شناسهٔ خبر: 57365831 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی | لینک خبر

در گفت وگوی ویژه خبری شبکه باران ؛

تشریح برنامه‌های کنگره بین‌المللی شهید میرزا کوچک / پژواک صدای سردار جنگل در سراسر ایران به صدا درآمد / نام میرزا در تاریخ ماندگار است

دبیر کنگره بین المللی میرزا کوچک جنگلی ضمن تشریح برنامه های این کنگره ، نام این روحانی شهید و مجاهد را در تاریخ ، ماندگار دانست و گفت : مهمترین ویژگی کنگره امسال این است که پژواک صدای سردار جنگل در سراسر ایران به صدا در آمد .

صاحب‌خبر -

به گزارش روابط عمومی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی گیلان ، رضا ثقتی شنبه ‌شب 5 آذر ماه 1401 در گفتگوی ویژه خبری شبکه باران با اشاره به برگزاری کنگره بین المللی روحانی شهید میرزا کوچک همزمان با یکصد و یکمین سالگرد شهادت این مجاهد هویت ساز گفت : مهمترین ویژگی کنگره امسال این است که بنا داریم نام میرزا تنها در گیلان محفوظ نباشد بلکه پژواک صدای میرزا کوچک‌ خان در سراسر ایران به صدا در آید .

وی با بیان اینکه کار برای نهضت جنگل ظرفیت‌های زیادی دارد ، افزود : در برنامه‌های امسال بنا بر این است که ابعاد مختلف مانند تبار شناسی و تاریخ شناسی نهضت جنگل بررسی شود  .  

دبیر کنگره بین المللی میرزا کوچک جنگلی با اشاره به مهمترین برنامه‌های اجلاسیه رشت گفت : این اجلاسیه ساعت ۹ صبح تاریخ 10 آذر ماه ، در تالار مرکزی رشت برگزار می‌شود و سخنرانی مسئولان کشوری ، ارائه سخنرانی‌های علمی ، اهدای جایزه سال میرزا و رونمایی از تمبر او و رونمایی از ۷۰ نوع تولیدات هنری کنگره میرزا از جمله برنامه‌های این روز است .

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی گیلان افزود : مجتمع فرهنگی هنری سردار جنگل پس از یک دهه تعطیلی در این هفته افتتاح و به عنوان تئاتر شهر فعالیت خواهد کرد.

وی با بیان اینکه هیچ سازمان مشخصی متولی بازشناسی نهضت جنگل در کشور نیست ، ادامه داد : هر سازمان و نهادی بر اساس رسالت خود کارهای مقطعی در این باره انجام داده اما به دنبال آن هستیم که پس از پایان کنگره ، بنیاد دائمی میرزا کوچک تشکیل و به صورت مستقل در حوزه نهضت جنگل در طول سال فعالیت کند .

ثقتی با اشاره به ارسال بیش از ۷۰ عنوان مقاله علمی به کنگره میرزا کوچک بیان کرد : برخی از این مقالات از کشورهای خارجی هستند و در نهایت این آثار علمی در یک کتاب چاپ می‌شود .

وی بیان کرد : ۴۰ عنوان کتاب درباره نهضت جنگل وجود دارد که بخشی از آنها چاپ شده و بخشی نیز در آینده چاپ می‌شود .

وی با اشاره به اینکه ریشه استکبار ستیزی میرزا در تعالیم اسلامی است ، گفت : اولین مدل بسیج مردمی توسط میرزا کوچک ارائه شده زیرا نیرو و قوا ، رسانه و پشتوانه لجستیک میرزا کوچک مردم بودند و هدف این شهید نیز تنها اعتلای ملت ایران بوده است .

دبیر کنگره بین المللی میرزا کوچک جنگلی با بیان اینکه خیانت و نفوذ دشمنان دو عامل شکست نهضت جنگل است ، گفت : برخی از یاران به دلیل ترس و عافیت طلبی و برخی جاسوسان نیز در قالب شخصیت انقلابی به نهضت جنگل نفوذ کرده و آن را شکست دادند اما میرزا کوچک با شهادت خود نامش را در تاریخ ماندگار کرد .