گروه احزاب سیاسی خبرگزاری دانشجو_محمد فخرا؛ منوچهر متکی رئیس منتخب خانهی احزاب ایران در نشست خبری با تشکر از جامعهی رسانهای برای حضور در این نشست درخصوص شناسنامهی خانهی احزاب اینچنین صحبت کرد: ما در بیستودومین سالگرد تاسیس خانه احزاب و هشتمین دورهی تکمیل هیئت رییسه آن هستیم. خانهی احزاب خانهای است که اهل آن با سلایق مختلف سیاسی دور هم جمع شدند و در ساختار مردم سالارانه توانستند یک وفاقی را ساماندهی کنند. اولین یا مهم ترین مجموعه مردم نهاد که توانسته نگرشهای مبتنی بر اصولگرایی، اصلاحطلبی و مستقل را کنار هم قرار دهد. در خانه احزاب این سه نگرش در همه ساختار خانه احزاب حضور دارند. هماکنون ۳۶ حزب در شورای خانه احزاب حضور دارند.
متکی درخصوص اهداف و رسالت های خانهی احزاب افزود: خانهی احزاب با هدف همراهی با مردم در تحقق اهداف و آرمان انقلاب اسلامی شکل گرفته است و رسالت آن رصد مسائل حکمرانی کشور است.همچنین باید نقد ها را در قالب اعتراضی بیان دارد و در جهت هنگامی مردم در حکمرانی قدم بردارد. رصد مسائل سیاسی است هم از جمله وظایف مهم این خانه است.
وی با انتقاد از جایگاه فعلی خانه احزاب دلایل این وضعیت را اینچنین تشریح کرد: علی رغم تلاش های دورهای قبلی جایگاه خود را در کشور و میان مردم پیدا نکرده است. یکی از علل آن سابقه احزاب ما است. احزاب قبل انقلاب شاهساخته بودند و مردم همراهی نمیکردند. بعد از انقلاب کمیسیون ماده ده احزاب در همین زمینه ماموریت پیدا کرد و ۲۵۰ حزب شکل گرفت. که در چند سال اخیر به ۱۳۰ حزب تقلیل پیدا کرد. بعضی احزاب فراگیری یک حزب برای ایفای نقش تعیین کننده در جامعه به خود اختصاص نمیدهند. در سوی دیگر دولتها توجه لازم را به احزاب ندارد. ساختار ما هم ساختار پارلمان محور نیست.
همچنین متکی درخصوص نارضایتی بعضی احزاب از شرط برگزاری مجمع عمومی با حداقل سیصد نفر از اعضای حزب برای تداوم مجوز فعالیت گفت: مرجع قانونی کمیسیون ماده ده احزاب است. اگر حزبی مدعی است که در سطح ملی فعالیت بکند و نتواند سیصد نفر برای خود جمع کند قابل قبول نیست. احزابی که نتوانند این حدنصاب را تشکیل دهند به ما معرفی نمیشوند و در نتیجه به عنوان حزب فعال شناخته نمیشوند. البته اکثرا توانستند به این حدنصاب برسند ولی بعضی که نتوانستند در دست بررسی هستند.
نظر شما