شناسهٔ خبر: 57495755 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: شهرآرانیوز | لینک خبر

کنعانی: ایران با تهدید نه مذاکره می‌کند نه امتیاز می‌دهد| توافق در دسترس است| اولویت آمریکا مذاکرات نیست+ فیلم

سخنگوی وزارت امور خارجه با بیان اینکه اولویت آمریکا مذاکرات نیست، تاکید کرد: مقامات آمریکایی می‌دانند ایران در زیر فشار و با تهدید حاضر به مذاکره و امتیاز نیست، توافق منطق خود را دارد و موضع ایران با مذاکرات برجام کاملاً روشن است.

صاحب‌خبر -

به گزارش شهرآرانیوز، ناصر کنعانی در نشست خبری هفتگی با خبرنگاران، درباره مواضع متفاوت آمریکایی‌ها در قبال ایران اظهار داشت: اولویت آمریکا مذاکرات نیست و تمرکز بر مسائل‌ها دیگری است. تناقض رفتاری و دوگانگی گفتاری در مواضع اعضای غربی برجام و مشخصات دولت آمریکا وجود دارد. به ویژه دوگانگی در عمل و عدم التزام عملی به تعهدات برجام از سوی دولت آمریکا بود که چنین روند نامناسبی را در توافقنامه برجام ایجاد کرد و هم مانع بهره برداری جمهوری اسلامی ایران از منافع و مزایای اقتصادی برجام شد و هم راهکار‌های چند جانبه بین المللی را برای حل و فصل موضوعات پیچیده بین المللی مورد تردید و تشکیک قرار داد و دچار اختلال کرد و این نتیجه عملکرد سوء دولت آمریکا است که می‌بایست مسئول و پاسخگویی رفتار و اقدامات غیر مسئولانه خودشان در این رابطه باشند.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
<div id="video-display-embed-code_625155" ><script defer type="text/JavaScript" src="https://shahraranews.ir/fa/news/play/embed/138303/625155?width=400&height=300"></script></div>

سخنگوی وزارت امور خارجه تاکید کرد: مقامات آمریکایی می‌دانند ایران در زیر فشار و با تهدید حاضر به مذاکره و امتیاز نیست، توافق منطق خود را دارد و موضع ایران با مذاکرات برجام کاملاً روشن است. ایران متعهد به برجام بود به تعهدات خود عمل کرد و دولت خاطی و نقض کننده برجام دولت آمریکا بود و در این ارتباط کشور‌های اروپایی عضو برجام هم متاسفانه به تعهدات خود عمل نکردند و نتوانستند خروج یکجانبه و غیرقانونی آمریکا از برجام را جبران کنند.

کنعانی با تاکید براینکه ایران همچنان به روند مذاکره پایبند است، خاطرنشان کرد: ایران به دنبال به سرانجام رساندن برجام است. برجام نیاز جمهوری اسلامی نیست، نیاز غرب و نیاز اروپا و آمریکا به توافق برجام کمتر از نیاز ایران نیست. طرف‌ها میتوانند در کوتاهترین زمان ممکن مذاکرات را جمع‌بندی کرده و به توافق برسند، اما توصیه ما مشخصاً به شرکای اروپایی برجام این است که خودشان را تسلیم آمریکا و تسلیم شرایط تحمیلی آن‌ها نکنند و ضرر‌ها و زیان‌های آن را متوجه خود نکنند.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
<div id="video-display-embed-code_625168" ><script defer type="text/JavaScript" src="https://shahraranews.ir/fa/news/play/embed/138303/625168?width=400&height=300"></script></div>

سخنگوی دستگاه دیپلماسی کشورمان در پاسخ به سوالی در مورد موضع فلسطینی‌ها مبنی بر عادی سازی با رژیم صهیونیستی و موضع گیری شیخ عیسی قاسم در این خصوص گفت: موضع ما در ارتباط رژیم صهیونیستی روشن است و هم در ارتباط با روند عادی سازی که با فشار دولت آمریکا در منطقه رخ داده است، برخی از دولت‌های عربی و اسلامی منطقه متاسفانه در چنین شرایطی به عادی سازی روابط سیاسی با رژیم صهیونیستی تن داده‌اند. معتقدیم حضور رژیم صهیونیستی در منطقه برای هیچ طرفی امنیت‌ساز نیست و حقوق ملت فلسطین را تامین نمی‌کند و ملت فلسطین به درستی معتقد هستند که روند عادی سازی روابط برخی کشور‌های منطقه با رژیم صهیونیستی خیانت به آرمان ملت فلسطین است لذا موضع دولت ملت‌های منطقه هم روشن است و مردم بحرین در این روز‌ها همزمان با سفر مقام این رژیم تروریستی دیدگاه خود را علنا اعلام کردند که مخالف عادی‌سازی روابط با رژیم صهیونیستی هستند و هم اعلام کردند.

کنعانی افزود: صحنه‌های موجود در میادین مختلف ورزشی در جمع تماشاگران و همچنین در جام جهانی قطر که صحنه آشکاری از ضدیت ملت‌های منطقه و جهان و تنفر از رژیم صهیونیستی اثبات کننده آن است که عادی سازی روابط رسمی بین رژیم صهیونیستی با برخی دولت‌های منطقه به معنای پذیرش این رژیم از سوی ملت‌های منطقه نیست و در میزان تنفر ملت‌ها تغییری ایجاد نشده بلکه این تنفر بیشتر هم شده است.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
<div id="video-display-embed-code_625151" ><script defer type="text/JavaScript" src="https://shahraranews.ir/fa/news/play/embed/138303/625151?width=400&height=300"></script></div>

وی در پاسخ به سوالی در خصوص ادعای توقیف یک کشتی ماهی‌گیری ایرانی حامل مهمات نظامی از سوی نظامیان آمریکایی گفت: ما این ادعا را از منابع خبری شنیدیم و تکرار ادعا‌ها بی‌اساس بوده و صرفا برای مسائل و بهره‌برداری‌های سیاسی مطرح می‌شود که نشانه‌ای از تداوم رویکرد مخرب دولت آمریکا به عنوان حامی اصلی تجاوز به یمن اصل است که این رفتار مصوب بحران انسانی غرب و مشخصا در کشور یمن شده است. موضع جمهوری اسلامی ایران در ارتباط با یمن همواره روشن بوده است و ایران همواره از همه ظرفیت خود برای برقراری صلح و ثبات و امنیت در یمن استفاده کرده و معتقد است که تنها مردم یمن می‌توانند در ارتباط با سرنوشت خود و بدون دخالت بیگانگان تصمیم‌گیری کنند، بنابراین اتهام‌زنی به جمهوری اسلامی ایران در استمرار همان سیاست‌های غلط دولت آمریکا در حمایت از تجاوز به کشور یمن است و همین رژیم و دولتی که مصوبه اصلی خسارت به مردم یمن شده برای فرافکنی، چنین اتهاماتی را متوجه به جمهوری اسلامی ایران میکند.

سخنگوی وزارت امور خارجه در پاسخ به سوالی در مورد اخراج ایران از مقام کمیسیون زن سازمان ملل گفت: جمهوری اسلامی ایران در ارتباط با اقدامات غیرقانونی تعداد مشخصی از دولت‌های غربی علیه ایران به بهانه تحولات داخلی کشور مواضع خود را همواره رسما و آشکارا اعلام و هم به صورت رسانه‌ای و اعلامی و هم در مذاکرات و ملاقات‌ها مطرح کرده است لذا هر گونه سوء استفاده از تحولات داخلی ایران برای اعمال فشار سیاسی علیه کشورمان محکوم و غیرقابل قبول است.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
<div id="video-display-embed-code_625173" ><script defer type="text/JavaScript" src="https://shahraranews.ir/fa/news/play/embed/138303/625173?width=400&height=300"></script></div>

کنعانی ادامه داد: ایران به عنوان یک عضو سازمان ملل متحد در یک انتخابات کاملا شفاف و قانونی با بیشترین رای کشور‌های عضو مجموعه اکوسوک از ۵۴ رای با کسب ۴۳ رای عضو کمیسیون مقام زن در این مجموعه شد. در حال حاضر تلاش آمریکا مشخصا با کمک برخی دولت‌های مشخص اروپایی این است که در یک اقدام کاملا سیاسی و غیرقانونی با اعمال فشار و استفاده از پتانسیل‌های سیاسی و تاثیرگذاری بر کشور‌های مستقل عضویت ایران را در این چارچوب با مانع مواجه کنند. این اقدام آمریکا قبل از آن که اقدامی علیه ایران باشد، اقدام علیه رای آزادانه کشور‌ها در تشکل‌ها و ساختار‌های بین المللی است. اقدام آمریکا عملا در مسیر زیر سوال بردن حق رای کشور‌های مستقل در این سازمان است و ارزش آرای این کشور‌ها را زیر سوال برده است.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی کشورمان تاکید کرد: کشور‌های عضو آزادانه و مستقلانه به ایران رای دادند. اگر آمریکا و کشور‌های همسو با آن موفق شوند در چارچوب سیاست‌های اعمال فشار و ابزار‌های فشار سیاسی علیه ایران ایران را از کمیسیون مقام زن استفاده کنند یک بدعت را پایه گذاری می‌کنند و حق رای آزادانه کشور‌های عضو این مجموعه را زیر سوال می‌برند. کشور‌هایی عضو شورای امنیت یا عضو شورای حقوق بشر و مجامع حقوق بشری هستند که در طول تاریخ خودشان مرتکب جنایات بیشمار علیه دولت‌ها و ملت‌های مستقل شدند و اکنون با ابزار‌های حقوق بشری اقدام به اعمال فشار می‌کنند. این اقدام اگر اتفاق بیفتد، هم سلب عضویت قانونی ایران در این تشکل و هم سلب حق رای آزادانه و مستقل کشور‌های عضو یک مجموعه است. جمهوری اسلامی ایران از همه ظرفیت‌های سیاسی و دیپلماتیک خود در حال استفاده است که از یک رویکرد غیر قانونی و سیاسی منفعت طلبانه جلوگیری کند و در این ارتباط به تلاش‌های خود ادامه خواهد داد.

کنعانی در مورد آخرین وضعیت گفتگو‌های ایران و عربستان گفت: بهبود مناسبات ایران و عربستان را در راستای منافع دوجانبه و هم منافع منطقه می‌دانیم. موضع جمهوری اسلامی ایران در این رابطه کاملا روشن است. گفتگو و مذاکره سیاسی برای حل و فصل اختلافات می‌تواند زمینه‌ساز از سرگیری روابط دو کشور در چارچوب مصالح و منافع مشترک و در چارچوب منافع منطقه‌ای شود.  در همین چارچوب عمل کردیم و به کمک دولت عراق پنج دور مذاکره در بغداد داشتیم. باید ببینیم در طرف مقابل گام عملی چه خواهد بود. همچنین دولت عراق تلاش‌های سازنده‌ای در این خصوص انجام داده و اعلام کردند برای تکمیل این روند در چارچوب تلاش‌های خود آمادگی دارند و ایران از این موضوع استقبال میکند.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی کشورمان درباره اقدامات شبکه تروریستی ایران اینترنشنال گفت: موضع ایران در قبال آن رسانه کاملا روشن است، نقش این رسانه به عنوان رسانه تروریستی در دامن زدن به بی‌ثباتی و اغتشاشات داخلی کاملا روشن است و اقدام جمهوری اسلامی ایران نیز در این زمینه کاملا حقوقی و قانونی است و اقداماتی در این زمینه صورت گرفته که جزییات آن در زمان مناسب اطلاع رسانی خواهد شد. مجموعه ظرفیت‌های ایران برای برخورد‌های حقوقی و قانونی با این شبکه و کشور میزبان و با حامیان مالی آن حتما انجام خواهد شد.

کنعانی در پاسخ به سوالی درباره تاثیر تحولات و اتفاقات کنونی در ایران در روابط بین‌المللی اظهار کرد: ما معتقدیم آنچه که در داخل کشور ما در این دو ماه و اندی رخ داد یک موضوع داخلی است، اما سوء‌استفاده برخی طرف‌های خارجی از این شرایط داخلی برای پیگیری اهداف سیاسی این کشور‌ها موضوع کاملا آشکار و روشنی بود و ما در جلسات گذشته در این زمینه توضیح دادیم. از نظر ما استفاده از تحولات داخلی کشور‌ها برای پیگیری منافع سیاسی امری کاملا مردود، غیرقابل قبول و محکوم است. متاسفانه تعدادی از کشور‌های مشخص در این زمینه اقدامات غیرقانونی و مداخله‌جویانه انجام داده‌اند از رویکرد‌های غیرسازنده در سوء‌استفاده از تحولات داخلی ایران برای پیگیری اهداف سیاسی خود استفاده کرده‌اند. جمهوری اسلامی در این چارچوب واکنش لازم را در حوزه دیپلماتیک و در سایر زمینه‌های ممکن نشان داده است.

سخنگوی وزارت امور خارجه گفت: خوشبختانه در مجموع جمهوری اسلامی ایران هم با توجه به هوشیاری و بیداری ملت و واکنش حکیمانه و هوشیارانه مردم و رد اقدامات تحریک‌آمیز دولت‌های مشخص هم در پرتوی هوشمندی دولت و دستگاه دیپلماسی مناسبات ما با کشور‌های مختلف دنیا در چارچوب‌های دوجانبه مبتنی بر مصالح و منافع مشترک در حال پیگیری است. شما اخبار و تحولات را دنبال می‌کنید سفر‌های دیپلماتیک در سطوح مختلف مقامات و مسئولان و مدیران وزارت امور خارجه، معاونین، مدیران کل و معاونین و شخص وزیر انجام می‌شود تماس‌های تلفنی در سطوح مختلف برقرار است مذاکرات تلفنی رئیس جمهور، سفر‌های دوجانبه هیات‌های عالی‌رتبه اقتصادی ما با کشور‌های مختلف و سفر‌هایی که انجام می‌شود و میزبانی که صورت می‌گیرد و همچنین میزبانی نشست‌های گسترده اقتصادی میان شرکت‌های مختلف خارجی با همتایان ایرانی و مناسبت‌های فرهنگی که در قالب توافق‌های دوجانبه انجام می‌شود و گفتگو‌های امنیتی کشور با کشور‌های مختلف و همکاری و تبادل‌های هیات‌های نظامی میان جمهوری اسلامی ایران با کشور‌های مختلف انجام می‌شود.

کنعانی ادامه داد: همه این‌ها دال بر این است که جمهوری اسلامی خارج از فشار‌هایی که از سوی برخی طرف‌های مشخص بر ما وارد شده در چهارچوب‌های دوجانبه و بین‌المللی مناسبات دیپلماتیک و روابط خارجی خود را با جدیت و اهتمام در حال پیگیری است و ارزشی برای اینگونه تلاش‌ها قائل نیست در عین حال نسبت به اقدامات غیرسازنده تا الان واکنش عملی نشان داده و بعد از این هم واکنش نشان خواهد داد.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی کشورمان درباره اجرایی شدن قرارداد ۲۵ ساله ایران و چین گفت: رابطه جمهوری اسلامی و چین رابطه کاملاً رو به رشد و نمونه خوبی از همکاری‌های موفق دو کشور در رابطه دوجانبه است. ما با یک واقعیت روبرو هستیم تحریم‌های قانونی واقعیتی است که امکان همکاری‌های متعارف و به‌ویژه علنی را با برخی از کشور‌ها با محدودیت و مشکل مواجه می‌کند، اما روابط جمهوری اسلامی ایران و جمهوری خلق چین خوشبختانه در حوزه‌های مختلف برقرار است. رایزنی‌های مستمر هم برای توسعه مناسبات دو کشور وجود دارد آمار و ارقامی هم که از حجم مبادلات، همکاری‌های تجاری و اقتصادی دو کشور منتشر می‌شود و شما هم از آن مطلع هستید دلیل روشنی است بر موفق بودن و رو به پیشرفت بودن همکاری‌های دو کشور ایران و چین است.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
<div id="video-display-embed-code_625183" ><script defer type="text/JavaScript" src="https://shahraranews.ir/fa/news/play/embed/138303/625183?width=400&height=300"></script></div>

سخنگوی وزارت امور خارجه تصریح کرد: اقتضائات فعالیت در شرایط جاری و مشخصا تحریم‌های غیرقانونی و یکجانبه‌ای که دولت آمریکا تحمیل کرده مانع از علنی کردن بسیاری از همکاری‌های دوجانبه ایران با برخی از کشور‌ها و یا ورود ما به جزئیات می‌شود، اما به طور کلی می‌توان گفت روند اجرای توافقات دوجانبه ایران و چین هم در چارچوب برنامه جامع همکاری‌های ۲۵ ساله و هم در چهارچوب سایر توافقات دوجانبه روند رو به جلو و رو به پیشرفتی است و این روند مبتنی بر اراده سیاسی رهبران عالی دو کشور روند رو به پیشرفت خواهد بود.

کنعانی درباره سفر علی باقری به سه کشور قطر و روسیه و هند گفت: سفر آقای باقری به این سه کشور هم در چارچوب سیاست همسایگی، سیاست آسیامحور صورت گرفت و هم در مسیر استمرار گفتگو و رایزنی‌های مقامات مختلف جمهوری اسلامی ایران و کشور‌های مورد اشاره برای رایزنی و تبادل نظر درخصوص ارتقای مناسبات و همکاری‌های دوجانبه کشور ما با کشور‌های مورد نظر انجام شد که در این ارتباط اطلاع‌رسانی لازم صورت گرفت. مذاکرات ما با این کشور‌ها در حوزه‌های مختلف دوجانبه، منطقه‌ای و موضوعات مورد علاقه بین‌المللی ادامه دارد و این سفر در این چارچوب صورت گرفت و عملاً در تکمیل گفتگو‌ها و مشورت‌ها و رایزنی‌های سیاسی دو کشور بود.

سخنگوی وزارت امور خارجه همچنین خاطرنشان کرد: درخصوص مذاکرات و تبادل پیام با آمریکا که اشاره کردید وقتی ما با کشور‌های دوست به ویژه کشور‌هایی که در موضوع مورد توجه افکار عمومی به ویژه بحث مذاکرات رفع تحریم‌ها دارای نقشی هستند می‌نشینیم طبیعتاً در چنین نشست‌هایی دوجانبه‌ای درباره این موضوعات و موضوع مشخص هم گفتگو و تبادل نظر صورت می‌گیرد.

وی درباره دستاورد‌های سفر نخست وزیر عراق به تهران و امنیت مرز ایران و عراق گفت: سفر آقای السودانی نخست وزیر عراق به تهران سفر مهمی بود که در چارچوب دعوت رسمی رئیس جمهور از ایشان به تهران و در چارچوب موضوعات مختلفی که ما با دولت عراق در حوزه همکاری‌های دوجانبه و منطقه‌ای و بین‌المللی داریم انجام شد. گفتگو‌های پرثمر و مفیدی در‌های مختلف به ویژه در حوزه همکاری‌های اقتصادی و تجاری مطرح شد.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
<div id="video-display-embed-code_625154" ><script defer type="text/JavaScript" src="https://shahraranews.ir/fa/news/play/embed/138303/625154?width=400&height=300"></script></div>

سخنگوی وزارت امور خارجه بیان کرد: مباحث مرزی یکی از موضوعات مورد اهتمام جدی ماست و امنیت مرزی برای ما حائز اهمیت است در این سفر مجدداً بر اجرای نتایج گفتگو‌های قبلی هیات‌های تخصصی دو کشور تاکید شد و دولت عراق در این زمینه هم قول پیگیری و اجرای تعهدات را دادند. خوشبختانه ما اخبار خوبی را در این روز‌ها شنیدیم اینکه دولت عراق مصمم است که نیرو‌های دولت مرکزی را در مرز‌های مشترک دو کشور به ویژه در طول مرز‌های جمهوری اسلامی ایران با منطقه اقلیم کردستان عراق مستقر کند. قطعاً تحقق این اقدام می‌تواند گام بسیار مثبت و رو به جلو در جهت تحکیم امنیت و ثبات در مرز‌های مشترک دو کشور باشد و امیدواریم بتواند با استمرار و تقویت این گام‌ها و اقدامات دیدگاه‌ها و انتظارات جمهوری اسلامی مبنی بر تامین امنیت کامل مرزی در مرز‌های مشترک دو کشور ایجاد و حاصل شود.

نظر شما