شناسهٔ خبر: 5761649 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه تعادل | لینک خبر

عرضه فقط در طلافروشي‌هاي بازار

توقف فروش شمش طلاي بانك مركزي

صاحب‌خبر -

گروه بانك و بيمه
با آرامش بازار طلا، بانك مركزي ضرب شمش طلا و فروش آن از طريق بانك كارگشايي را متوقف كرده و شمش طلا درحال حاضر فقط از طريق برخي طلافروشان بازار طلا عرضه مي‌شود.
بانك مركزي در زمان رياست كلي محمود بهمني در چندين نوبت اقدام به عرضه، فروش و حراج شمش طلا از طريق بانك كارگشايي كرد به‌طوري كه اين بانك در سال‌هاي۸۹ و۹۰ با مشاهده نوسانات بازار طلا و سكه حراج شمش طلا از طريق بانك كارگشايي را آغاز كرد.
بانك مركزي البته عرضه‌ها را با درنظر گرفتن شرايط و محدوديت‌هايي و به صورت حراج حضوري در ساعات مشخصي انجام مي‌داد و با اين كار سعي در كنترل قيمت طلا در بازار داخلي مي‌كرد كه البته اين اقدام تا حدودي هم موفقيت‌آميز بود و توانست قيمت‌ها و وضعيت بازار طلا را متعادل كند.
اما طي چند سال اخير با آرامش بازار طلا و سكه، نه‌تنها حراج شمش طلا از طريق بانك كارگشايي انجام نمي‌شود بلكه اين بانك هيچ نوع فروش شمش طلايي را انجام نمي‌دهد و بررسي‌ها نشان مي‌دهد بانك مركزي باتوجه به آرامش بازار طلا و سكه در اين مدت، ضرب شمش طلا در بانك مركزي را فعلا متوقف كرده است.
براين اساس نيازهاي مردم، تجار و بازرگانان براي خريد شمش طلا درحال حاضر كه بانك مركزي توليد شمش طلا در اين بانك را متوقف كرده است، فقط از طريق طلافروشان مستقر در بازار طلا تامين مي‌شود و طلافروشان بازار تهران نسبت به توليد، عرضه و فروش شمش طلا اقدام مي‌كنند.
البته برخي از فعالان بازار طلاي تهران مطرح مي‌كنند كه باتوجه به وضعيت آرام بازار طلا و سكه فعلا، متقاضيان زيادي براي خريد شمش طلا مراجعه نمي‌كنند، اين درحالي است كه براساس بخشنامه‌هاي بانك مركزي و گمرك محدوديت‌هايي براي صادرات و واردات شمش طلا هم وجود دارد.
محمد كشتي‌آراي در گفت‌وگو با مهر، در پاسخ به اين سوال كه درحال حاضر حراج شمش طلا در بانك كارگشايي انجام نمي‌شود، خريد شمش طلا از چه طريقي انجام مي‌گيرد؟ گفت: طلافروشان بازار نسبت به فروش شمش طلا اقدام مي‌كنند، البته اين كار توسط تمامي طلافروشان انجام نمي‌شود و فقط طلافروشان بازار نسبت به اين كار مبادرت مي‌كنند.
رييس اتحاديه كشوري طلا و جواهر افزود: بانك كارگشايي معمولا در زماني كه نياز باشد، براساس دستور بانك مركزي سكه و شمش طلا را حراج مي‌كند. درحال حاضر به‌دليل اينكه نيازي به عرضه و حراج شمش طلا نيست، حراج هم انجام نمي‌شود و عرضه و فروش فقط در سطح بازار انجام مي‌شود.
وي با بيان اينكه بانك مركزي درمقطعي در دوره رياست كلي قبلي بانك مركزي براي تنظيم بازار حراج شمش طلا در بانك كارگشايي را انجام مي‌داد، تصريح كرد: افراد به هر ميزان و تعداد كه بخواهند، مي‌توانند از طلافروشان بازار شمش طلا تهيه كنند و محدوديتي در اين زمينه وجود ندارد.
كشتي‌آراي، نرخ شمش‌هاي طلا را براساس نرخ روز طلا در بازار داخلي اعلام كرد و افزود: نرخ روز هر مثقال و گرم طلا هرچه باشد، نرخ شمش طلا برهمان اساس محاسبه مي‌شود.