شناسهٔ خبر: 57549514 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: باشگاه خبرنگاران جوان | لینک خبر

موردی از بیماری آنفلوانزای فوق‌حاد پرندگان در رزن مشاهده نشده است

رئیس اداره دامپزشکی شهرستان رزن گفت: از سال ۱۳۹۷ تا کنون هیچ کانون بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در این شهرستان مشاهده نشده است.

صاحب‌خبر -

بهروز شیرزادی گفت: با توجه به شروع فصل مهاجرت پرندگان و شیوع مواردی از آنفلوآنزای فوق حال پرندگان در برخی از کشور‌های همسایه، نگرانی دامپزشکی از امکان بروز و گسترش این بیماری بیشتر شده و رعایت اصول بهداشتی برای پیشگیری و کنترل این بیماری ضروری است.

او افزود: در دو ماه اخیر اقدامات پیشگیرانه‌ای از جمله برگزاری گشت‌های مشترک جاده ای، تشدید نظارت‌های بهداشتی بر ورود و خروج طیور وارده به شهرستان و نیز نظارت بر مرغداری‌های صنعتی از سوی این اداره صورت گرفته که ادامه این نظارت‌ها مستلزم همکاری بین بخشی خواهد بود.

رئیس اداره دامپزشکی شهرستان رزن همچنین با اشاره به رخداد این بیماری در سایر نقاط کشور تصریح کرد: با توجه به وقوع بیماری در برخی از استان‌های کشور حراست و صیانت از جایگاه ارزنده صنعت طیور و اقدامات لازم برای پیشگیری از ورود و گسترش عامل بیماری آنفلوآنزا با همکاری و تعامل سایر دستگاه‌ها ضرورت دارد.

شیرزادی با بیان اینکه خوشبختانه روند رخداد بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در کشور نسبت سنوات قبل کاهشی بوده است، گفت: در شهرستان رزن از سال ۱۳۹۷ تا حال حاضر هیچ کانون بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان مشاهده نشده است و این موضوع نشان از رشد شاخص‌های بهداشتی در حوزه تولیدات طیور دارد، اما با تمام این وجود باید نسبت به تشدید اقدامات بهداشتی قرنطینه‌ای توجه ویژه شود.

او با بیان اینکه وقوع این بیماری می‌تواند صنعت طیور و مرغداری‌ها را درهم بشکند، گفت: اگر این بیماری پیشگیری نشود امکان انتقال آن به انسان وجود دارد و این بیماری می‌تواند موجب ناراحتی‌های تنفسی شدید در انسان شود.

او افزود: با توجه به تعداد و حجم پرنده‌های مهاجر در داخل کشور، این شهرستان باید اقدامات کنترلی و پیشگیرانه خود را انجام دهد و از ایجاد کانون‌های این بیماری جلوگیری به عمل آید.

رئیس اداره دامپزشکی شهرستان رزن گفت: شکار یا خرید غیرغجاز پرندگان که ممکن است آلوده به بیماری باشند، نیم پز و خام بودن گوشت موقع پخت، بازار‌های سنتی فروش پرندگان زنده، شکار پرندگان مهاجر و آزاد پرواز و شنا کردن در رود‌ها و تالاب‌های محل مهاجرت پرندگان همگی از عوامل مستعدکننده ابتلای انسان به این بیماری است.

شیرزادی تاکید کرد: در صورتی که شکار پرندگان مهاجر مجاز باشد می‌توان گوشت مرغ را با حرارت ۷۴ درجه سانتی گراد به مدت ۲۰ دقیقه پخت کرد تا عامل بیماری از بین برود.

او در رابطه با این بیماری گفت: ویروس‌‏های آنفلوآنزای پرندگان به طور طبیعی در میان پرندگان شیوع می‌‏یابد، طیور وحشی حاملان طبیعی این ویروس‌‏ها در رده خود هستند، اما حیوانات خانگی از جمله مرغ، اردک و بوقلمون نسبت به این ویروس‌‏ها حساس بوده و برخی از انواع این ویروس‌‏ها، منجر به مرگ آن‌ها می‌‏شود.

رئیس اداره دامپزشکی شهرستان رزن افزود: مصرف گوشت مرغ و تخم مرغ پخته شده هیچ‌گونه خطری از نظر ابتلا به آنفلوآنزای پرندگان ندارد.
دبیر مدیریت بحران شهرستان رزن هم با اشاره به اهمیت بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان، بر ضرورت همکاری بین اداره‌ها و ارگان‌های ذیربط و عضو کارگروه پیشگیری از شیوع بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان با اداره دامپزشکی در امر پیشگیری و یا مقابله با این بیماری تاکید کرد.

نظر شما