به گزارش خبرگزاری فارس از اهواز، محسن حافظی سرپرست نیروگاه رامین اهواز، بکارگیری سوخت اضطراری در یکی از واحدهای تولیدی نیروگاه رامین را عدم تامین گاز از سوی شرکت ملی گاز بدلیل برودت هوا و نیاز مردم مناطق سردسیر کشور به گاز عنوان نمود.
حافظی اظهار داشت: واحدهای تولید برق این نیروگاه قابلیت استفاده از سوخت گاز و مازوت را دارد و در شرایط خاص و اضطراری که دچار محدودیت در تامین گاز می شویم ناگزیریم برای جلوگیری از قطع برق هموطنان و جلوگیری از بروز خاموشیها از سوخت اضطراری به صورت محدود استفاده کنیم.
وی با اشاره به اینکه تنها یک واحد از واحدهای نیروگاه رامین از سوخت جایگزین استفاده می کند گفت: نیروگاه رامین دارای ۶ واحد تولید برق است که هم اکنون یک واحد آن بدلیل تعمیرات اساسی از مدار خارج است و ۴ واحد آن نیز در حال استفاده از سوخت گاز هستند.
نیروگاه اهواز سیستم کنترل آلایندههای سوخت مازوت ندارد
مدیرکل حفاظت محیط زیست خوزستان در این خصوص گفته است متاسفانه هیچ سیستمی برای کنترل آلایندههای ناشی از سوخت مازوت در نیروگاه رامین اهواز تعبیه نشده است و در هر صورت باید برای مدت محدود این شرایط آلودگی را بپذیریم.
وی در خصوص آغاز مازوتسوزی در نیروگاه رامین اهواز گفت: با توجه به شرایط جوی و سرمای زیاد سایر استانها و لزوم استفاده از گاز برای گرمایش آن مناطق، وزارت نفت تصویب کرده است که شرکت گاز خوزستان از ارائه سوخت گاز به نیروگاه رامین اهواز در حد تعیین شده خودداری کند بنابراین سوخت مازوت به عنوان سوخت جایگزین در بخشی از واحدهای نیروگاه رامین در حال استفاده است.
اثرات استفاده از مازوت بر سلامتی
در اثر سوزاندن سوختهای فسیلی حاوی گوگرد همچون مازوت، ترکیباتی موسوم به Sox منتشر میشوند که بخش بیشتر آنرا SO2 تشکیل میدهد SO2 گازی سمی است که برای سلامتی مضر است. این گاز، وزن بیشتری نسبت به هوا دارد و زمانی که غلظت آن در هوا به بیش از 500ppb برسد، بوی بدی خواهد داشت که در این سطح، کشنده خواهد بود.
این گاز در غلظتهای پایینتر، درد قفسه سینه، مشکلات تنفسی، قرمزی چشم و افزایش احتمال بروز بیماریهای قلبی و تنفسی را به همراه دارد. به طور کلی، غلظت معمول این گاز در اتمسفر کمتر از 10ppb ذکر میشود که در این غلظت اثر مخربی بر سلامتی نخواهد داشت.
اثر دوم سوزاندن مازوت و سایر سوختهای گوگردی، تشکیل سولفاتها و نیتراتها به شکل آئروسول یا ذرات بسیار ریز هوا است که «ذرات معلق» (Particulate Matter) موجود در هوا را سبب میشوند. این ذرات معلق با تشدید آلودگی هوا خطر آسم و حملات قلبی و تنفسی را افزایش میدهند.
اثر سوم سوزاندن مازوت از منبع انتشار آن فراتر میرود و در این حالت اکسیدهای گوگرد به دلیل واکنش در اتمسفر و فاز محلول در آب، به اسید تبدیل میشوند. این آئروسولهای اسیدی تحت شرایط خاص هواشناسی به باران اسیدی، برف و مه تبدیل خواهند شد. زمانی که آلودگی هوا ناشی از عملکرد و فعالیتهای انسانی نباشد، pH بارانهای اسیدی در حدود ۵.۵ خواهد بود که این میزان خاصیت اسیدی به دلیل وجود کربنیک اسید حاصل از واکنش بخار آب با دیاکسید کربن است.
این بارانهای اسیدی اثرات مخرب دیگری نیز بر جای میگذارند که از میان آنها میتوان به حل شدن فلزات سنگین در بارانهای اسیدی اشاره کرد و خاکها نیز دیگر توانایی نگهداشتن ریشه درختان را نخواهند داشت. در نتیجه با فرسایش خاک و از بین رفتن پوشش گیاهی، احتمال بروز سیل افزایش مییابد.
به گزارش فارس، بخشی از آلودگی هوای اهواز و شهرهای اطراف نیروگاه به دلیل استفاده نیروگاه رامین از مازوت است شدت آلودگی هوای اهواز امروز باعث تعطیلی مدارس و دانشگاهها شد.
«اختیار وزارت نفت در توزیع مازوت به صنایع و نیروگاهها» قرار است با نسخه سیاستی ارائهشده به نمایندگان مجلس، یکبار برای همیشه سلب شود. اما این نسخه، «ممنوعیت مازوتسوزی» را برای سال۱۴۰۶ تعیین کرده است.
انتهای پیام/