به گزارش پایگاه خبری بورس پرس، علی صالح آبادی با بیان اینکه در بانکهای دولتی ۳۵ هزار میلیار تومان افزایش سرمایه در دستور کار است در برنامه تلویزیونی اعلام کرد: بانکها طبق شاخصهای رتبهبندی سلامت بین ۱.۵ تا ۲.۵ درصد رشد ترازنامه دارند و بیشتر از آن اجازه داده نمیشود. برای بهبود وضعیت بانک ها هم با کمک آنها برنامه اصلاحی درن ظر گرفته شد و اصلاح تراز نقدینگی و فروش امواد مازاد بانکها با همراهی بانکها به خوبی پیش میرود.
چند آمار از تورم
تورم تولیدکننده در ابتدای دولت سیزدهم ۸۲.۶ درصد بود که با روند نزولی در آبان به ۳۹.۱ درصد رسید. تورم نقطه به نقطه تولیدکننده هم از ۱۰۳ به ۳۲ درصد کاهش یافت. تورم سالانه مصرف کننده هم از ۵۹.۳ به ۳۹.۹ درصد رسید اما تورم ماهانه در ابتدای سال ییشتر شد که دلیل عمده آن اجرای طرح مردمی سازی یارانهها و افزایش حقوقها و تغییر عوارض حقوق گمرکی بود.
بدون شک انتظارات تورمی و روند تورمی در ماهها و سال آینده کاهشی خواهد بود و دیگر شوکهای سال ۱۴۰۱ وجود نخواهد داشت. باید هدف اصلی همه از مجلس تا دولت کنترل تورم باشد و مجلس بودجه را با منابع واقعی ببندد. همچنین اگر طرح مردمی سازی یارانهها و تغییر مبنای حقوق گمرکی نبود در سال جاری تورم به ۲۵ درصد میرسید.
میزان توان پرداخت تسهیلات تکلیفی بانکها در بودجه پیشنهاد داده شد و از مجلس انتظار همراهی برای کنترل تورم وجود دارد. بخشی از کنترل تورم به انضباط بودجهای دولت برمیگردد و امید است بودجه با منابع واقعی دیده و بسته شود. تسهیلات تکلیفی نیز در بودجه هم مهم است. بر اساس محاسبات در بودجه توان بانکها برای تسهیلات تکلیفی مشخص شده در لایحه بودجه از مجلس انتظار میرود در چهارچوب آن عدد تسهیلات تکلیفی درنظر بگیرند.
وعده تعدیل نرخ دلار
نرخ دلار نیمایی در ابتدای آبان ۹۹ به ۲۸ هزار تومان رسید و از ابتدای سال هم ۳۲.۱ میلیارد دلار ارز در سامانه نیما عرضه شد که سال گذشته در همین مدت ۱۹.۶ درصد بود که نشان از افزایش ۶۴ درصدی عرضه ارز در سامانه نیما دارد و نشان میدهد وضعیت ارزی نسبت به سال گذشته بسیار بهتر بود.
تلگرام اصلی بورس پرس : t.me/boursepressir
انتهای پیام