شناسهٔ خبر: 5753208 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: خانه ملت | لینک خبر

محجوب:

جلوگیری از هرگونه فعالیت در جنگل‌ها با هدف حفاظت از منابع طبیعی ضروری است

عضو کمیسیون اجتماعی مجلس با بیان اینکه برای جلوگیری از تجاوز به جنگل ها نباید هیچ فعالیتی در آنها انجام شود، گفت: تنها با اعمال مجازات بر متخلفان نمی‌توان با جنگل خواری مقابله کرد.

صاحب‌خبر -

علیرضا محجوب در گفت وگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری خانه ملت، در واکنش به مخالفت نمایندگان با یک فوریت طرح حفاظت و صیانت از جنگل‌ها، گفت: متاسفانه تاکنون به دلیل سهل انگاری مسئولان جنگل‌های بسیاری در مناطق مختلف کشور دچار آتش سوزی شده و مورد تخریب قرار گرفته است، ازاین رو هدف اصلی طرح موردنظر این است که مدت 10 سال فرصت رشد، بازسازی و احیا به جنگل‌ها داده شود.

نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس شورای اسلامی، ادامه داد: درحال حاضر برخی اقدامات متخلفان و ورود افراد مختلف به جنگل ها این مناطق را از حالت طبیعی به حالت مصنوعی تبدیل کرده است؛ بسیاری عقیده دارند که جنگل ها را مانند پارک‌ها و فضاهای سبز داخل شهر باید مورد نظافت قرار داد که البته به این بهانه هم نباید وارد جنگل‌ها شد زیرا طبیعت در چرخه‌ای طبیعی این کار را انجام خواهد داد، بر این اساس طرح صیانت و حفاظت از جنگل‌ها می‌تواند سدی دربرابر هرگونه حضور و بهره برداری غیرقانونی در جنگل‌ها باشد.

وی افزود: هرچند که این طرح هیچ گونه ارتباطی به متجاوزان به زمین های دولتی نداشته و به موضوعاتی فراتر از زمین‌خواری و جنگل‌خواری اشاره می کند، به عبارت بهتر این طرح به این نکته تاکید می‌کند که شرایطی به وجود آید که حتی افرادی که مجوز داشته و با مجوز در جنگل‌ها مشغول به کارهستند نیز نتوانند از این مناطق بهره برداری کنند، بنابراین انجام همه فعالیت ها در جنگل ها باید متوقف شده و زمینه برای هر گونه فعالیت کاهش پیدا کند.

محجوب تاکید کرد: مجلس در مسئله قانونگذاری باید ابتدا زمینه ها برای وقوع جرم را باید کاهش داده و پس از آن به فکر مجازات باشد، زیرا مگر می توان تنها با کنترل و یا اعمال مجازات بر متخلفان پدیده زمین خواری را کنترل کرد؛ بنابراین تا 10سال همه افراد چه آنهایی که مجوز داشته و چه کسانی که مجوز ندارند حق فعالیت در جنگل ها را نباید داشته باشند.

عضوکمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه جنگل‌ها از حالت طبیعی خارج شده و بعد از آن توسط زمین خواران تصرف می‌شوند، تصریح کرد: با این طرح دست اندازی به جنگل ها به مدت 10 سال متوقف می شود و اگر پس از این مدت طرح موردنظر موفقیت‌آمیز بود می‌توان اجرای آن را ادامه داد.

به گزارش خبرگزاری خانه ملت، نمایندگان در نشست علنی امروز (یکشنبه 24 خردادماه) مجلس با یک فوریت طرح حفاظت و صیانت از جنگل ها با 96 رأی موافق،‌ 46 رأی مخالف و 6 رأی ممتنع از مجموعه 196 نماینده حاضر در صحن علنی، مخالفت کردند، بر این اساس این طرح به صورت عادی در دستور کار مجلس قرار می‌گیرد./

پایان پیام