرستان اهر نسبت به سال ۱۳۹۱ بسیار مطلوب است، اما رعایت اصول شهرسازی و ضوابط بافت فرسوده و تاریخی شهر اهر در کنار ساخت و سازها، ضرورتی اجتنابناپذیر است.
۱۸۷ هکتاز از بافت شهرستان اهر فرسوده است
شهردار اهر نیز در این نشست گفت: ۲۷۰ هکتاز از مجموع ۳۹۷ هکتاری شهر اهر مربوط به سکونتگاههای غیررسمی بوده و ۱۸۷ هکتار از شهر اهر بافت فرسوده و ۸۵ هکتار بافت تاریخی و فرهنگی است که بیش از ۳۴ هزار نفر از جمعیت شهری در سکونتگاههای غیررسمی و بافت فرسوده و تاریخی ساکن هستند.
محمدباقر خانی با اشاره به اینکه شهر اهر در مطالعات ۱۰ منطقه حائز بازآفرینی شهری ( سکونتگاههای غیررسمی ) شناخته شده است، اظهار داشت: سکونتگاههای غیررسمی اهر از اوایل پیروزی انقلاب اسلامی شکل گرفته و ساخت و سازها در این مناطق سالبه سال رشد کرده است.
وی با قدردانی از همکاری ادارهکل راه و شهرسازی آذربایجانشرقی در ساماندهی و خدماترسانی به ساکنین سکونتگاههای غیررسمی اهر افزود: اداره کل راه و شهرسازی استان آذربایجان شرقی در ساماندهی و توانمندسازی مناطق هدف بازآفرینی شهری اهر همکاری بسیار خوبی داشتند که نمونه آن تخصیص قیر برای آسفالتریزی بود که با مساعد شدن شرایط جوی، محلات مناطق هدفط بازآفرینی شهری اهر آسفالتریزی خواهد شد.
خانی از تدوین برنامه چهار ساله توسعه زیرساختهای مناطق هدف بازآفرینی شهری اهر برای اولینبار در بین شهرستانهای استان آذربایجانشرقی خبر داد و یادآور شد: شهر اهر اولین شهری بود که با همکاری دستگاههای اجرایی برای مناطق هدف بازآفرینی شهری برنامه چهار ساله تدوین و به استان جهت تصویب ارجاع داد تا با تصویب ستاد بازآفرینی شهری آذربایجانشرقی و ابلاغ از تهران، شاهد اجرا و تحولات زیرساختی در مناطق هدف بازآفرینی شهری اهر باشیم.
به گزارش ایرنا، پنجم دی ماه در کشورمان به مناسبت سالروز وقوع زلزله دلخراش بم در سال ۱۳۸۲ با عنوان روز « ایمنی در برابر زلزله و کاهش اثرات بلایای طبیعی» نامگذاری شده است.
نظر شما