به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، برخی مخاطبان سامانه فارس من با ثبت پویشی با عنوان «خرید و فروش سکه از بازار آزاد حذف شود» خواستار حذف معاملات سکه در بازار آزاد شدند.
مخاطبان در این پویش نوشتند: «ایران در دنیا تنها کشوری است که سکه در آن خرید و فروش میشود و دولت برای کنترل بازار سکه مجبور است سکه به بازار تزریق کند! به تازگی بانک مرکزی ۶۴ تن طلا را عرضه کرده است ما در شرایط جنگ اقتصادی هستیم باید بازار سکه حذف شود و مردم سکهها را به بانک های دولتی بفروشند.»
در این زمینه مسعود درخشان استاد اقتصاد دانشگاه علامه طباطبایی در ویدئویی عنوان کرد، در دنیا فقط دولت عثمانی و سپس ایران اقدام به ضرب سکه یادبود کردند و این مساله از حکومت قبلی آغاز شد و هنوز ادامه دارد.
به گفته وی، هیچ دولتی طلای پشتوانه پول ملی خودش را به حراج نمیگذارد و از این که بانک مرکزی 60 تن طلا که میتوانست پشتوانه پول ملی باشد را در قالب سکه بهار آزادی در بازار فروخت.
درخشان همچنین پیشنهاد کرد: مسئولان بانک مرکزی اولا دیگر به ضرب سکه بهار آزادی مبادرت نکنند و ثانیا به مردم اعلام کنند، هر کس سکه دارد، ظرف یک ماه به بانک مرکزی تحویل دهد و پولش را به نرخ روز بگیرد، سپس در ازای هر هفته تاخیر 10 درصد از قیمت آن کم کند و تحویل بگیرد تا مردم سکه را سریعتربه بانک مرکزی تحویل دهند و اگر کسی تا بعد از آن تحویل نداد، مجبور است، به قیمت طلای خام بفروشد.
به گفته این استاد اقتصاد،سکه طلا باید به عنوان پشتوانه پول ملی در خزانه بانک مرکزی نگهداری شود.
البته اوراق گواهی سکه طلا هم اخیرا از سوی بانک مرکزی با همکاری سازمان بورس طراحی شده و امکان تحویل فیزیکی در سررسید این اوراق هم وجود دارد.
روابط عمومی بانک مرکزی اعلام کرد: طی معاملات روز 18 آبان 1401 هر 100 ورقه گواهی سکه بانک مرکزی (معادل یک سکه طلای تمام بهار آزادی طرح جدید) به قیمت ۱۵ میلیون و ۸۷۵ هزار تومان به متقاضیان فروخته شد.
از روز 19 آبان هم معاملات ثانویه اوراق گواهی سکه بانک مرکزی آغاز خواهد شد و همه مردم میتوانند این اوراق را معامله نمایند.
همچنین بازارگردانی اوراق مذکور با هدف تضمین نقدشوندگی، از فردا و توسط بانک مرکزی انجام خواهد شد.
پایان پیام/
نظر شما