شناسهٔ خبر: 57753739 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه شهروند | لینک خبر

رئیسی در دیدار وزیر خارجه نیکاراگوئه بر توسعه روابط با کشورهای آمریکای لاتین تاکید کرد

مقاومت در مقابل فشار استکبار

صاحب‌خبر -

دنیس مونکادا وزیر خارجه نیکاراگوئه که به منظور گفت‌وگو و تبادل نظر در زمینه توسعه همکاری‌ها و بررسی راههای گسترش همکاری‌های فی‌مابین و همچنین مشارکت در سومین نشست مجمع گفت‌وگوی تهران به ایران سفر کرده است روز گذشته دیدارهایی با رئیس‌جمهوری، رئیس مجلس شورای اسلامی و وزیر امور خارجه داشت. سید ابراهیم رئیسی دیروز در دیدار «دنیس مونکادا» وزیر خارجه نیکاراگوئه ظرفیتهای فراوان ایران و کشورهای منطقه آمریکای لاتین را بستر مناسبی برای توسعه روابط جمهوری اسلامی ایران و کشورهای آمریکای لاتین از جمله نیکاراگوئه دانست.
رئیس جمهوری با اشاره به روابط خوب دو جانبه ایران و نیکاراگوئه و همکاری‌های مثبت و سازنده دو کشور در نهادها و سازمان‌های بین المللی، مقاومت در برابر دشمنی‌ها و فشارهای استکبار به ویژه آمریکا را از عوامل تعمیق روابط و همکاری‌های دو کشور دانست.
رئیسی با تقبیح سوءاستفاده آمریکا و غرب از ابزارهایی نظیر حقوق بشر علیه کشورهای مستقل و مقاوم، از شکست محاسباتی آمریکا در طراحی‌های جدید علیه کشورها و ملت‌های مبارز و مقاوم گفت و تصریح کرد که گسترش همکاری بین کشورهای همسو یکی از راه‌های خنثی کردن فشار جبهه استکبار است.
در این دیدار «دنیس مونکادا» وزیر امور خارجه نیکاراگوئه نیز با اشاره به اقتدار و مقاومت درس‌آموز ایران در برابر فشارها و تحریم‌های آمریکا از اهمیت تدوین و اجرای سند جامع همکاری‌های اقتصادی و تجاری کشورش با جمهوری اسلامی ایران گفت و بر تسریع و تقویت گسترش مبادلات تجاری و همکاری‌های اقتصادی دو کشور تاکید کرد.
آمادگی ایران برای ارتقای روابط اقتصادی در عالی‌ترین سطح با نیکاراگوئه
همچنین وزیر امور خارجه در دیدار وزیر خارجه نیکاراگوئه ، آمادگی ایران برای ارتقای روابط در حوزه‌های اقتصادی و تجاری به عالی‌ترین سطح را مورد تاکید قرار داد.  
وزیر امور خارجه در این دیدار با ابراز خرسندی از سطح مناسبات دو کشور، روابط فی‌مابین در حوزه سیاسی را در سطح ممتاز ارزیابی و تصریح کرد: همکاری‌های تجاری و اقتصادی یکی از موضوعات اولویت‌دار دو کشور است که باید مورد توجه بیشتری قرار گیرد.
امیرعبداللهیان آمادگی جمهوری اسلامی ایران برای ارتقای روابط دو کشور در حوزه‌های اقتصادی و تجاری به عالی‌ترین سطح را مورد تاکید قرار داد.
وزیر امور خارجه با استقبال از امضای برنامه جامع همکاری‌های دو کشور آن‌را یک نقشه راه جدید و راهبردی برای گسترش روابط دو کشور ارزیابی کرد.
دنیس مونکادا وزیر خارجه نیکاراگوئه نیز در این دیدار ضمن تشکر از دعوت وزیرامور خارجه، سلام‌های گرم دانیل اورتگا رئیس جمهوری و خانم روساریو موریو معاون رئیس جمهوری این کشور را به دولت و ملت ایران ابلاغ کرد.
وی با اشاره به روابط دوستانه و برادرانه دو کشور از همکاری و همبستگی ایران و نیکاراگوئه در مجامع بین المللی ابراز خرسندی  کرد.
وزیر خارجه نیکاراگوئه با اشاره به اسناد امضا شده میان دو کشور در یک سال اخیر، ابراز امیدواری کرد با امضای برنامه جامع همکاری‌های دو کشور و برگزاری اولین کمیسیون مشترک ایران و نیکاراگوئه در آینده نزدیک روابط دو کشور بیش از پیش گسترش یابد.
در پایان این دیدار سند برنامه جامع همکاری‌های جمهوری اسلامی ایران و جمهوری نیکاراگوئه به امضای وزرای امور خارجه دو کشور رسید.
آمریکا با هر کشوری که مقابلش بایستد از اهرم تحریم استفاده می‌کند
محمدباقر قالیباف نیز در دیدار دنیس مونکادا وزیر خارجه نیکاراگوئه با تشکر از مواضع نیکاراگوئه از کشورمان در سطح بین‌المللی تاکید کرد: باید مقدمات همکاری‌های بیشتر دو کشور در حوزه‌های اقتصادی، کشاورزی، انرژی و فناوری را فراهم کنیم.
رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه ارتباط بین کشورها خصوصاً تبادلات دوجانبه برای منافع دو کشور و ملت دارای اهمیت است اضافه کرد: این موضوع برای ایران و نیکاراگوئه ویژه‌تر است زیرا هر دو ضد امپریالیسم و ضد آمریکا هستیم و در حال حاضر هر دو کشور مورد تحریم ظالمانه آمریکا قرار دارند و این موضوع زمینه مشترک برای همکاری‌هایی است که منافع ملی هر دو کشور را تأمین کند.
قالیباف افزود: آمریکایی‌ها منافع خود را می‌خواهند و با هر کشوری که در مقابل آنها بایستد از اهرم تحریم استفاده و همیشه تلاش می‌کنند تا در امور داخلی کشورهای انقلابی دخالت کنند. وی تصریح کرد: در روزهای پیروزی انقلاب اسلامی که با روزهای پیروزی انقلاب در نیکاراگوئه همزمان بود با شخصیت آقای اورتگا آشنا شدم، آن روزها برای ما حساس بود و نیروهای انقلابی همه کشورهایی که در مقابل آمریکا بودند را رصد می‌کردیم و به این دلیل است که امروز ارتباط ما فراتر از یک ارتباط سیاسی، تجاری و اقتصادی و یک ارتباط اندیشه‌ای برای مقابله با ظلم است.
رئیس قوه مقننه افزود: در نشستی با وزیر نیرو جمهوری اسلامی که رئیس کمیسیون مشترک اقتصادی کشورهای ایران و نیکاراگوئه است تأکید کردم تا در اسرع وقت این کمیسیون تشکیل شود، ضمن اینکه جلیل رحیمی جهان آبادی نیز به عنوان رئیس گروه دوستی پارلمانی دو کشور به دنبال ارتباط و همراهی بیشتر در این زمینه است.
قالیباف افزود: ارتباط ایران و نیکاراگوئه ارتباطی پایدار و مستحکم است و در شرایط تحریم باید همکاری‌های اقتصادی، انرژی و کشاورزی که از ظرفیت‌های خوب دو کشور است توسعه پیدا کند.
مبارزه با امپریالیسم اساس روابط ما را شکل داده و حفظ می‌کند
دنیس مونکادا وزیر خارجه کشور نیکاراگوئه نیز در این نشست ضمن تقدیم سلام مقامات کشورش به رئیس مجلس شورای اسلامی و دعوت رئیس مجلس نیکاراگوئه از قالیباف برای حضور در این کشور، گفت: حضور من در ایران به معنای ادامه تلاش‌ها برای تقویت روابط دو کشور و تداوم حمایت‌های متقابلی است که تاکنون در مجامع بین المللی در مقابل دشمنان مشترک وجود داشته است. وی با اشاره به اینکه حمایت‌های متقابل و همبستگی که در جهت مواضع عزتمندانه برای دفاع از زندگی و ایده آل‌های ملت‌های خود داریم دارای اهمیت است، ادامه داد: مجددا قصد دارم موضع کشورم را در همبستگی با دولت و ملت ایران ابراز کنم، این همبستگی و همکاری متقابل از گذشته دور در سال‌های ۱۹۶۰ و ۱۹۷۰ وجود داشت که در نهایت به پیروزی انقلاب ایران و نیکاراگوئه منجر شد.
مونکادا تأکید کرد: کمیسیون مشترک اقتصادی دو کشور اهمیت بسیار زیادی دارد و در حال مهیا کردن شرایط برای تشکیل این کمیسیون هستیم زیرا جهش در روابط را به همراه خواهد داشت. وزیر خارجه نیکاراگوئه تصریح کرد: چارچوب همکاری مفهومی و حقوقی گسترده و متنوعی بین دو کشور داریم و در سال گذشته ۱۴ توافقنامه مشترک امضا شده است و به دنبال آن هستیم که این توافقنامه‌ها اجرایی شود و یکی از همکاری های بین دو کشور اهدای واکسن کوو ایران به نیکاراگوئه بود.
دنیس مونکادا با بیان اینکه در دوران مبارزه با امپریالیسم با پیروزی‌های خود به یکدیگر بازخورد متقابلی می‌دادیم تصریح کرد: مبارزه با امپریالیسم چارچوب تاریخی، فکری، سیاسی و برادرانه‌ای است که اساس روابط ما را شکل داده و حفظ می‌کند و از این طریق به دنبال بهترین‌ها برای ملت‌های‌مان و دفاع در مقابل مهاجمان هستیم و البته می‌دانیم که این فرآیند طولانی است اما باید مقاومت کنیم تا به پیروزی برسیم.