عضو مجمع تشخیص نظام گفت: ساختار سیاسی ما در حال حاضر پارلمانی - ریاستی است. معتقدم در بازنگری میتوان آن را به ساختار پارلمانی تغییر داد. در این ساختار نخست وزیر به عنوان نفر نخست اجرایی از سوی پارلمان تعیین میشود و رئیس جمهور هم نقش هماهنگ کننده قوا را برعهده دارد. این ساختار برای کشور و شرایط امروز مناسبتر است. منتها پارلمان باید حزبی باشد و پارلمان فعلی برای این کار مناسب نیست و به درد این کار نمیخورد.
به گزارش ایرنا، غلامرضا مصباحی مقدم افزود: نیازمند دو تا سه حزب قوی و فراگیر هستیم تا میان آنها رقابت وجود داشته باشد. البته یکی از مسائل این است که این احزاب در چارچوب قانون اساسی و سیاستهای کلی نظام اداره و مدیریت شوند و خط قرمزهای نظام را به طور کامل رعایت کنند و ما باید برای تخلفات آنها دادگاه قانون اساسی داشته باشیم اگر اینگونه باشد میتوانیم نقش اول را به نظام پارلمانی دهیم.
وی درباره حوادث اخیر و اینکه این حوادث برخاسته از گسل میان نسلی و در ادامه فعال شدن سایر شکافها است، گفت: تعبیر گسلهای نسلی را چند دهه است میشنوم. به نظرم شاهد گسلهای نسلی نیستیم، بلکه در شرایط کرونایی دو تا سه سال گذشته ارتباط دانشآموزان و دانشجویان با مراکز آموزشی از طریق فضای مجازی برقرار شد که عملا دست بیگانگان بود.
موافق فیلترینگ نیستم
عضو مجلس خبرگان یادآور شد: طرفدار مسدود شدن فضای مجازی نیستم بلکه باید این فضا مدیریت شود. اگرچه دیر به فکر مدیریت فضای مجازی افتادیم. شاید باید بیش ۱۰ سال قبل به این فکر میبودیم تا از این فضای جدید به عنوان یک فرصت بهرهبرداری کنیم. نسل جدید میتوانست در این فضا توسط هنرمندان، معلمان و استادان تربیت شوند. در این باره بهطور قطع در تولید محتوا ضعیف عمل کردهایم.
مصباحی مقدم خاطرنشان کرد: خانواده و سیستم آموزشی در فضای مجازی باید بر مبنای هویت ملی و دینی به شکل نرم و فرهنگی تربیت نسل جدید را برعهده میگرفت تا این نسل متاثر از فضای بیگانه قرار نگیرد.
سخنگوی جامعه روحانیت مبارز کشور درباره نحوه مواجهه اعضای خانوادهاش با فضای مجازی، گفت: همه فرزندان من تحصیلات عالی دارند. ۸ نوه دارم و حقیقتا در این مدت با آنها کار شده است بطوریکه تحت تاثیر فضای بیگانه قرار نمیگیرند. کوچکترین نوه من چهار و نیم سال سن دارد. گاهی برای گرفتن تلفن همراه اشتیاق نشان میدهد اما مادرش مدیریت میکند و کاملا بر مبنای فرهنگ خودمان تحت نظارت است.
نسل جوان خواهان تجزیه کشور نیست
وی درباره سردادن شعارهای قومگرایانه و تجزیه طلبانه دربرخی تجمعات، گفت: نسل جوان خواهان تجزیه کشور نیستند و در این باره به راحتی ابزار دست بیگانه قرار نمیگیرند. از آنجایی که فضای مجازی در اختیار بیگانگان است با استفاده از این فضا، اهداف شوم خود را دنبال میکنند اما مخاطبان از این نیات و اهداف دشمن بیخبر هستند.
مصباحی مقدم ادامه داد: فضای مجازی بهویژه درباره مسائل و تحولات ایران پر از دروغ و فریب است. افشای این دروغها در فاصله گرفتن افراد از تجمعات و جریانهای معاند تاثیرگذار است.
عضو مجلس خبرگان رهبری درباره اینکه «چرا کشورهای دیگر به اندازه ایران تحت تاثیر فضای مجازی قرار نمیگیرند؟»، گفت: دشمنی که با نظام جمهوری اسلامی ایران وجود دارد قابل مقایسه با کشورهایی چون پاکستان، عراق، عربستان، ترکیه و مصر نیست چون ایران ۴۴ سال قبل با یک انقلاب مردمی از حلقوم آمریکا بیرون کشیده شد. این انقلاب مردمی موجب شد ایرانی که از صدر تا ذیل به واشنگتن تعلق داشت از چنگ آمریکا خارج شود.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام خاطرنشان کرد: علمای ما صدها سال حامی اهل سنت و اقلیتهای یهودی، مسیحی و زرتشتی بودهاند. برای همین در ایران فروپاشی نداشتهایم؛ «آنها نقشه داشتهاند اما فروپاشی اتفاق نیفتاده است.» اما اکنون این موضوع را دنبال میکنند.
وی سردادن شعارهای ساختارشکنانه و فحاشی در تجمعات را مقتضای فضای مجازی دانست و گفت: کسی که به فضای مجازی آشنایی دارد میداند که ناسزا و فحاشی ادبیات رایج این فضا است.
با بازنگری در قانون اساسی موافقم
این فعال اصولگرا تاکید کرد: ما احزاب ملی نداریم تا نمایندگانی تربیت کند که آموزش دیده و با هم هماهنگ باشند و بدانند که کشور را باید با نگاه بلندمدت و ملی اداره کرد. با در نظر گرفتن چنین شرایطی یا باید احزابی فعالیت کنند که این نقیصه را برطرف کند و یا مجلس سنایی داشته باشیم که کنترل کند که مستلزم بازنگری قانون اساسی است که از آخرین بازنگری حدود ۳۰ سال گذشته است.
باید مانع هزینهتراشی مجلس شد
نماینده ادوار مجلس شورای اسلامی درباره بارکردن هزینه اضافه بر لایحه بودجه از سوی نمایندگان مجلس گفت: در سیاستگذاریهای مجمع تشخیص بهدنبال این بودیم که مجلس نتواند در بودجه هزینه اضافی برای دولت ایجاد کند اما متاسفانه موفق نشدیم. البته نه اینکه تصویب نکردیم، تصویب کردیم اما نهایی و ابلاغ نشد.
مصباحی مقدم افزود: اگر نمایندگان در بررسی طرح ها هزینه برای دولت ایجاد کنند، شورای نگهبان مطابق اصل ۷۵ قانون اساسی به آن ایراد میگیرد و برمیگرداند اما زمانی که در بودجه هزینه اضافه بوجود میآورند آن را بر نمیگرداند. این موضوع از سوی شورای نگهبان تبدیل به رویه شده و به اعتقاد من مناقشه همینجا است.
نظر شما