شفقنا ورزشی – استفاده از تکنلوژی های ویدئویی و نرم افزاری داوری حواشی دیدارهای جام جهانی قطر را کاهش داده است.
به گزارش شفقنا ورزشی، در سالهای اخیر سیاست فیفا به سمتی رفته است که با ورود سیستمهای کمک داور ویدئویی و نرم افزارهای جانبی آن اشتباهات داوران را به حداقل برساند.
فیفا برای اولین بار در تاریخ جام جهانی کمک داور ویدئویی در جام جهانی 2018 روسیه استفاده کرد که این تکنولوژی نقش به سزایی در کاهش اشتباهات داوارن داشت.
این سیستم در مواردی که گل پذیرفته شده یا گل مردود شده باشد، خطای پنالتی اعلام شده یا خطای پنالتی اعلام نشده باشد ، کارت قرمز مستقیم (شامل کارت زرد دوم نیست)، اشتباه در اخراج بازیکنان (وقتی داور به بازیکن اشتباه تیم خاطی اخطار میدهد یا وی اخراج میکند) به کمک داوران فوتبال بیاید.
با کمک این سیستم به کاهش اشتباهات داوری و تبع آن کم شدن حواشی مربوط به سوت های اشتباه داوران، فیفا از سیستم های جدیدی برای کمک قضاوت هر چه بهتر داوران رونمایی کرد.
یکی از این تکنولوژیها، سیستم هوشمند آفساید گیری است که در آن با استفاده از دوازه دوربین صحنه های مربوط به آفساید بررسی میشود. این دوربینها در هر ثانیه ۵۰ بار توپ فوتبال و ۲۹ نقطه از بدن فوتبالیستها را دنبال میکنند تا جایگاه آنها در زمین با دقت بسیار زیادی محاسبه شود.
دیگر نوآوری فیفا در بخش داوری مربوط به توپ این دوره از رقابتها است. این توپ که توسط آدیداس ساخته شده الرحله نام دارد و با حسگر های فوق العاده دقیق خود میتواند اطلاعات حرکت توپ را که در هر ثانیه پانصد بار به مرکز VAR بفرستد.
فیفا سعی کرده با به روز کردن سیستم کمک داور ویدئویی و اضافه کردن تکنولوژی های جدید از بروز جنجالهای مربوط به اشتباهات داوری جلوگیری کند.
باید گفت فیفا تا به اینجای کار در این امر موفق بوده و توانسته در چند صحنه بحث برانگیز بی هیچ حرف و حدیثی از تصمیمات داوران خود دفاع کند.
صحنه جنجالی نخست مربوط به گل اول تیم پرتغال مقابل اروگوئه بود که کریس رونالدو معتقد بود که این گل توسط وی به ثمر رسیده است نه فرناندز. اما «آدیداس» به طور رسمی اعلام کرد که به لطف سنسور داخل توپ الرحله در صحنه گل اول پرتغال توپ هیچ برخوردی با سر برنده پنج توپ طلا نداشته است!
دومین صحنه که توانست به نوعی زمینه ساز تنها پیروزی تیم ملی فوتبال ایران شود اخراج دروازهبان ولز توسط سیستم کمک داور ویدئویی بود. داور مسابقه که خطای وین هنسی را روی مهدی طارمی با کارت زرد جریمه کرده بود با بازبینی صحنه کارت خورد را به رنگ قرنز تغییر داد و هنسی را از زمین مسابقه اخراج کرد.
سومین صحنه مشکوک مربوط به گل دوم ژاپن به اسپانیا است. گل تاناکا در آن دیدار 2-1 ژاپن را مقابل حریف خود پیش انداخت، اما بازیکنان اسپانیا معتقد بودند در صحنه پیش از رسیدن گل توپ از خط کنار دورازه عبور کرده و نباید گل مورد قبول واقع شود. اما با بررسی صحنه توسط var مشخص شد که تمامی توپ از خط کناری عبور نکرد و گل تاناکا صحیح است./شفقنا ورزشی
تکنولوژی در خدمت فوتبال؛ پایان صحنههای بحث برانگیز در جام جهانی 2022
صاحبخبر -