در روز گذشته ابتدا فیلمی از مادر کیان پیرفلک در مراسم خاکسپاری در شبکه های اجتماعی پخش شد که در آن میگوید: «نگویید تروریست بوده، ماموران ماشینمان را تیرباران کرده اند»
در ادامه مطلبی که جمع اوری شده است را ملاحظه میکنید.
به گزارش شرق، پدربزرگ کیان میگوید ماجرا تروریستی بوده اما مادر کیان که در ماشین حضور داشته، چه پیش از خاکسپاری، چه در روز خاکسپاری و چه در صفحه اینستاگرامی خود مأموران لباسشخصی را متهم به رگباربستن ماشینی میکند که خانوادهاش در آن بودهاند. این تنها روایت مادر کیان پیرفلک نیست، بلکه خانواده شهدای دیگر این واقعه نیز روایتی متفاوت از روایات رسمی درباره فاجعه ایذه دارند
اما سپس شب گذشته فیلمی از صدا و سیمای خوزستان منتشر شد که برخی از افراد در شبکه های اجتماعی آن را «اعتراف اجباری» خوانده اند.
اما تقریبا این ویدیو هیچ یک از حرف های مادر او را نقض نمیکند. او سراسیمه صحبت میکند. حرف های ضد و نقیضی را درباره اکانت اینستاگرام خود میزند اما سخنان خود بر سر خاک را نقض نمیکند و در همان حالت تقطیع شده از دیگران میخواهد که سو استفاده نکنند و او تقاضای قصاص میکند و میگوید باید آن فرد را ببیند اما برخی رسانه های اصولگرا رعایت نکرده اند. (نماینده اسبق مجلس نیز در شبکه خبر میگوید نام ضارب به شورای تامین توسط مادر کیان داده شده است)
ویدیو مراسم خاکسپاری
ویدیو صدا و سیما
به گزارش اعتماد عموی کیان به این روزنامه گفته است: آنچه به شما ميگويم؛ روايتهايي است كه از مادر كيان شنيدهام. حتما ميدانيد امروز (جمعه) تشييع جنازه كيان برگزار شد و مادر كيان (زينب مولاييراد) به عنوان فردي كه دقيقا در صحنه حادثه حضور داشته در جمع هزاران نفر از مردم به صورت شفاف توضيح داده كه چه اتفاقي براي كيان، پدرش و كل خانواده افتاده است. صحبتهاي مادر كيان تمام ابعاد پنهان موضوع را نمايان ميكند، شما هم ميتوانيد به آن استناد كنيد. وقتي مادرش آمده مقابل چند هزار نفر جزييات ماجرا را تعريف كرده، حرف ديگري باقي نميماند. مادر كيان عنوان كرد: «به شوهرم گفتم خيابانها شلوغ است، بيا از كمربندي برويم. رسيديم جلوي هلالاحمر، نيروهاي امنيتي با لباس گاردي يكطرف ايستاده بودند و نيروهاي لباس شخصي روبهرويشان و در طرفي ديگر. يكيشان داد زد برگرديد. كيان گفت بابا، اين دفعه را به پليسها اعتماد كن و برگرد. ميثم [پدر كيان] درجا دور زد اما ماشين را به رگبار بستند.» اين روايت شفافي از لحظه وقوع حادثه است.
همچنین در میزگرد خبری که درباره این حادثه در شبکه ۶ برگزار شد نماینده اسبق ایذه، حجب الله درویش پور نیز نظری مانند مادر کیان داشت و روایت مادر او بر سر خاک را تایید کرد. همچنین او گفت که مشخصات فردی که تیراندازی کرده است را به شورای تامین داده است.
وی با خبرگزاری ایلنا نیز در همین باره مصاحبه کرده است.
موضوع جدیدی غیر از آن چیزهایی که قبلا اعلام شده وجود ندارد.
درویشپور در پاسخ به این سوال که شما گفته بودید افرادی که به خودروی پدر کیان تیراندازی کردند پدر کیان را به بیمارستان هلال احمر انتقال دادند منظور شما از این افراد چه کسی است، گفت: دقیقا مشخص نیست این افراد چه کسانی بودند اما احتمالا نهادهای امنیتی بتوانند این افراد را شناسایی کنند. من واقعا نمیدانم این افراد چه کسانی هستند و کسی هم این موضوع را اعلام نکرده است. این افراد لباس یا فرم نظامی بر تن نداشتند. لباس شخصی به تن داشتند حالا این لباس شخصیها چه کسانی هستند، نه من اطلاع دقیق دارم و نه کسی گفته است دقیقا چه شخصیتهایی هستند.
وی در پاسخ به این سوال که آیا صحبتهایی که مطرح کردید با استناد به صحبتهای مادر کیان پیرفلک بوده است، گفت: بله. مادر کیان برای پدرش صحبت کرد چون پدر ایشان پسرخاله من هستند. بعد هم برای همسرش تعریف کرد که همسر ایشان هم پسر دخترخاله من است. بنابراین از خانواده که سوال کردم، از قول مادر کیان این صحبت شده است، افرادی که زدند، خودشان نیز مجروحان را به بیمارستان هلال احمر که در همان نزدیکی است، منتقل کردند.
درویشپور درباره اینکه تعداد تیرهایی که به سمت ماشین شلیک شده است چه تعداد بوده؟ گفت: آن طور که به من گفته شد، دو تا سه تیر به جلوی ماشین زده شده است و حدود ۵ تیر هم به اطراف ماشین که سه تای آن به بدن میثم پیرفلک اصابت داشته و یک تیر هم به بدن کیان اصابت کرد که منجر به شهادت کیان شد.
درویشپور درباره آخرین خبرها از وضعیت میثم پیرفلک گفت: دیشب که تماس گرفتم، گفتند حال ایشان رو به بهبود است و دو تا از گلولهها بیرون آورده شده است اما تکلیف یکی از تیرها هنوز مشخص نیست که چرا نتوانستند آن را از تن پدر کیان خارج کنند، اما سطح هوشیاری او بهتر شده است.
نماینده پیشین مردم ایذه درباره پیگیری نهایی پرونده هم گفت: من فکر میکنم نهادهای امنیتی و مسئول، پیگیر این موضوع خواهند بود کسانی که تیراندازی کردند از هر طرفی که باشند، در نهایت این شناسایی رخ خواهد داد و به مردم معرفی میشوند. حالا ممکن است چند اتفاق رخ داده باشد یعنی آن تیراندازها چند نفر و در چند نقطه باشند. بالاخره دوربینهایی در سطح شهر وجود دارد و ماموران امنیتی در سطح شهر حضور داشتند و فکر میکنم ابعاد این ماجرا روشن خواهد شد که این تیراندازها چه کسانی بودند.
درویشپور در پاسخ به این سوال که آیا موضوع تیراندازی توسط موتورسوارها تکذیب شده است، گفت: من این موضوع را تکذیب نمیکنم، اما تایید هم نمیکنم. چون من اطلاعی از آنچه اتفاق افتاده ندارم اما درباره مرگ کیان که کسب اطلاع کردم، به این شکل گفتند که موتورسواری به این ماشین شلیک نکرده است اما درباره اتفاقات دیگر باید نهادهای امنیتی پاسخگو باشند.
همچنین در مصاحبه منتشر شده در هم میهن با نماینده دوره قبل مجلس امده است.
هدایتالله خادمی، نماینده ایذه و باغملک دوره دهم مجلس شورای اسلامی است. او درباره روایتهای متفاوتی که درباره اتفاق ایذه وجود دارد، به هممیهن میگوید:«دو روایت نقل میشود، یکی اخباری است که در تلویزیون مطرح میشود و دیگری چیزی که میان مردم و خانواده عنوان میشود. نکته مهم درباره اتفاقات ایذه این است که مردم این شهر، برخلاف دورههای قبلی در سالهای 96 و 98، جزو آخرین گروههای معترض بودند. یعنی در دو ماه گذشته، به صورت بسیار معدودی اعتراض داشتهاند. درحالیکه مردم این شهر از نظر معیشتی شرایط نامناسبی دارند. اهالی این منطقه معضل بیکاری دارند و از نظر اقتصادی در فقر به سر میبرند. درحالیکه در دورههای قبلی، مردم آن، در اعتراضات نقش مهمی داشتند.» او در ادامه شرایط جغرافیایی و سخت بودن ورود گروههای تروریستی به منطقه را مورد توجه قرار میدهد. به گفته او، ایذه شهری است که راههای فرار زیادی ندارد، منطقهاش کوهستانی است و تا مرکز استان 220 کیلومتر راه است. بنابراین این انتظار وجود داشت که پیشبینی چنین شرایطی میشد. یعنی چطور عدهای به این صورت وارد شهری میشوند، به سمت مردم شلیک میکنند و میروند. این انتقاد از مدیریت وجود دارد.» او در ادامه، نکته دیگری را مورد توجه قرار میدهد. به گفته او، اشتباهی که صورت گرفت این بود که دولت فکر کرد وزارت کشور و زیرمجموعهاش مثل استانداریها و… نمیتوانند نقش مهمی در مدیریت داشته باشند. بنابراین تیم دیگری وارد عمل شد؛ گروهی که نه میتوانند استانها را کنترل کنند و نه حرفی برای گفتن دارند و در کنار همه اینها حتی نمیتوانند با جامعه صحبت کنند. در همین وضعیت است که افراد تروریست به راحتی وارد میشوند. او میگوید:«وزارت کشور در اتفاقات اخیر کوچکترین نقشی در کنترل و ایجاد آرامش نداشته است. انگار هیچ اتفاقی نیفتاده است.»
عصر ایران نیز در ابتدای یادداشتی نوشته است:
خطا زمانی به پای کل سیستم نوشته می شود که رخ دهد و لاپوشانی شود. در این ماجرا اگر خطای نیروهای پلیس ثابت شود و خاطیان مجازات شوند، بخش مهمی از خشم متراکم کنونی، تخلیه می شود و گامی خواهد بود به سمت بازسازی اعتماد.
این رسانه همچنین از محسنی اژه ای تقاضا کرده است شخصا وارد این پرونده شود.
—
ویدیویی نیز از نگاه ماموران انتظامی نیز منتشر شده است.
خبرهای مرتبط
عباس عبدی با تشبیه واقعه هواپیمای اوکراینی به ایذه: بعد معلوم شد که حقیقت مغایر است
انتهای پیام
∎
نظر شما